19k az új bitcoinárcél, miután 4%-ot növekedett az árfolyam

-

A bitcoin megtartja a 17.200 dollárt, miután egy éjszakai megszorítással a BTC-árfolyammozgás az egyhavi csúcsok közelébe kerül.

A bitcoin a december 9-i, 17.000 dolláros likviditási kapaszkodás után magasabb szinten maradt, mivel a kereskedők további emelkedést céloztak meg.

bitcoin

BTC/USD 1 órás gyertya chart (Bitstamp). Forrás: TradingView

Új havi csúcsra törekszik a bitcoin

A Cointelegraph Markets Pro és a TradingView adatai szerint a BTC/USD ismét lehűtötte a volatilitást, miután elérte a 17.300 dollárt a Bitstampon.

A pár a december 8-i Wall Street-i nyitáskor kezdett likviditást felvenni, ez megmérkőzött meg a december 5-i egyhavi csúcsokkal.

Azok számára, akik már az emelkedés folytatására fogadtak, a mozgás kevéssé volt meglepő, és tovább várnak, hogy növeljék a nyereségeiket.

„A 18-19k $BTC felé tartó mozgás folytatódik” – foglalta össze a népszerű kereskedő, a Credible Crypto.

Egy korábbi, december 7-i tweet magyarázta az indoklást, az érvénytelenítést a 16.000 dolláros támasznál állapították meg.

„A mélypontok megtisztultak, és mintha a Binance-majmok megjelentek volna, hogy támogassák a 16k közepét” – állt a kísérő kommentek egy részében.

„Talán még egy lökés a 16,4-16,5k-ig, majd várakozás a visszafordulásra felfelé, és a folytatás a 18-19k célpontok felé”.

bitcoin

BTC/USD kommentált chart. Forrás: Twitter

Fheds kereskedőtárs eközben a volatilitás lehetséges folytatódását szemlélte, a BTC/USD a felső Bollinger sávját jelölte meg a 4 órás időkereteken.

A cikk írásakor a 4 órás gyertyák a felső sáv közelében maradtak, és mindkettő még mindig bővül a megnövekedett volatilitás klasszikus előjátékaként.

bitcoin

BTC/USD 4 órás gyertyás grafikon (Bitstamp) Bollinger-sávokkal. Forrás: TradingView

„Folytatásra számítunk a Bitcoin esetében, amíg 17.000 dollár felett maradunk” – tette hozzá Michaël van de Poppe, az Eight kereskedési cég alapítója és vezérigazgatója, aki az éjszakai mozgást a november végi kitöréshez hasonlította.

Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.

A likvidálások táplálják a BTC árfolyam-emelkedését

Az éjszakai BTC-ármozgás további elemzése a short pozíciók fokozott likvidálására világított rá.

A Coinglass adatai szerint a BTC short likvidációi december 8-án egyetlen óra alatt 7 millió dollárt tettek ki, ami azt jelzi, hogy a piaci szereplők milyen mértékben feltételezték, hogy további csökkenés várható.

Az altcoinok rövid likvidálása további 11 millió dollárral növelte a számlát.

„A november eleji összeomlás óta a likvidálások viszonylag alacsonyak voltak, de a rövid likvidálások segítették a közelmúltbeli mozgást” – erősítette meg az On-Chain College elemzési forrás.

bitcoin

BTC-likvidálások grafikonja. Forrás: Coinglass

Olvastad már? Bitcoin technikai elemzés 12.09.

Forrás: cointelegraph.com

Kiemelt kép: Cennet Dereli

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Liquity technikai elemzés 05.29.

Prémium Liquity A Liquity árfolyamelemzése azt bizonyítja, hogy az árfolyam ismét felfelé irányuló mozgást végez, hiszen ma is a bikák voltak előnyben. Az elmúlt nap rendkívül kedvező...

Változások jönnek a Tornado Cash irányításában

Május 26-án tartottak egy szavazást a TORN token tulajdonosai, amely alapján az eredeti tokentulajdonosok minden téren visszakapják a projekt irányítását. Összességében 517 ezer tokenmennyiség gyűlt...

Több, mint 6 milliárd dollárnyi ethert égettek már el

2021 augusztusában aktiválták az Ethereum hálózatán a London néven futó hard forkot, amely bevezette azt az újítást, hogy a tranzakciós díjakat nem a munkát végző...

A Bitcoin miért nem képes 28 ezer dollár fölé emelkedni

A Glassnode elemzéséből kiderül, hogy a hosszú távú bitcoin tulajdonosok profitban lévő átutalási volumene emelkedik. Más szóval, az elmúlt hónapokban nyereséges Bitcoin tulajdonosok részéről megnőtt...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!