Több mint 1 milliárd dollárnyi Bitcoin került a tőzsdékre – Ez történik!

-

A közelmúltban jelentős mennyiségű Bitcoin áramlott a tőzsdékre. Mindez egybeesett a világ legnagyobb kriptopénzének kihívásokkal teli időszakával, az elmúlt hónapok egyik legjelentősebb BTC visszaesése volt ez.

Mondani sem kell, hogy ez hatással volt a kriptó birtokosaira, köztük a bálnákra is.

Egy több mint tíz éve inaktív BTC bálna ugyanis mostanra átruházta az összes állományát.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A BTC több milliárd dollár értékben kerül a tőzsdékre

A Glassnode legutóbbi adatai rávilágítottak arra, hogy jelentősen megnőtt a tőzsdékre kerülő Bitcoin mennyisége.

Ezen adatok elemzése kimutatta, hogy július 1-5. között több mint 9500 BTC, a jelenlegi árak alapján körülbelül 540 millió dollár értékben került a tőzsdékre.

bitcoin
Forrás: Glassnode

Az időtávot a múlt hétre kiterjesztve még nagyobb átutalásról derült fény: több mint 21.000 BTC-t mozgattak át – ez több mint 1 milliárd dolláros értéknek felel meg.

A tőzsdei beáramlások ilyen mértékű megugrása az eladás előkészítését jelezheti, ami rövid távon potenciálisan lefelé irányuló nyomást gyakorolhat a Bitcoin árára.

Kövesd a Kriptoworld-öt a Google News-on

Újraéled az évtizedes Bitcoin tárca

Ez nem minden: a Lookonchain jelentős akciót észlelt egy több mint egy évtizede szunnyadó tárcát érintően.

Ez a tárca nemrégiben átutalta teljes tartalmát, összesen 1004,5 BTC-t.

Forrás: X

Az analízis azt mutatta, hogy ezeket az érméket 2014-ben szerezték meg egyenként 735 dolláros átlagáron, így a teljes állományt a megszerzés időpontjában körülbelül 738.000 dollárra értékelték.

Figyelembe véve a Bitcoin jelenlegi piaci árát, ezek az érmék most körülbelül 57 millió dollárt érnek.

A jelentős értéknövekedés rávilágít a BTC jelentős felértékelődésére az évek során. Valamint rávilágított arra is, hogy az ilyen nagy, váratlan tranzakciók milyen hatással lehetnek a piaci dinamikára.

Még több BTC mozgás

A héten több jelentős Bitcoin tranzakció is történt, amelyek befolyásolják a piaci dinamikát.

Az Mt. Gox több mint 1000 BTC-t érintő teszt tranzakciót hajtott végre a hitelezőknek történő tervezett kifizetésekre való felkészülés részeként.

Emellett a megszűnt tőzsde több mint 42.000 BTC-t mozgatott meg több mint 2 milliárd dollár értékben olyan tárcákból, amelyek több mint egy évtizede inaktívak voltak.

Ezenkívül a német kormány is több mint 4000 BTC-t mozgatott át a tőzsdékre. A jelentős és korábban alvó tulajdonosoktól származó ilyen nagyarányú mozgások hozzájárultak a likviditás növeléséhez a piac eladási oldalán.

Az ilyen tevékenységek továbbá fokozott eladói oldali nyomást eredményezhetnek. Ez befolyásolhatja az árfolyamát, mivel a piacon rendelkezésre álló kínálat hirtelen megugrása miatt dél felé sodorhatja azt.

A precíziós kereskedés itt kezdődik, Útmutató a TradingView sikeres használatához!

A Bitcoin küzd a visszapattanásért

A Bitcoin napi időkeretben végzett elemzés szerint úgy tűnt, hogy a BTC továbbra is küzd a stabilizálódásért a folyamatos csökkenés közepette. Ugyanez az RSI és a mozgóátlagok pozícionálása is rávilágított.

A cikk írásakor a kriptopénz 56.600 dollár körül mozgott, kisebb nyereségek és veszteségek között ingadozva.

Olvastad már? A DICE új staking funkciójával te is megütheted a jackpot-ot

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Breaking: Joe Biden hivatalosan is visszalép a 2024-es elnökválasztási versenytől

Joe Biden elnök vasárnap bejelentette, hogy befejezi újraválasztási kampányát. A döntés hátterében a demokraták körében növekvő aggodalmak állnak, hogy a 81 éves politikus nem tudna második...

3, egy kávéscsészénél olcsóbb érme, amelyek 2024-ben megváltoztatják az életünket ☕

Vendégbejegyzés A kriptopiac nyugalomban van a várva várt bikafutás előtt. Az Altcoinok jelenleg jó belépési ponton vannak, de máris emelkednek, és bármelyik pillanatban robbanásra készen állnak. A...

Nagyon optimista Bitcoin árelőrejelzés a Mechanism Capital részéről

A geopolitikai erők kezdenek megmozdulni a Bitcoin körül, egy elemző szerint bármi lehetséges a digitális valuta árfolyamát illetően. A Bitcoin potenciálisan elérheti az 1 millió dollár...

A Solana egy 900%-os emelkedést tartogathat 1000 dollárig, de CSAK HA…

A július 15-21. hét folyamán a Solana (SOL) visszaszerezte a 150 dollárt, majd magasabbra emelkedett, és a 173 dolláros cikkírásakor 17% -ot tett ki. A...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!