Szeptember 30-án a MicroStrategy 114.042 BTC-vel rendelkezett, amelyeket, 27.713 dolláros átlagos vételi árfolyamon vásárolta.

A MicroStrategy a harmadik negyedévben közel 9000 bitcoint adott hozzá a készletéhez, így a teljes BTC-tulajdonának értéke 7 milliárd dollár körül van jelenleg.

Próbáld ki a BitPadrét, Magyarország legújabb kriptováltóját!

A vállalat október 28-i, harmadik negyedéves jelentésében kiemelte a 8957 BTC megvásárlását, és a cég örökös bika vezérigazgatója, Michael Saylor kijelentette, hogy további BTC-felhalmozás várható:

„Ma a MicroStrategy a világ legnagyobb tőzsdén jegyzett vállalati Bitcoin-tulajdonosa több mint 114.000 Bitcoinnal. Továbbra is értékelni fogjuk a további tőkebevonási lehetőségeket a Bitcoin-stratégiánk megvalósításához”.

A szoftvercég a tavalyi év azonos időszakához képest 198%-kal növelte Bitcoin-állományát, amely szeptember 30-án 114.042 BTC-t tett ki, coinonként 27.713 dolláros becsült átlagos vásárlási árral, azaz összesen 3,16 milliárd dollárt költöttek a kriptopénzre.

Papíron a Microstrategy 2,406 milliárd dolláros értéket könyvelt el a BTC-állományára, 754,7 millió dolláros értékvesztés mellett a felvásárlás óta, azonban ez csak papírveszteség.

A magyar INLOCK-nál több mint 8%-os kamatot is kaphatsz kriptomegtakarításaid után.

Mivel a cég a Bitcoint „immateriális eszközként” kategorizálja, a számviteli szabályok előírják, hogy értékvesztést kell jelentenie, ha a könyv szerinti érték a bekerülési érték alá süllyed. A cégnek azonban nem kell papíron nyereséget jelentenie az eszközön mindaddig, amíg az eladás révén nem realizálódik valódi nyereség.

Mivel a BTC árfolyama a cikk írásakor nagyjából 60.600 dollár, a MicroStrategy részesedésének értéke körülbelül 6,9 milliárd dollárnak felel meg, ami arra utal, hogy a cég közel 3,75 milliárd dolláros nyereséget érne el, ha ma adna el.

A MicroStrategy üzletiintelligencia-szoftvereket, mobilalkalmazás-szoftvereket és felhőalapú megoldásokat kínál, és a cég olyan bevételi forrásokon keresztül szerzi pénzét, mint a terméklicencelés és az előfizetéses szolgáltatások.

A cég 128 millió dolláros összbevételt jelentett a legutóbbi negyedévről, ami 0,39%-kal verte a Zacks konszenzusos becslését, és 0,5%-os növekedést jelent a MicroStrategy 2020-as harmadik negyedéves eredményeihez képest.

Miközben a Micostrategy bevételei elszaladtak a becslések mellett, a cég részvényenként 1,86 dolláros eredményt ért el, szemben az előrejelzett 1,12 dolláros részvényenkénti eredménnyel.

A befektetési elemzőcég tegnap kiemelte, hogy a MicroStrategy „az elmúlt négy negyedévben” háromszor is felülmúlta a konszenzusos becsléseket.

„Ez a negyedéves jelentés 66,07%-os eredménymeglepetést jelent. Egy negyedévvel ezelőtt azt várták, hogy ez az üzleti szoftvereket gyártó vállalat részvényenként 0,73 dolláros eredményt fog elérni, amikor valójában 1,72 dolláros eredményt produkált, ami 135,62%-os meglepetést jelent” – közölte a Zacks Investment Research.

Saylor a jelentésben kiemelte, hogy a MicroStrategy platform iránti „általános kereslet”, és a cég felhőalapú megoldásainak növekvő elfogadottsága hozzájárult a cég erős teljesítményéhez a harmadik negyedévben.

A cég 105,7 millió dolláros bruttó nyereséget ért el a negyedévben, és ez a szám megegyezik az egy évvel korábbival. A negyedéves nettó veszteség 36,1 millió dollár, azaz részvényenként 3,61 dollár volt, szemben a 2020 harmadik negyedévi 14,2 millió dolláros, részvényenként 1,48 dolláros veszteséggel.

Korábban a mai napon Saylor megismételte a digitális arany iránti bullishságát azzal, hogy nem adja el a bitcoinjait, mivel retweetelte saját, 2020 októberi bejegyzését, amelyben feltárta, hogy ő maga 17.732 BTC-t birtokol.

Olvastad már? Tavaly augusztusban 3400 dollár értékben vásárolt SHIB-et – most 1,55 milliárd dollárt ér

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!