Egyre nagyobb számú alapkezelő vélekedik úgy, hogy az arany helyett a bitcoin a jobb értéktároló, és, hogy a kriptopénz jobban használható az infláció ellen.

A különböző intézmények és alapok menedzserei között érezhetően növekszik a bitcoin népszerűsége, egyesek szerint hosszú távon „akár tízszer jobb értékőrző is lehet”.

Próbáld ki a CoinCharliet, Magyarország legújabb kriptováltóját!

A Galaxy Digital harmadik negyedéves jelentésében Mike Novogratz úgy fogalmazott, a bitcoin mostanra jobb értékőrző lett, mint az arany.

„Az arany nagyon jól működött ezen a téren, de a bitcoin egyértelműen felülmúlja. Egyszerűen jobb értéktároló, egyre jobban gyorsul az elfogadási arány növekedése. Mostanra nagyjából már kétszáz millióan vannak a világot behálózó ökoszisztémájában, és a növekedés nem lassul.”

Anthony Scaramucci, a Skybridge Capital alapítója szintén ezen a véleményen van. Szerinte a bitcoin túl is fogja lépni az aranyat, hiszen a kriptopénz még nagyon korai fázisban van csak.

Tekintve, hogy az árfolyama szerinte könnyen elérheti a félmillió dollárt is, a befektetőknek mihamarabb be kellene lépniük a piacra.

„Hosszabb időtávon akár tízszer olyan jó is lehet, mint az arany. Nem lennék meglepve, ha az arany lineáris skálája helyett a bitcoin inkább exponenciálisan növekedne.”

Paul Tudor Jones szintén a híres, elismert befektetési alapkezelők közé tartozik, és ő szintén a bitcoint választja arany helyett, mivel a mostani gazdasági környezetben jobban véd az infláció ellen.

„A kriptónak megvan a maga helye. A mostani futamban pedig egyértelműen legyőzi az aranyat. Rá fogadnék.”

A JPMorgan egy októberi beszámolójában írta le, hogy az intézmények érezhető arányban cseréli le az aranyukat bitcoinra.

Mindezt vélhetően azért, mert úgy vélik, jobban védekezhetnek vele az infláció ellen.

Szeptemberben a nyíltan bitcoin-párti MicroStrategy fogalmazott úgy, hogy mikor az arany helyett a bitcoint választották, egy „több milliárd dolláros hibát” sikerült elkerülniük.

A cég mostanra 114 ezer bitcoint birtokol, és az ügyvezető Michael Saylor szerint a bitcoin 100 billió dolláros eszközosztállyá fog válni.

„Nem vitás, hogy a bitcoin befut, az arany pedig veszíteni fog. Az aranyat még ebben az évtizedben lecseréli a digitális arany.”

A Goldman Sachs egyik vezetője ennél is merészebbet mondott, ahogyan az ezüstöt a szegény ember aranyának nevezik, úgy „az aranyat pedig a szegény ember kriptójának fogják hívni”.

Olvastad már? Ellenállássá válik a 60.000 dollár – 5 dolog, amire érdemes figyelni a héten

Forrás: news.bitcoin.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.