Az FTX SOL tokeneket vissza kellene osztani korábbi ügyfeleinek

-

A kriptovaluták világában újabb érdekes fejlemények történnek, ezúttal a Solana nevű kriptopénz és az FTX kriptotőzsde kapcsán.

Anatoly Yakovenko, a Solana társtulajdonosa és egyik alkotója, kifejezte véleményét arról, hogy az FTX tartalékában található SOL tokeneket vissza kellene osztani az FTX korábbi ügyfeleknek.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Az FTX kriptotőzsde egykor sikeres volt, de tavaly csődbe ment, aminek következtében a tartalékában maradt nagy mennyiségű SOL token most az Amerikai Egyesült Államok kormányzati hatóságai felügyelete alatt van.

Anatoly Yakovenko, akit Toly néven is ismernek, úgy véli, hogy a SOL tokeneket vissza kellene adni az FTX korábbi ügyfeleinek.

A Solscan adatok szerint az FTX még mindig közel hét millió SOL tokent tart tartalékban, amely jelenlegi árakon számítva mintegy 135 millió dollárt ér.

Yakovenko az X platformon fejezte ki gondolatait, és úgy véli, hogy az SOL tokenek jelentős részét visszaadni a milliók korábbi FTX ügyfelének nemcsak segítene az FTX ügyfeleknek, hanem hosszú távon előnyösebbé tenné a Solana hálózatot is.

A társtulajdonos így fogalmazott:

„Az én kívánságom az lenne, hogy az összes SOL tokent közvetlenül az FTX ügyfeleknek osszuk vissza. Ez valószínűleg a legkevésbé rossz kimenetel lenne mindenki számára… És ha az összes SOL tokent 5 millió felhasználó között osztanánk szét, az hosszú távon előnyös lenne a hálózatnak. Win-win, szerintem.”

Yakovenko szerint az SOL tokenek visszadistribuálása valószínűleg hatékonyabb lenne, mint az FTX által folytatott hosszadalmas jogi folyamat.

Úgy érzi, hogy:

„Úgy tűnik, sokkal gyorsabb folyamat lett volna, és kevesebb jogi teherrel járt volna, ha minden csak egyenletesen szétoszlik az összes felhasználó között, és hagyjuk, hogy minden felhasználó azt tegye, amit akar.”

Az FTX jelentős mennyiségű SOL tokent tartott, ami az előző évben a Solana hálózatot aránytalanul érintette az FTX csődje miatt.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


A Solana az FTX összeomlása után 8 dollárról 260 dollárig emelkedő árfolyamát elveszítette, de a cikk írásakor az SOL ára 19,44 dolláron állt.

Ezek az események rámutatnak arra, hogy a kriptovaluták világában a vállalkozások csődje és a felhasználók érdekei összefonódnak, és egyre fontosabbá válik a kriptovaluták hatékony kezelése és visszavonása a felhasználók javára.


Olvastad már? Az MKR reagál, ahogy Vitalik Buterin eladja Maker-állományát

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A SEC bepereli az FTX tőzsdét auditáló céget

A SEC célkeresztjébe került a bedőlt FTX tőzsdét auditáló Prager Metis, mivel a vádak alapján számos ponton megsértették a felülvizsgálati pártatlanság elveit. A PM elsősorban...

A Bitcoin tulajdonosok megújult bizalmat mutatnak

A Bitcoin (BTC) hosszú távú tulajdonosai rendületlenül hisznek a coinban, mivel a BTC az induló hónapban is 27.000 dollár felett tartotta az árfolyamát. Ez a...

Arbitrum (ARB) technikai elemzés 10.01.

Prémium Arbitrum (ARB) Az Arbitrum (ARB) veszteségeinek több mint 20%-át a szerkesztési időre visszaszerezték. Az ARB szeptember első felében 0,929 dollárról 0,739 dollárra esett, de az összes veszteségét...

Meglepi-e a Bitcoin a befektetőket 2023 utolsó negyedévében?

A Bitcoin (BTC) árfolyama nem volt olyan volatilis, mint korábban, ami elbátortalanította a befektetőket. A legfrissebb adatok szerint a Bitcoin az elmúlt 900 napban egy...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!