Az FTX 2.0 rosszabb lenne, mintha a semmiből kezdenénk újra

-

A legendás kriptotőzsde, a Kraken társalapítója és az időközben megszűnt FTX vezető kereskedői nem értenek egyet az „FTX 2.0″ kezdeményezés kilátásairól.

A csapat agresszív promóciója ellenére az FTX 2.0-t különböző okok miatt figyelemre méltó szkepticizmus fogadta.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


„Reménytelen álom, rosszindulatú önreklámozás”: A közösség elítéli az FTX újraindításának ötletét

Az FTX 2.0 tőzsde elindítása, mint az FTX összeomlásának áldozatai kárpótlásának lehetővé tételére, „rosszabb” lesz az iparág számára, mint egy új tőzsde elindítása a semmiből. Mint ilyen, a védjegy aukciója a legjobb dolog, amit a kurátorai tehetnek, mondja a Kraken társalapítója, Jesse Powell.

Mivel az FTX 2.0 csapat, technológia, banki licencek és hasonlók nélkül fog elindulni, az indítása nem lesz más, mint egy „támadás” a hitelezői közösség ellen, teszi hozzá Powell.

A Twitteren @ThinkingUSD néven futó veterán kriptopénz kereskedő hasonló gondolatokat osztott meg 216 ezer követőjével:

Nem hiszem, hogy a kereskedők a Madoff-vállalkozásoknál akarják majd letétbe helyezni a fedezetüket. Vagy a wifi-jüket Enron wifire cserélni. Az FTX 2.0 a legjobb esetben is reménytelen álom, a legrosszabb esetben pedig rosszindulatú önreklámozás bizonyos influencerek részéről, akik minden másban kudarcot vallottak a kriptóban.

Ugyanakkor az FTX 1.0 legnagyobb kereskedői optimisták az esetleges spin-off indulásával kapcsolatban. A top kereskedő @HighStakesCap, aki azt állítja, hogy egykor az FTX by PnL #1 volt, kiemeli, hogy a kereskedők többsége „rendben van” az FTX 2.0 ötletével.

Kollégája, Alex Wice szintén biztos benne, hogy „mindenki bizakodó” az FTX 2.0-val kapcsolatban.

Az FTX 2.0 útban a bevezetés felé

Mindegyik felszólaló ugyanakkor kételkedik a felszámolóbizottság tevékenységében, mivel a felszámolók kártérítési díjai túl magasnak tűnnek az FTX összeomlásának áldozatai számára.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


Néhányan közülük még mindig nem kaptak kártérítést a Cryptopia és a Mt. Gox, az időközben megszűnt kriptopénz-szolgáltatásoknál elszenvedett veszteségeikért.

Az FTX 2.0 egy „bizottság”, az FTX korábbi hitelezőiből és ideiglenes vezérigazgatójából, John Ray III-ból álló csoport kezdeményezése. Egyes becslések szerint az FTX új verziója már idén elindulhat.


Olvastad már? A Tether 850 millió dolláros nyereségről számol be

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A Polkadot NFT-k veszítenek népszerűségükből

A Polkadot (DOT) NFT-aktivitásának csökkenését tapasztalta az elmúlt héten, ami aggodalomra adott okot. A Polkadotnak azonban van pár projektje, vajon a hálózat meg tudja-e fordítani a...

Nagyot ment a Wall Street Memes, már 120 millió dollár a piaci kapitalizáció

Vendégbejegyzés A csak nemrégiben jegyzett Wall Street Memes ($WSM) mém érme kirobbanó formában van.  A WSM token árfolyamértékeire ránézve pénteken azt láthattuk, hogy 40% körüli emelkedésnél jár:...

A Bitcoin augusztusa óta először emelkedik 28.000 dollár fölé

A Bitcoin (BTC) több mint hat hét óta először törte át a 28.000 dolláros határt, és a befektetők azt remélik, hogy a kitörés megnyitja az...

Ethereum Classic (ETC) technikai elemzés 10.02.

Prémium Ethereum Classic (ETC) Az Ethereum Classic (ETC) örömmel terjesztette ki a szeptemberi fellendülést októberre. Szeptember 26-tól +10%-kal emelkedett, és a szerkesztés idején 16,80 dolláron kereskedtek vele. A rally...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!