A következő Bitcoin bikapiac három kulcsfontosságú tényezője

-

Az elkövetkező időszakban a kriptovaluták világában föleg a Bitcoinra izgalmas eseményekre van kilátás.

Ahogyan minden robbanás előtt, most is szükség van egy katalizátorra, ami elindítja a következő bikapiacot.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Nézzük meg, melyek azok a kulcsfontosságú tényezők, amelyek hajtani fogják a kriptopénzek következő növekedési hullámát.

  1. Bitcoin ETF – Tőzsdei Alap:

A Bitcoin felemelkedése mindig egyik vezető indikátora a piacnak. Az, hogy a Bitcoin újra magára vonzza a figyelmet, a tőzsdei alap (ETF) jóváhagyásával függ össze.

Az intézmények régóta várnak erre, és most úgy tűnik, hogy a fejlemények a jó irányba haladnak. A befektetési óriás, a BlackRock is bekapcsolódott az ETF kérdésébe.

Ezzel párhuzamosan más szereplők is lépéseket tesznek ezen az úton. Az ETF jóváhagyása valószínűleg növeli majd a Bitcoin és más kriptopénzek árának felfedezését, és lehetővé teszi a nyugdíjalapoknak közvetlenül a kriptóba való befektetést.

Ezzel megerősödik a kriptovaluták mint eszközosztály hitelessége is.

2. Felezés (Halvening):

Az újabb bikapiacot a Bitcoin következő négyévenkénti felezése is beindíthatja. Ez egy olyan esemény, amikor a bányászoknak kibocsátott blokkjutalom felére csökken.

Bár a piaci kínálat csökkenése kezdetben nem jelentős, a felezés pszichológiai hatása erőteljes.

A felezés előtt és után is érezhető áremelkedést tapasztalhatunk, és a csökkentett kibocsátási ütem erősíti a ritkaság tézisét.

A felezés egy olyan esemény, amelyre a piac előre és utólag is reagál, és amely az összes Bitcoin iránti kereslet fokozódását mutatja.

3. Szabályozás és Bizalom:

Bár a kriptopénzek szabályozása sokszor negatív kontextusban van említve, valójában a megfelelő szabályozás hozzájárulhat a piac növekedéséhez.

A világ különböző részein zajló szabályozási törekvések, például az ETF jóváhagyás és a digitális fizetések elismerése, növelhetik a befektetői és fogyasztói bizalmat.

A szabályozás segíthet a piaci tisztaság és a befektetővédelem biztosításában.

Annak ellenére, hogy a kriptopiac folyamatosan változik, a jobb szabályozás elősegítheti a piaci növekedést és egy hosszabb bikapiac kialakulását.

Az előzőek alapján világossá válik, hogy a kriptopénzek következő bikapiacának katalizátorai az ETF jóváhagyása, a Bitcoin felezése és a megfelelő szabályozás lehetnek.

Bármelyik is legyen az elsődleges hajtóerő, a piac már most izgatottan várja a következő nagy ugrást.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


Ahogyan az események lassan kibontakoznak, a befektetőknek és a piac szereplőinek figyelmesen kell figyelniük az új lehetőségeket és fejleményeket.

A jövőbeni kriptopénz bikapiac még izgalmasabb lehet, és ezek a tényezők mind azt mutatják, hogy a jelenlegi időszak csak a csendes előkészületek kezdete.


Olvastad már? A JPMorgan-t nem zavarja a Bitcoin csökkenése

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A SEC bepereli az FTX tőzsdét auditáló céget

A SEC célkeresztjébe került a bedőlt FTX tőzsdét auditáló Prager Metis, mivel a vádak alapján számos ponton megsértették a felülvizsgálati pártatlanság elveit. A PM elsősorban...

A Bitcoin tulajdonosok megújult bizalmat mutatnak

A Bitcoin (BTC) hosszú távú tulajdonosai rendületlenül hisznek a coinban, mivel a BTC az induló hónapban is 27.000 dollár felett tartotta az árfolyamát. Ez a...

Arbitrum (ARB) technikai elemzés 10.01.

Prémium Arbitrum (ARB) Az Arbitrum (ARB) veszteségeinek több mint 20%-át a szerkesztési időre visszaszerezték. Az ARB szeptember első felében 0,929 dollárról 0,739 dollárra esett, de az összes veszteségét...

Meglepi-e a Bitcoin a befektetőket 2023 utolsó negyedévében?

A Bitcoin (BTC) árfolyama nem volt olyan volatilis, mint korábban, ami elbátortalanította a befektetőket. A legfrissebb adatok szerint a Bitcoin az elmúlt 900 napban egy...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!