A Tether 850 millió dolláros nyereségről számol be

-

A Tether, az USDT stablecoin kibocsátója 850 millió dolláros nyereségről számolt be 2023 második negyedévében.

Emellett a teljes többlettartalékainak összege elérte a 3,3 milliárd dollárt. A 850 millió dolláros nyereség a második negyedév megtartott nyeresége, amely hozzájárult a Tether tartaléktöbbletének növeléséhez.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A megállapítás a Tether 2023 második negyedévére vonatkozó pénzügyi igazolásának része.

Az igazolást egy belga székhelyű könyvelőcég, a Binder Dijker Otter (BDO) készítette.

A vállalat működési nyeresége 2023 második negyedévében meghaladta az 1 milliárd dollárt, ami 30%-os növekedést jelent negyedévről negyedévre.

Teljesítményének javulása ebben a negyedévben része az általános fellendülésnek az egész kriptopénzpiacon, amelyet a Bitcoin (BTC) közelmúltbeli konszolidációja táplált a 30 000 dolláros árfolyam körül.

A jelentésből továbbá kiderült, hogy tartalékai továbbra is rendkívül likvidnek bizonyultak, befektetései jelentős 85%-át készpénz és készpénz egyenértékű eszközökben tartotta.

A Tether állampapírokkal szembeni kitettsége

A jelentés azt is kimutatta, hogy a Tether közvetve ki van téve az amerikai kincstárjegyeknek pénzpiaci alapokon keresztül.

Az Overnight Repo, azaz az állampapír-kereskedők rövid távú hitelfelvételének egy fajtája, az Overnight Repo fedezetéül szolgáló kincstárjegyeknek is ki van téve.

Tether
Forrás: Tether

Összességében az USDT stablecoin fedezetéül szolgáló kincstárjegyek összege 72,5 milliárd dollár volt.

A második negyedévben elért nyereségek „egyéb, energiához kapcsolódó kezdeményezésekbe történő befektetések” is folytatódtak.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


A vállalat azonban nem szerepeltette őket az igazoló jelentésében, mivel a befektetés nem felel meg a forgalomban lévő tokenek megfelelő tartalékának.

A jelentés azt is elárulja, hogy a Tether részvényesei 115 millió dolláros részvény-visszavásárlást hajtanak végre a vállalat „megerősítése” érdekében.

Paolo Ardoino, a Tether technológiai igazgatója elmondta:

„Mérhetetlenül büszke vagyok a legfrissebb tartalékaink igazolására, amely megerősíti az átláthatóság iránti rendíthetetlen elkötelezettségünket… A tartalékaink igazolási folyamatának állandó fejlesztésével új szabványokat kívánunk felállítani az iparágban, és másokat is arra ösztönözni, hogy kövessék példánkat.”.

Az USDT a világ legnagyobb stablecoinja és a harmadik legnagyobb kriptopénz. A cikk megjelenésekor 83,7 milliárd dolláros piaci kapitalizációval rendelkezett.

Olvastad már? A Bitcoin kereskedői továbbra is optimisták

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A Ripple visszautasítja a SEC kemény követelményeit

Az XRP útja nem volt más, mint egy hullámvasút, köszönhetően a folyamatos Ripple vs. SEC drámának. Az XRP 0,55 dollár körüli árfolyamon, a jogi zűrzavar közepette...

A Binance a hatóságokkal együttműködve teszi biztonságosabbá a kriptopiacot

Több mint 186 millió regisztrált felhasználót szolgál ki jelenleg a Binance, a világ legnagyobb kriptotőzsdéje és a számuk folyamatosan nő. Március első hetében 100 milliárd...

Jelentős altcoin nyereség a láthatáron: Melyik érme emelkedik először?

Vendégbejegyzés A kriptopiac emelkedő szakaszban van, több kevésbé ismert érme is jelentős növekedési potenciált mutat. A befektetők élénken figyelik a trendeket, hogy megállapítsák, melyek emelkedhetnek először. Ez a...

Vajon az Ethereum visszatérésre készül a 3.700 dolláros visszautasítás után?

Az Ethereum (ETH) a cikkírás idején 3.200 dolláros árfolyamon mozgott. A 3.000 dolláros pszichológiai szintet április 13. óta többször is áttörték az alacsonyabb időkereteken, és...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!