Az FTX még 3 hónapot kapott Japánban

-

A japán hatóságok elhalasztották az FTX Japan felfüggesztésének határidejét, mivel a cég eddig nem adta vissza a hitelezőknek a letétbe helyezett eszközöket.

A mára megszűnt FTX kriptopénztőzsde japán leányvállalata engedélyt kapott a helyi szabályozóktól, hogy jövő évig folytassa a pénzkivonásokkal kapcsolatos problémák rendezését.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

A Kanto Local Finance Bureau, a japán pénzügyminisztérium alá tartozó helyi pénzügyi szabályozóhatóság közleményt adott ki az FTX Japan működésével kapcsolatban – jelentette a Reuters.

A japán hatóság 2023. március 9-ig elhalasztotta az FTX üzletmenetének felfüggesztési határidejét, három hónappal meghosszabbítva az eredeti határidőt.

November közepén a japán pénzügyi szolgáltató ügynökség (FSA) eredetileg arra kérte az FTX Japant, hogy december 9-ig függessze fel az üzleti megbízásokat.

Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.

A közlemény szerint a Kanto helyi pénzügyi hivatal azért rendelte el a határidő meghosszabbítását, mert az FTX Japan eddig nem adta vissza a letétbe helyezett eszközöket a hitelezőknek.

A szabályozó hangsúlyozta, hogy az FTX Japan kereskedési rendszere továbbra sem működik.

Az FTX Japan ezt követően egy blogbejegyzésben megerősítette a legfrissebb híreket, és közölte, hogy a tőzsde egy „üzleti fejlesztési terv” szerint halad, amelyet a cég november 16-án nyújtott be a Kanto Local Finance Bureau-nak.

A tőzsde megjegyezte, hogy a platform nem működik, hozzátéve, hogy „nem lehetséges az ügyfelek eszközeinek gyors visszaszolgáltatása”.

A hír nem sokkal azután érkezett, hogy az FTX Japan december 1-jén útitervet tett közzé a kivonások újraindítására.

A tőzsde korábban megerősítette, hogy ügyfeleinek eszközei nem képezik részét az FTX csődeljárásának.

A cég eredetileg azt tervezte, hogy 2022 végére újraindítja a kivonásokat.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, az FTX 2022 júniusában indította el japán ágát, miután februárban felvásárolta a japán kriptotőzsdét, a Liquidet.


Olvastad már? Bitcoin technikai elemzés 12.09.

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

A kenyai elnök szerint az afrikai országoknak nem kellene használniuk a dollárt

William Ruto úgy gondolja, a kontinens országainak saját pénzrendszert kellene kialakítani, és nem az amerikai dollárt használni az egymás közötti üzleteléshez. Ruto szerint egy ilyen...

Csomópontot indít a Polygon hálózatán a Deutsche Telekom

A német óriásvállalat szeretne belépni a web3 területére, és ehhez első lépésként a Polygon hálózatán indítanak el egy saját validátor csomópontot. A telekommunikációs cég egyike...

Elindult az ország első megújuló energiából táplálkozó kripto bányász farmja

A Green Watt Project a Felpéci biogáz üzemet elindította és már megújuló bio forrásból származó energiából bányásszák a Bitcoin. Az országban úttörőnek számító fenntartható zöld energiából...

Mike Novogratz azt állítja, hogy a kripto lustálkodik

Mike Novogratz, a Galaxy Digital alapítója és vezérigazgatója a CNBC-nek adott június 1-jén adott interjújában őszintén értékelte a kriptovaluták jelenlegi helyzetét. "A kriptók " - jegyezte...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!