A Gemini támadja meg a Genesis csődtervét

-

A Gemini és két másik hitelezői csoport ellenezte a Genesis csődrendezési tervét, mivel az nem eléggé konkrét és nem nyújt megfelelő biztosítékokat a fő hitelezők számára.

A Geminit képviselő ügyvédek azzal érveltek, hogy a tervből hiányoznak a kulcsfontosságú részletek, és nem nyújt elegendő gazdasági ellenszolgáltatást a hitelezők számára.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Hasonlóképpen a Fair Deal Group, egy másik ideiglenes hitelező is hasonló okokból kifogásolta a tervet, hangsúlyozva, hogy az nem biztosítja megfelelően a Genesisnek járó tartozásokat, és nem tartalmaz bizonyíthatóan életképes stratégiát.

A DCG-vel (Digital Currency Group) kapcsolatban álló Genesis januárban indított csődeljárást.

A Genesis hitelezőinek ideiglenes csoportja szintén aggodalmát fejezte ki a DCG szerepével kapcsolatban, mivel azt elégtelennek tartotta még a nem vitatott hitelösszegek kezelésére is.

A Genesis ügyvédei augusztus 29-én nyilvánosságra hozták, hogy a nem biztosított hitelezők akár a részesedésük USD-egyenértékének 90%-át is megkaphatják. Egyéb átfogó részleteket nem közöltek.

A hitelezői csoport a részletek és a gazdasági megfontolások hiányára hivatkozik

A Gemini szerdán benyújtott kifogása élesen bírálja az adósok, a bizottság és a DCG között nemrég nyilvánosságra hozott „elvi megállapodást”.

A beadvány hangsúlyozza, hogy a javasolt megállapodásból hiányoznak a konkrét információk és a gazdasági szempontok.

Mindhárom ellenérdekű fél a Genesisnek biztosított különleges kizárólagossági időszak megszüntetését követeli.

Ez lehetővé tette a vállalat számára, hogy közvetítés útján tárgyaljon a csődmegoldásról.

A beadvány rámutat, hogy az adósok többször ígéretet tettek arra, hogy hamarosan tervet készítenek a DCG-vel szembeni követelések kezelésére.

Ugyanakkor folyamatosan a közvetítési időszakok és az ajánlattételi határidők meghosszabbítását kérték.

A vita középpontjában az áll, hogy a Gemini potenciális kárt szenvedett a DCG által az Adósoknak 2023 májusában esedékes, mintegy 630 millió dolláros hitelek kifizetésének elmulasztása miatt.

Ez a helyzet felerősíti a csődhelyzet megoldásának és a hitelezők számára méltányos megoldás elérésének sürgősségét.

A Gemini tulajdonában lévő Cameron Winklevoss szóbeli viszályba keveredett a Digital Currency Group (DCG) céggel, miután a DCG megpróbálta elutasítani a Gemini által a Gemini Earn szolgáltatással kapcsolatban benyújtott csalási pert.

A DCG azzal érvelt, hogy minimálisan érintettek a programban, amire Winklevoss azt állította, hogy ez a beismerés ellentmond az álláspontjuknak.

A konfliktus abból adódik, hogy a DCG leányvállalata, a Genesis részt vett a Gemini Earn pénzeszközök tárolásában.

Az FTX novemberi csődjét követően az ügyfélkifizetések felfüggesztése után problémákkal szembesült.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


A Genesis képviselői nem tudták azonnal kommentálni a Gemini és más hitelezői csoportok által megfogalmazott kifogásokat.

A folyamatban lévő jogi huzavona jelentős kérdéseket vetett fel a javasolt megoldási terv életképességével és tisztességességével kapcsolatban.

A helyzet továbbra is képlékeny, mivel mind a hitelezői kifogások, mind a vállalat válasza további jogi eljárások tárgyát képezi.


Olvastad már? A JPMorgan-t nem zavarja a Bitcoin csökkenése

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Gary Gensler: A Bitcoin nem jelent biztonságot

A Pénzügyi Szolgáltatások Bizottsága előtti szerdai meghallgatáson Gary Gensler, az Amerikai Értékpapír- és Tőzsdebizottság (SEC) elnöke tisztázta álláspontját a Bitcoinról, és Patrick McHenry, a bizottság...

Kriptotárcák magyar kaszinójátékosoknak: A legjobb szolgáltatások

Vendégbejegyzés A kriptovaluták az elmúlt néhány évben teljesen forradalmasították az internetes fizetést. Számos kereskedő oldalán jelentek meg a digitális fizetőeszközök mint fizetési mód, így biztonságos és...

Hedera (HBAR) technikai elemzés 09.27.

Prémium Hedera (HBAR) A Hedera (HBAR) erős nyereséget könyvelhetett el szeptember 12-14. között. A rally 21,15%-ot jelentett, és alig több mint két napig tartott, de a HBAR egy...

Lido (LDO) technikai elemzés 09.27.

Prémium Lido (LDO) A Lido (LDO) medvés kilengése tovább folytatódott, és az árfolyam egy kritikus támaszszinthez közelít. A cikkírás idején az LDO 1,46 dolláron kereskedett, éppen az 1,4...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!