A tőzsdelopások ellenére továbbra is erős maradt a bitcoin

-

Az elmúlt év során számos kriptotőzsde esett hackertámadás áldozatául, több millió dolláros lopások történtek.
A hatalmas veszteségek ellenére a bitcoin árfolyamát ezt nem különösebben érdekelte és tartotta a felfelé vezető utat.

160 millió dollárnyi kriptopénzt loptak

Az új-zélandi Cryptopia tőzsde volt az idei első támadás áldozata. A támadás január 14-én történt, miután az oldal bejelentett egy váratlan „karbantartást.”
Január 15-ére a tőzsde weboldala elérhetetlenné vált, az ügyfélszolgálattal és a blogokkal együtt. A Cryptopia még aznap bejelentette, hogy egy „hatalmas biztonsági rés keletkezett, ami jelentős veszteségeket okozott.”
Az Elementus blokklánc adatelemzési cég becslése szerint 16 millió dollárnyi Ethereum és ERC-20 token tűnhetett el. A cég később elmondta, hogy a támadó megtartotta a Cryptopia privát kulcsait és további 1675 ETH-t tudott ellopni.
Márciusban két tőzsde is elvesztette vagyonát. Először a szingapúri DragonEX jelentette be hivatalos Telegram csatornáját, hogy támadás érte a tőzsdék és nagyjából 7 millió dollárnyi kriptopénz tűnt el az oldal tárcáiból.
Később a dél-koreai Bithumb is bejelentette, hogy március 29-én egy „abnormális kiutalás” történt. Az utalás 13 millió dollárnyi EOS ellopásával járt.

A cég teljes felelősséget vállalt a lopás miatt és úgy sejti, hogy egy bennfentes munka lehetett.
A Bithumb elmondta:

 „Az ellopott kriptopénzek mind a cég tulajdonában vannak és minden tagunk pénze hideg tárcákban van tárolva.”

A Binance a világ legnagyobb kriptotőzsdéje napi forgalom szerint, idén 7000 bitcoint, vagyis nagyjából 40 millió dollárt loptak el az oldaltól.
Changpeng Zhao, a tőzsde vezérigazgatója elmondta, hogy ez a Binance vagyonának nagyjából 2%-a.
Azonban megnyugtatta a befektetőket, ugyanis a tőzsde fedezi az ellopott vagyonokat.
Zhao elmondta:

 „A Binance a #SAFU alap segítségével teljesen fedezni tudja a lopást, senki vagyona sem érintett. Mindenképpen indítunk egy teljes biztonsági átvilágítást. Az átvilágítás minden adatunkat és rendszerünket átvizsgálja, így becsléseink szerint legalább egy hétbe fog telni. Frissítéseket fogunk közölni, amilyen gyakran csak tudunk.”

A szingapúri Bitrue június 27-én egy sor Twitter üzenetben bejelentette, hogy egy támadó kijátszotta az oldal rizikóbecslési protokolljának sebezhetőségét. A kiberbűnöző így nagyjából 90 Bitrue felhasználó vagyonához kapott hozzáférést, csaknem 5 millió dollárnyi kriptopénz értékében.
Pár héttel később a japán BITPoint tőzsde 28 millió dollárt bukott egy támadással, mely több mint 50 000 felhasználót érintett.
Genki Oda, a BITPoint vezérigazgatója egy blogbejegyzésben megerősítette, hogy 1225 bitcoin, 1985 bitcoin cash, 11 169 ether és 5108 litecoin került ellopásra. Oda azt ígérte, hogy 1:1 arányban megtéríti a felhasználók veszteségét.
Az év legnagyobb támadása azonban a héten történt. A dél-koreai UPbit a világ egyik legnagyobb kriptotőzsdéje, hétfőn bejelentették, hogy 342 000 ethert utaltak ki a tőzsde számlájáról egy ismeretlen címre, ennek értéke nagyjából 50 millió dollár.
Lee Seok-woo, az UPbit mögött álló Dunamu cég vezérigazgatója elmondta, hogy a cég vagyonából fedezik a felhasználók vagyonát és mindenkit azzal nyugtatott, hogy a következő hetekben folytatódhatnak az utalások.

A bitcoin tartja magát

A vezető kriptotőzsdéket ért támadások ellenére ezek az incidensek nem hatottak ki a bitcoin túlságosan a bitcoin árfolyamára. A bitcoin továbbra is 120%-os pluszban van az év elejéhez képest és további előrehaladás jeleit mutatja.

A bitcoin trendje változatlan marad, a csapkodások ellenére. Forrás: TradingView

Számos technikai mutató szerint akár 15 000 dollárig is emelkedhet a kriptopénz árfolyama, idővel kiderül, hogy tartja-e magát a bika lendület.
Forrás: cryptoslate.com

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon .
Legyen szép napotok! 🙂

Legfrissebb bejegyzéseink

Melyik coint kell megvenni, hogy milliomossá váljon ezen a bikafutamon

Vendégbejegyzés A felgyorsuló kriptopiaci lendület a közelmúltban 60.000 dolláros csúcs felé vitte a Bitcoint, ami intenzív piaci spekulációkat váltott ki. Ilyen bika futások közepette a megfelelő digitális...

Anthony Scaramucci elmélete az Bitcoinról

A Bitcoin (BTC) feleződése körüli növekvő várakozás közepette befektetői jóslatok készülnek. A legújabb Anthony Scaramucci-tól, a SkyBridge Capital alapítójától származik. A CNBC TV-nek nyilatkozva Scaramucci kiemelte...

Ez az altcoin áttörte a fő trendvonalat: Megmenekül a medvecsapdából?

A bika futás úgy tűnik, hogy hivatalosan is elkezdődött, mivel a Bitcoin árfolyama belép az ATH előtti utolsó ellenállási zónába. Mindeközben az altcoin rally még...

A republikánus szenátorok szerint a CBDC-k „sértik a szabadságukat” – Miért?

Ted Cruz szenátor vezette republikánusok nemrégiben megosztották véleményüket a központi banki digitális valutákról (CBDC). A fiat valuták e digitális formáit, amelyeket számos ország, köztük az Egyesült...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!