A Zabu megerősítette, hogy egy támadó sikeresen kicsalta a Zabu Farm Contract 4,5 milliárd tokenjét és ellopott mintegy 600.000 dollárt.

A Zabu Finance, egy defi-alkalmazás az Avalanche blokkláncon, a jelentések szerint 3,2 millió dollár értékű kriptotokent veszített el. Az incidens végül nullára csökkentette a Zabu tokenek értékét.

Próbáld ki a BitPadrét, Magyarország legújabb kriptováltóját!

A Zabu Finance az Avalanche és a népszerű blokkláncon üzemelő decentralizált tőzsdék, például a Pangolin és a Trader Joe segítségét kérve jelentette be a kihasználást:

„A Zabu Team Wallet egyetlen Zabut sem adott el. Exploit alatt vagyunk, valószínűleg a Spore Pooltól. Vizsgáljuk az esetet. Segítségre van szükségünk Pangolin, Trader Joe, Avalanche”.

A további vizsgálatok alapján a Zabu megállapította, hogy a támadó egy Spore poolból lopta el az eszközöket, amelyek a blokkláncfelfedező szerint 402,9 WETH, 23 157 WAVAX, 21 501 PNG, 106 848 AVE, 361 267 USDT és 23 958,93 JOE voltak, ami az exploit idején 3,2 millió dollárt tett ki.

A Zabu megerősítette, hogy a támadó képes volt interakcióba lépni a blokkláncszerződésekkel, és „sikeresen kihúzott 4,5 milliárd Zabu tokent a Zabu Farm Contractből, az összeset kidobta a Pangolin LP-knek és a Trader Joe LP-knek a Zabuból, így ellopott körülbelül 600 000 dollárt”.

Nem sokkal az exploit után a Zabu és egy Avalanche által hosztolt defi-eszköz, a Yield Yak azt tanácsolta a befektetőknek, hogy vonják vissza állományaikat, vagy azt kockáztatják, hogy elveszítik a vagyonukat.

A helyreállítás részeként a Zabu a hackelés előtti és utáni egyenlegük alapján kívánja visszaadni a tokeneket a befektetőknek:

„A pillanatfelvétel folyamata időbe telhet, mivel ki kell számolnunk a Zabu-tulajdonosok, a Farm Stakerek és az AutoFarm Stakerek egyenlegét. Szükségünk lehet a Markr, a DeBank és az Avalanche segítségére.”

A Zabu a maradék 93,12 millió Zabu tokent is elégette, ami 360.000 dollárt ért. Az Avalanche és a Zabu még nem válaszolt a Cointelegraph megkeresésére.

Augusztus 30-án egy újabb defi-projekt, az xToken számolt be kibertámadásról, ami közel 4,5 millió dolláros veszteséget okozott.

A magyar INLOCK-nál több mint 8%-os kamatot is kaphatsz kriptomegtakarításaid után.

A Cointelegraph beszámolója szerint a hacker egy bonyolult tokencsere-folyamaton ment keresztül, amelynek során a támadás végrehajtásához a dYdX decentralizált tőzsdén 25.000 ETH (nagyjából 81 millió dollár) értékben vett fel villámhitelt.

Ezt követően az xToken „jelentős sebezhetőségi felületre” hivatkozva leállította az xSNX terméket.

Olvastad már? Újabb mérföldkőhöz ért a Bitcoin a kibányászott blokkok tekintetében

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!