Az infláció és a kriptovaluta befektetések növekedése Törökországban

-

Törökországban egyre nő az érdeklődés a kriptovaluta befektetések iránt, miközben az országot továbbra is sújtja az infláció problémája.

Egy nemrég végzett felmérés szerint már több mint a lakosság felének van valamilyen kapcsolata a kriptopiacokkal.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Ez az arány az elmúlt 18 hónapban 12%-kal emelkedett, november 2021-ben még csak 40% volt, de mára már lenyűgöző 52%-ra emelkedett (forrás: KuCoin felmérés).

A kriptovaluták iránti növekvő érdeklődés hátterében a török líra jelentős, több mint 50%-os leértékelődése az amerikai dollárhoz képest áll.

A kriptovaluták a lakosság körében egyre inkább alternatívát kínálnak az infláció okozta veszteségek ellensúlyozására.

A felmérés érdekes eredményeket mutatott a kriptoinvestorok demográfiai összetételében. Míg a kriptopiacot továbbra is a férfiak uralják 57%-os aránnyal, a női befektetők részvétele, különösen a fiatalabb generációk körében, emelkedő tendenciát mutat.

A 18 és 30 év közötti korosztályban például már közel fele női befektető, ami arra utal, hogy a kriptovaluták elfogadása egyre inkább összeköti a nemek közötti szakadékot.

A fiatalabb generációk a kriptovaluta befektetések terén is élen járnak Törökországban. A 31 és 44 év közötti korosztály alkotja a legnagyobb részt 48%-kal, míg az 18 és 30 év közöttiek is közel vannak hozzájuk 37%-kal.

A felmérés azt is feltárta, hogy a törökországi kriptoinvestorok közül a résztvevők 31%-a az elmúlt 3 hónapban tette meg első vásárlását.

Ezen belül is a 30 év alatti korosztály kitűnik, hiszen a befektetők 54%-a csak az elmúlt évben lépett be a piacra.

Az idősebb korosztályok is aktívak a kriptopiacokon, hiszen a 45 év feletti befektetők 37%-a már több mint két éve részt vesz a kriptovaluta befektetésekben.

A felmérés továbbá bemutatja a kriptoinvestorok motivációit és preferenciáit. Az eredmények szerint a résztvevők 58%-a hosszú távú vagyonteremtést tekinti fő céljának a kriptovaluta befektetésekben. Ezt az érzést minden generáció osztja.

Ugyanakkor a motivációk változnak az életkorral. Az idősebb befektetők értékőrzésre és portfólió diverzifikációra helyezik a hangsúlyt, míg a fiatalabb generációk inkább az egyszerű tranzakciók és a rövid távú nyereségek értékelnek.

Az adatok azt is mutatják, hogy a törökországi felnőtt befektetők közül a legnépszerűbb kriptovaluta a Bitcoin (BTC), ami 71%-os érdeklődést váltott ki. Az Ethereum (ETH) is népszerű a befektetők körében, 45%-os általános érdeklődéssel és 52%-kal a fiatalabb befektetők között.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


Összességében látható, hogy a kriptovaluta befektetések népszerűbbek és szélesebb körben elfogadottá válnak Törökországban az infláció problémája miatt.

A fiatalabb generációk vezető szerepet töltenek be ezen a területen, és az emberek különféle célokat követnek a befektetések során, a hosszú távú vagyonteremtéstől a rövid távú nyereségekig.

Az Bitcoin és az Ethereum pedig továbbra is a legkedveltebb kriptovaluták a török befektetők körében.


Olvastad már? Kivonulhat Oroszországból a Binance tőzsde

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Ezért indította el a Tottenham a digitális szurkolói tokent

A Chiliz és a Socios a Tottenham Hotspur-rel együttműködve elindította a SPURS Fan Tokent, amely a sport világszintű ökoszisztémáját bővíti. A szurkolói elkötelezettség erősítése felé tett...

A PEPE 4.negyedéve ígéretesen indul, folytatódik-e a növekedés?

Aligha volt unalmas fejezet a Pepe (PEPE) békás témájú termék rövid történetében. A mémcoint szeszélyes árfolyam-ingadozásai, amelyek egy portfóliót megalapozhatnak vagy megtörhetnek, sok kriptopénz megfigyelő érdeklődését...

Jövő héten kezdődik az FTX tőzsde alapítóinak a büntetőpere

Sam Bankman-Fried, a becsődölt FTX tőzsde alapítója és ügyvezetője a jövő héten áll a bíróság elé. A vádak között csalás, összeesküvés, értékpapír-csalás, és pénzmosás is...

Miért érdemes odafigyelni az Arbitrumra?

Az Arbitrum nagyjából egy hete indította el a saját fejlesztési programját, egyfajta ösztöndíjat, és már most látszik a hálózati változásokból, hogy a kezdeményezés megfelelő útra...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!