Kevin O’Leary 15 millióért vállalta az FTX reklámozását

-

A Shark Tank népszerű sztárja egy, a CNBC-nek adott interjúban vallotta be, hogy tavaly az FTX tőzsde 15 millió dollárt fizetett neki, hogy a platform szóvivője legyen.

Azt is elmondta viszont, hogy ő is bedőlt az ígéreteknek.

„A megállapodás teljes összege körülbelül 15 millióról szólt. A pénzből nagyjából 9,7 millióért vettem kriptót. Azt el is vesztettem. Persze ez nem biztos, de azt tudom, hogy nullára esett. Nem volt jó befektetés.”

O’Leary emellett elmondta, hogy nagyjából 1 millió dollárnyi üzletrésszel rendelkezik a bedőlt tőzsdében, de ez az összeg szintén semmit sem ér, köszönhetően a csődeljárásnak, illetve az amiatt zárolásnak.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

A fennmaradó 4 millió dollárt pedig elmondása alapján elvitték az adók és a különböző jutalékok, amelyeket a közvetítőknek kellett fizetni.

Az FTX tőzsde november 11-én jelentett csődöt, és Sam Bankman-Fried lemondott az ügyvezetői posztról.

A cég ellen most nyomozás folyik hűtlen kezelés miatt. Az új ügyvezető, John Ray a csődeljárási tárgyaláson elmondta, még sosem találkozott ilyen kusza üggyel.

„A karrierem során még soha, semmikor nem láttam ekkora szintű céges félremenedzselést, és ilyen mértékű hiányosságokat a pénzügyi nyilvántartások és a megbízható információk terén.”

Annak ellenére, hogy O’Leary állítólag minden befektetett pénzét elbukta az FTX-en, nemrégiben úgy fogalmazott, hogy szerinte SBF az egyik legjobb szakember a kriptopiacon, és ha újabb vállalkozásba kezdene, akkor is beállna mögé.

Ez a kijelentés értelemszerűen sokkolta a kriptoközösséget, hiszen a nagy többség úgy látja, hogy SBF egyszerű tolvaj és bűnöző. Sokan pedig egyenesen a hírhedt piramisjáték-szervező Bernie Madoff személyéhez hasonlítják a tőzsde alapítóját.

Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.

SBF úgy nyilatkozott, hogy szándékosan semmilyen törvénysértést sem követett el, és O’Leary mellett egy másik ismert milliárdos, Bill Ackman is úgy fogalmazott, hogy ő hisz neki.

O’Leary nemrégiben azt is nyilvánosságra hozta, hogy 8 milliárd dolláros befektetői pénzt sikerült a tőzsdének szereznie, hogy megakadályozzák a bedőlést, nem sokkal az előtt, hogy az csődöt jelentett.


Olvastad már? 19k az új bitcoinárcél, miután 4%-ot növekedett az árfolyam

Forrás: news.bitcoin.com

Kiemelt kép: Milken Institute

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!

Legfrissebb bejegyzéseink

Mike Novogratz azt állítja, hogy a kripto lustálkodik

Mike Novogratz, a Galaxy Digital alapítója és vezérigazgatója a CNBC-nek adott június 1-jén adott interjújában őszintén értékelte a kriptovaluták jelenlegi helyzetét. "A kriptók " - jegyezte...

A Bitcoin robbanásszerű emelkedése jöhet

Henrik Zeberg prominens kereskedő bikás kilátásait fejezte ki a Bitcoinról, több kulcsfontosságú tényezőre hivatkozva, amelyek alátámasztják álláspontját. Egy nemrégiben közzétett tweetjében Zeberg kiemelte a Bitcoin és...

Ethereum technikai elemzés 06.01.

Prémium Ethereum Az Ethereum árelemzése azt tükrözi, hogy a medvék átvették az irányítást a piac felett, miközben a bikák küzdenek a lendület visszaszerzéséért. Az eladási nyomás hatására...

Az amerikai befektetési bank TD Cowen bezárja kripto üzletágát

Az amerikai befektetési bank, a TD Cowen bejelentette, hogy egy évvel az indulás után bezárja kriptopénzekkel foglalkozó egységét, a Cowen Digitalt. A bank 2022 márciusában indította...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!