A Paxosszal való partnerségnek köszönhetően az Interactive Brokers beváltotta ígéretét, és lehetővé tette az ügyfelek számára a kriptovalutákkal való kereskedést.

Miután júniusban bejelentették a kriptokereskedés elindítását, az Interactive Brokers ügyfelei mostantól négy különböző kriptovalutával, köztük a Bitcoinnal, az Ethereummal, a Bitcoin Cashsel és a Litecoinnal kereskedhetnek.

Próbáld ki a BitPadrét, Magyarország legújabb kriptováltóját!

A szolgáltatás csak az Egyesült Államokban lakók számára érhető el.

Az Interactive Brokers egy online brókerplatform, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy részvényekkel, kötvényekkel, tőzsdén kereskedett alapokkal (ETF), kriptovalutákkal és más eszközökkel kereskedjenek.

A platform 2021. szeptember 1-jén 1,49 millió ügyfélszámlát és több mint 360 milliárd dollárnyi letétbe helyezett vagyont kezelt.

Összehasonlításképpen, a Robinhoodnak 18 millió ügyfele és 80 milliárd dollárnyi letétbe helyezett vagyon van a CNBC szerint.

A Paxos Crypto Brokerage az Interactive Brokers kriptovaluták elsődleges letétkezelője, és felelős a likviditás kezeléséért a platformon.

A Paxos hasonló szerepet tölt be a PayPal újonnan indított kriptoszolgáltatása esetében is.

Forrás: Interactive Brokers

A kriptovalutákkal való kereskedés teljes díja az Interactive Brokersen szintén jóval alacsonyabb, mint a versenytársaké.

Az 1000 dollárnyi Bitcoin, Ethereum, Bitcoin Cash vagy Litecoin kereskedési költsége 1,80 dollár. A Coinbase-en például ugyanez a kereskedés 20 dollárba kerülne.

Csatlakozz Discord-közösségünkhöz és mondd el a véleményed ott is!

Kriptóról készpénzre

2017-ben az Interactive Brokers elnöke, Thomas Peterffy kritizálta a Bitcoint annak volatilitása miatt, hozzátéve, hogy ha a chicagói árutőzsdén (CME) nem kereskednének a Bitcoin határidős ügyleteivel, akkor azok „destabilizálhatják a reálgazdaságot”.

Most, hogy az Interactive Broker valódi kriptovalutákat és Bitcoin-futures-t is felvett a kínálatába, csatlakozik azon pénzügyi nehézsúlyúak egyre növekvő listájához, akik megváltoztatták álláspontjukat az eszközosztályról.

E lista legnevesebb tagja Jamie Dimon, a JP Morgan vezérigazgatója volt.

Dimon 2017-ben hírhedten „csalásnak” nevezte a Bitcoint; idén a JP Morgan elkezdett kriptovalutának kitett alapokat kínálni ügyfeleinek.

A Peterffy brókercég kriptovaluták hozzáadásáról szóló hírei nem úgy tűnik, hogy jelentősen elmozdították volna a kriptoárfolyamokat.

A Bitcoin és az Ethereum egyaránt 3% körüli emelkedést mutatott az elmúlt 24 órában a Nomics szerint.

Olvastad már? Nullára csökkent a Zabu token árfolyama a 3,2 millió dolláros támadást követően

Forrás: decrypt.co

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.