Mi várható a Shanghai verziótól az Ethereumon?

-

Az Ethereum tulajdonosok között a leginkább várt dátum most 2023 márciusa, hiszen a tervek szerint élesedik a Shanghai frissítés, amely végre lehetővé teszi az ETH2.0 szerződéséből a kiutalást.

Emellett több más, kisebb változtatás is életbe lép majd, de a közösség kétségkívül a pénzkiutalást várja a leginkább.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

A fejlesztők mielőbb meg akarják oldani, hogy a tulajdonosok hozzáférjenek a pénzükhöz, így a frissítések sorában a Shanghai nagy mérföldkőnek számít.

Ha minden jól megy, néhány hónapon belül ki tudják utalni a pénzüket azok, akik részt vesznek a staking bányászatban, és ehhez lekötötték a tokenjeiket az ETH2.0 Beacon blokkláncán.

A többi frissítés között olyanokat találunk, mint például a sharding, a mellékláncok jövőre esedékes bevezetését megelőző rollup-ok, a kötegelt műveletek rögzítése a láncon.

Ezzel újabb gyorsítást adnak a második rétegű megoldások felhasználhatóságának, jelentősen megnövelve a kapacitásokat és a skálázhatóságot.

A fejlesztők viszont egyelőre úgy nyilatkoztak, lehet, hogy ezek a plusz funkciók nem egyszerre kerülnek bevezetésre.

Tim Beiko, az Ethereum egyik fejlesztője egy konferencián úgy fogalmazott, hogy mindenképpen a Shanghai-ra akartak fókuszálni, hogy az semmilyen halasztást se tapasztaljon, ha esetleg a többi funkció valamiért még nem véglegesíthető.

Emiatt úgy tűnik, hogy be tudják vezetni a kiutalásokat már jövő év márciusában.

Ha nem is tudnak minden újdonságot aktiválni, azért a közösség több változtatásra is számíthat, többek között új okoszserződés-formátumok érkezhetnek, amelyek előrelépést jelentenek az Ethereum Virtual Machine működésében.

Beiko elmondása alapján, ha úgy tapasztalják, hogy a Shanghai esetén gondokat okozhatna ezeknek a frissítéseknek a bevezetése, akkor ezeket a funkciókat nagyon egyszerűen ki lehet venni a listából, és később bevezetni, mikor minden akadály elhárult.

Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.

Hamarosan várható az úgynevezett Coinbase Bemelegítés, amelynek valójában semmi köze sincs a tőzsdéhez, hanem az egyik program neve, amely használatával a tranzakciókat létrehozzák a hálózaton.

Minden tranzakció kapcsolatba lép ezzel a programmal, de ez néha magas gas-díjakkal jár, amíg úgymond „be nem melegszik a rendszer”, és egy frissítés most ezt a problémát orvosolná.

Az Etherum Foundation úgy nyilatkozott, hogy a sharding közelgő bevezetése, az oldalláncok alkalmazása több lépcsőben történik majd meg, viszont jelentős mértékben növelni fogja majd a hálózat skálázhatóságát, és a teljesítményét, ráadásul sokkal több adatot tud majd kezelni illetve tárolni a blokklánc.

Miután ezt bevezetik, a második rétegű megoldások sokkal olcsóbban és gyorsabban tudják majd feldolgozni a tranzakciókat, amelyeket a felhasználók indítanak.

Ez még kicsit távolabb van, mint a Shanghai, de a fejlesztők szerint az első szakaszok már 2023-ban megtörténhetnek, és 2024-re lesz végleges a rendszer.


Olvastad már? Az FTX még 3 hónapot kapott Japánban

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!

Legfrissebb bejegyzéseink

ArbitrageScanner Dubajban! Hogy lehet pénzt keresni a blokklánc elemzéssel és a kripto arbitrázzsal?

Vendégbejegyzés A kripto Side Event az ArbitrageScanner.io által - a legjobb kereskedési eszközök kriptopénz arbitrázshoz, on-chain elemzéshez. Csatlakozz hozzánk egy exkluzív side eventre Dubaiban, amelyet az...

Ethereum (ETH) technikai elemzés 04.14.

Prémium Ethereum (ETH) Az Ethereum (ETH) befektetők bajban lehetnek, mivel az árak a pszichológiai 3.000 dolláros támaszszint alá süllyedtek. A múlt héten megnövekedett bálna-aktivitás és felhalmozás volt tapasztalható,...

A TON coin riasztása: Itt a top 5 kriptovaluta, amibe azonnal be kell fektetni!

Vendégbejegyzés A kriptopénzek piaca az aktivitás és az izgalom megugrásának tanúja, mivel jelentős fellendülés látszik a láthatáron. A 2024-es bikafutás kibontakozásával a befektetők lelkesen keresik az ígéretes...

Kriptogyémántok csiszolatlanul: Az altcoinok amelyek 500%-os hozamot ígérnek

Vendégbejegyzés A kriptopénzek növekedésének ugrásszerű növekedése az utóbbi időben számos alternatív coint hozott reflektorfénybe. Mivel a figyelem most már a bevált óriásokon túlra tolódik, a kevésbé...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!