Az amerikai szavazók 2024-ben nagyban a Bitcoinra fogadnak: Mi táplálja a kriptolázat?

-

A Grayscale által végzett friss felmérés számos érdekes felfedezést tartalmaz, amit egy kripto rajongó szeret hallani.

A kiemelkedő közülük a felfedezése a Bitcoin iránti növekvő érdeklődésről az amerikai szavazók körében.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Vegyünk sorra néhány kulcsfontosságú pontot, amelyeket a Harris Poll által a Grayscale megbízásából április 30. és 2024. május között a Harris Poll által végzett 2. fázisú felmérésből derült ki.

A Bitcoin iránti növekvő érdeklődés: statisztikai adatok

A felmérés szerint a választók közel 47%-a számít arra, hogy a kriptovalutákat is beveszik befektetési portfóliójukba.

Érdekesség, hogy amikor tavaly (az 1. szakaszban végzett felmérés) hasonló vizsgálatot végeztek, csak 40% mutatott érdeklődést a kriptók bevonása iránt.

Vagyis a legutóbbi felmérés óta jelentős elmozdulás történt a választók kriptókkal kapcsolatos hozzáállásában.

A Bitcoin árfolyama szintén a felmérés jelentésében tárgyalt egyik legfontosabb kriptókkal kapcsolatos téma.

Ahogy a felmérésből kiderül, a szavazók a folyamatos geopolitikai feszültségek, az infláció és az amerikai dollárral kapcsolatos kockázatok miatt nagyobb figyelmet fordítanak a Bitcoinra.

A jelentésben bemutatott adatok szerint a szavazók több mint 41%-át befolyásolják az említett tényezők. Fontos megfigyelése a jelentésnek, hogy a BTC ára 2024-ben sokkal magasabb lesz, mint a korábbi választási években.

A 2024. július 6-án az árfolyam 56.568 dolláron állt. A Bitcoin a 2016-os választások idején mindössze 729 dolláron állt.

Az ár jelentős emelkedése csak 2017-ben következett be. Az ár 2017 utolsó napján elérte a 13.841 dollárt.

Kövesd a Kriptoworld-öt a Google News-on

Ami a 2020-as választásokat illeti, a BTC árfolyama 14.036 dolláron állt. Ám kevesebb mint két hónap alatt az ár 61.164 dolláron tetőzött.

Ez az év figyelemre méltó volt a BTC számára. A kriptopénz ára március közepén elérte az eddigi legmagasabb értéket, átlépve a 73.000 dolláros határt.

Az utóbbi időben a BTC ára volatilitást mutatott. E sorok írásakor az árfolyam közel 56.568 dolláron állt.

Az elmúlt napokban az árfolyam folyamatosan gyengült. Az elmúlt héten közel 7,1%-ot esett. Az elmúlt 24 órában azonban több mint 2,8%-ot emelkedett.

A 2024-es amerikai választások közeledtével a BTC egyre inkább előtérbe kerül a szavazók emlékezetében. A felmérési adatok egyértelműen alátámasztják ezt a tendenciát.

Olvastad már? Több mint 1 milliárd dollárnyi Bitcoin került a tőzsdékre – Ez történik!

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Évente 1000 csúcsszakember kiképzésére készül a nigériai kormány

A nigériai kormány éves képzési programot indított 1000 állampolgár számára a mesterséges intelligencia és a blokklánc területén, hogy Nigériát a globális gazdaságok elé helyezze, és...

A Bitcoin kiskereskedelmi érdeklődés csökken: A következő a sorban az Ethereum érmék a tőkeáramlásért?

Vendégbejegyzés A hétköznapi befektetők érdeklődése a Bitcoin iránt csökken. Ez az elmozdulás az Ethereum és alternatív tokenjei felé irányuló tőkeáramlást jelenthet. Az olvasók felfedezhetik, hogy mely digitális...

A legfőbb okok amiért az XRP ár jelentős emelkedést tapasztalhat

A kriptopiac megosztott a Ripple vs. SEC ügyben, és vegyes a véleményük a július 31-ig történő lehetséges megegyezésről vagy megoldásról. A spekulációkat tovább fűszerezve Zach Rector...

Bitcoinért kínál európai uniós állampolgárságot egy kriptoalap

Egy új alap elérhetővé tette a Bitcoin-tulajdonosok számára azt a lehetőséget, hogy a portugál aranyvízum-programon keresztül európai uniós polgárrá váljanak. Alessandro Palombo, az Unbound Fund társalapítója...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!