Az FTX még 3 hónapot kapott Japánban

-

A japán hatóságok elhalasztották az FTX Japan felfüggesztésének határidejét, mivel a cég eddig nem adta vissza a hitelezőknek a letétbe helyezett eszközöket.

A mára megszűnt FTX kriptopénztőzsde japán leányvállalata engedélyt kapott a helyi szabályozóktól, hogy jövő évig folytassa a pénzkivonásokkal kapcsolatos problémák rendezését.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

A Kanto Local Finance Bureau, a japán pénzügyminisztérium alá tartozó helyi pénzügyi szabályozóhatóság közleményt adott ki az FTX Japan működésével kapcsolatban – jelentette a Reuters.

A japán hatóság 2023. március 9-ig elhalasztotta az FTX üzletmenetének felfüggesztési határidejét, három hónappal meghosszabbítva az eredeti határidőt.

November közepén a japán pénzügyi szolgáltató ügynökség (FSA) eredetileg arra kérte az FTX Japant, hogy december 9-ig függessze fel az üzleti megbízásokat.

Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.

A közlemény szerint a Kanto helyi pénzügyi hivatal azért rendelte el a határidő meghosszabbítását, mert az FTX Japan eddig nem adta vissza a letétbe helyezett eszközöket a hitelezőknek.

A szabályozó hangsúlyozta, hogy az FTX Japan kereskedési rendszere továbbra sem működik.

Az FTX Japan ezt követően egy blogbejegyzésben megerősítette a legfrissebb híreket, és közölte, hogy a tőzsde egy „üzleti fejlesztési terv” szerint halad, amelyet a cég november 16-án nyújtott be a Kanto Local Finance Bureau-nak.

A tőzsde megjegyezte, hogy a platform nem működik, hozzátéve, hogy „nem lehetséges az ügyfelek eszközeinek gyors visszaszolgáltatása”.

A hír nem sokkal azután érkezett, hogy az FTX Japan december 1-jén útitervet tett közzé a kivonások újraindítására.

A tőzsde korábban megerősítette, hogy ügyfeleinek eszközei nem képezik részét az FTX csődeljárásának.

A cég eredetileg azt tervezte, hogy 2022 végére újraindítja a kivonásokat.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, az FTX 2022 júniusában indította el japán ágát, miután februárban felvásárolta a japán kriptotőzsdét, a Liquidet.


Olvastad már? Bitcoin technikai elemzés 12.09.

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

Így készültek fel a Bitcoin bálnák a kriptopénzpiac növekedésére

A CryptoQuant vezérigazgatója szerint a bálnák long pozíciókat nyitottak, amikor a Bitcoin elérte a 29.000 dollárt, és 2023. augusztus elején megkezdték a felhalmozási fázist. Ki Young...

A Bitcoin adoptálása növekszik, mivel a BTC árai átlépik a 40.000 dollárt

A 2022 áprilisa óta először a 40.000 dolláros árszint fölé emelkedő rally közepette a Bitcoin (BTC) birtokában lévő címek száma meghaladta az 50 milliót. A Santiment...

Fogadjon a jövőre: 2024-es iGaming trendek

Vendégbejegyzés Az iGaming világa az elmúlt évtizedben jelentősen fejlődött, izgalmas kilátásokat teremtve mind a játékosok, mind az iparági szakértők számára. Az ágazati jelentésekből kiderül, hogy az elkövetkező...

A Bloomberg kripto szuperciklust jósol

A Bitcoin (BTC) árfolyamának közelmúltbeli emelkedése egy új kripto szuperciklus kezdete lehet, amely a világ legnagyobb kriptopénzét elképesztő 500.000 dollárig repíti. A Bloomberg hétfői jelentése szerint...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!