46.000 dollárhoz közelít a bitcoin, alacsonyak a tartalékok a tőzsdéken

-

Az egyik elemző előrejelzése szerint a Bitcoin esetében „ha”, nem pedig „mikor” kérdés, hogy olyan kínálati sokk következik-e be, amely felfelé szorítja az árfolyamot.
A Bitcoinnak (BTC) sikerült egy magasabb mélypontot megőriznie egyik napról a másikra szeptember 14-én, ami az egyik elemző szerint tartós fellendüléshez vezethet.

Forrás: TradingView

A Cointelegraph Markets Pro és a TradingView adatai szerint a BTC/USD kedden a 46.000 dollár újbóli megdöntését tűzte ki célul.
A pár dél felé még csak sodródott az árral, mielőtt egy hirtelen volatilitási hullám 43.380 dolláros mélypontot produkált volna a Bitstampon. A cikk írásakor ezek továbbra is teszteletlenek maradtak, a Bitcoin ugyanis körülbelül 5,5%-ot erősödött.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


„Ez egy makro HL lehet a $BTC számára. Korábban támaszként működött” – foglalta össze a népszerű kereskedő, Pentoshi a közvetlenül a 45.300 dollár alatti területről.

„Kivettük a HL-t a lefelé irányuló makrotrendből, majd hetekig emelkedtünk minden említésre méltó visszahúzás nélkül. Amíg 41k felett vagyunk, addig bikák vagyunk. A BTC-nek megvan a módja, hogy sz*rnak nézzen ki, aztán mindenkit meglepjen.”

Pentoshi hétfőn óvatos maradt, összhangban az elemzői várakozásokkal, amelyek egy napi magasabb mélypontra számítottak az általános piaci erő megőrzése érdekében.


Összességében azonban hosszabb távon továbbra is bőven bullishak maradtunk.
A Bitcoin tőzsdei tartalékok nagyon alacsony szintre kerülnek. Ez azt jelzi, hogy egyre több tulajdonosunk van” – jegyezte meg Michaël van de Poppe, a Cointelegraph munkatársa.

Bitcoin tőzsdei tartalékok diagram. Forrás: CryptoQuant

A CryptoQuant on-chain elemző cég adatai megerősítették, hogy a héten a tőzsdei tartalékok új többéves mélypontokat értek el, még a 2020 novemberi fő bikafutási szakasz kezdetét is megelőzve.

Az altcoinok a Bitcoin erősödésével párhuzamosan emelkednek

Az altcoinok is pozitívabb képet festettek kedden, a tíz legnépszerűbb kriptovaluta mindegyike legalább 3%-os emelkedést könyvelhetett el.

Ezek élén a Solana (SOL) és a Polkadot (DOT) állt, mindkettő közel 10%-os hozamot ért el.
A legnagyobb altcoin, az Ethereum (ETH) szintén talpra állt, átlépte a 3300 dollárt, miközben még mindig 14%-ot esett az egy héttel ezelőtti állapotokhoz képest.

Olvastad már? Cardano elindítja az okosszerződéseket a sikeres hard fork után

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!




Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Kriptobarát tőzsdebiztost neveztek ki Nigériában

A nigériai elnök kinevezte az új Tőzsdei Értékpapír- és Tőzsdei Bizottság (SEC) elnökét, hogy jó hatást gyakoroljon a tőkepiac szabályozására, a befektetői bizalom megerősítésére és...

5,3 milliárd dolláros büntetést kell fizetnie a Terraform Labs alapítójának

A Terraform Labs és Do Kwon, a cég alapítója ellen súlyos vádak merültek fel az Amerikai Értékpapír- és Tőzsdebizottság (SEC) részéről. A vádak szerint értékpapír-csalást...

A CoinPoker eltörölte az összes kifizetési díjat

Vendégbejegyzés A CoinPoker egy nagyon jól ismert kripto fogadási alkalmazás, és egyúttal a világ legnagyobb kriptopóker felülete is. Fejlesztői csapata kedden egy X-beli bejegyzésben közölte, hogy megszüntette...

A Bitcoin halálkeresztje intő jel

Az elmúlt napon a kriptopénzek piaca jelentős csapást szenvedett el, több mint 110 milliárd dollár összértéket veszített. A globális kriptopénz piaci tőke több mint 4%-os zuhanást...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!