Virgil Grifithet, az Ethereum Foundation egyik tagját csütörtökön őrizetbe vették, amiért Észak-Koreába utazott, hogy a kriptopénzekről és a blokkláncról tartson előadásokat, valamint arról, hogy lehet velük megkerülni a szankciókat. Érdekességképpen, az ether árfolyama nem reagált a hírre.

A Manhattani Ügyészség irodája közölt egy bejelentést arról, hogy letartóztatták Virgil Griffith-et. Griffith egy amerikai állampolgár, az Ethereum egyik kutatója, aki „technikai információkkal” látta el Észak-Korea kormányát, szankciók megkerülése és pénzmosás céljával.

A bejelentés szerint Griffith cselekedeti aláássák a Kongresszus és az Elnök intézkedésit, melyek nyomást gyakorolnak Észak-Korea veszélyes rezsimére.

Josh Demers, kerületi ügyész szerint Griffith számos figyelmeztetést kapott látogatása miatt.

A bűncselekmény részletei

A hatóságok szerint Griffith 2019 áprilisában járt Észak-Koreában és végül november 28-án tartóztatták le a Los Angeles Nemzetközi Repülőtéren.

Az FBI egyik igazgatója hozzátette:

 „Senkinek nem engedhetjük meg a szankciók megkerülését ugyanis, ha Észak-Korea pénzhez, technológiához vagy információhoz jut, akkor folytathatja nukleáris fegyverek megépítését, mely veszélyt jelent az egész világra nézve. Egyszerűen bődületes, hogy egy amerikai állampolgár tudatosan támogatja egy ellenségünket.”

Amerikai állampolgársága ellenére, a bejelentés szerint Virgil Griffith szingapúri lakos.

A legfőbb vád ellene az IEEPA megkerülésére tett összeesküvés, ezért 20 év börtönbüntetést is kaphat. Griffith végső ítéletéről bírói döntés fog születni.

Olvastad már? A PlusToken ellopott bitcoinjai dönthetik be a piacot

Forrás: bitcoinist.com


Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon .

Legyen szép napotok! 🙂