Az FTX 2.0 rosszabb lenne, mintha a semmiből kezdenénk újra

-

A legendás kriptotőzsde, a Kraken társalapítója és az időközben megszűnt FTX vezető kereskedői nem értenek egyet az „FTX 2.0″ kezdeményezés kilátásairól.

A csapat agresszív promóciója ellenére az FTX 2.0-t különböző okok miatt figyelemre méltó szkepticizmus fogadta.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


„Reménytelen álom, rosszindulatú önreklámozás”: A közösség elítéli az FTX újraindításának ötletét

Az FTX 2.0 tőzsde elindítása, mint az FTX összeomlásának áldozatai kárpótlásának lehetővé tételére, „rosszabb” lesz az iparág számára, mint egy új tőzsde elindítása a semmiből. Mint ilyen, a védjegy aukciója a legjobb dolog, amit a kurátorai tehetnek, mondja a Kraken társalapítója, Jesse Powell.

Mivel az FTX 2.0 csapat, technológia, banki licencek és hasonlók nélkül fog elindulni, az indítása nem lesz más, mint egy „támadás” a hitelezői közösség ellen, teszi hozzá Powell.

A Twitteren @ThinkingUSD néven futó veterán kriptopénz kereskedő hasonló gondolatokat osztott meg 216 ezer követőjével:

Nem hiszem, hogy a kereskedők a Madoff-vállalkozásoknál akarják majd letétbe helyezni a fedezetüket. Vagy a wifi-jüket Enron wifire cserélni. Az FTX 2.0 a legjobb esetben is reménytelen álom, a legrosszabb esetben pedig rosszindulatú önreklámozás bizonyos influencerek részéről, akik minden másban kudarcot vallottak a kriptóban.

Ugyanakkor az FTX 1.0 legnagyobb kereskedői optimisták az esetleges spin-off indulásával kapcsolatban. A top kereskedő @HighStakesCap, aki azt állítja, hogy egykor az FTX by PnL #1 volt, kiemeli, hogy a kereskedők többsége „rendben van” az FTX 2.0 ötletével.

Kollégája, Alex Wice szintén biztos benne, hogy „mindenki bizakodó” az FTX 2.0-val kapcsolatban.

Az FTX 2.0 útban a bevezetés felé

Mindegyik felszólaló ugyanakkor kételkedik a felszámolóbizottság tevékenységében, mivel a felszámolók kártérítési díjai túl magasnak tűnnek az FTX összeomlásának áldozatai számára.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


Néhányan közülük még mindig nem kaptak kártérítést a Cryptopia és a Mt. Gox, az időközben megszűnt kriptopénz-szolgáltatásoknál elszenvedett veszteségeikért.

Az FTX 2.0 egy „bizottság”, az FTX korábbi hitelezőiből és ideiglenes vezérigazgatójából, John Ray III-ból álló csoport kezdeményezése. Egyes becslések szerint az FTX új verziója már idén elindulhat.


Olvastad már? A Tether 850 millió dolláros nyereségről számol be

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A Ripple visszautasítja a SEC kemény követelményeit

Az XRP útja nem volt más, mint egy hullámvasút, köszönhetően a folyamatos Ripple vs. SEC drámának. Az XRP 0,55 dollár körüli árfolyamon, a jogi zűrzavar közepette...

A Binance a hatóságokkal együttműködve teszi biztonságosabbá a kriptopiacot

Több mint 186 millió regisztrált felhasználót szolgál ki jelenleg a Binance, a világ legnagyobb kriptotőzsdéje és a számuk folyamatosan nő. Március első hetében 100 milliárd...

Jelentős altcoin nyereség a láthatáron: Melyik érme emelkedik először?

Vendégbejegyzés A kriptopiac emelkedő szakaszban van, több kevésbé ismert érme is jelentős növekedési potenciált mutat. A befektetők élénken figyelik a trendeket, hogy megállapítsák, melyek emelkedhetnek először. Ez a...

Vajon az Ethereum visszatérésre készül a 3.700 dolláros visszautasítás után?

Az Ethereum (ETH) a cikkírás idején 3.200 dolláros árfolyamon mozgott. A 3.000 dolláros pszichológiai szintet április 13. óta többször is áttörték az alacsonyabb időkereteken, és...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!