A csapat figyelmeztette a SHIB befektetőit a csalókra, akik hivatalos fiókoknak adják ki magukat és hamis felhasználókat hoznak létre.

A Shiba Inu (SHIB) mémkriptopénz mögött álló csapat nyilvános figyelmeztetést adott ki a folyamatban lévő online csalások ellen, amelyek elsősorban a SHIB tokenek iránt érdeklődő altcoinbefektetőket célozzák.

Próbáld ki a BitPadrét, Magyarország legújabb kriptováltóját!

A proaktív átverési figyelmeztetés egy tweet formájában érkezett, amely részletesen bemutatja a Shiba Inu közösség gyanútlan áldozatainak átverésére használt különböző módszereket.

A figyelmeztetés továbbá a következőket írta:

„A csalók hivatalos fiókoknak adják ki magukat, és hamis felhasználókat hoznak létre. Ezek a csalók általános bejegyzésekre válaszolnak”.

Miközben a Shiba Inu vonzza a feltörekvő kriptomilliomosokat és -milliárdosokat, a rossz szereplők is megjelentek a közösségimédia-platformokon, köztük a Twitteren és a Telegramon.

A potenciális áldozatokkal való kapcsolatfelvétel egy gyakori módszere a hivatalos fiókok megszemélyesítése és az olyan hashtagek megcélzása, mint a #shib #shibarmy #leash #shibaswap és #bone.

Továbbá a Shiba Inu az átverési riasztásban kiemelte, hogy a közösség nem kínál semmiféle promóciót, beleértve airdropokat, bónuszokat, ajándékokat vagy ajándékokat.

Általános szabályként elvárják a befektetőktől, hogy tartózkodjanak a privát kulcsok, hitelesítőadatok megosztásától, illetve a hamis közösségimédia-fiókokhoz való csatlakozástól és azok követésétől.

A Shiba Inu sikeréből inspirálódva számos kutyás témájú token kezdte elárasztani a kriptopiacot. Legutóbb a SHIB október 28-án 0,000086 dolláros történelmi csúcsot ért el, de azóta is küzd az értékének megtartásáért.

A Shiba Inu fejlesztőcsapata egy másik tokent is kifejlesztett és kiadott Doge Killer (LEASH) néven, amely szintén 130,3%-os nyereséget ért el a közelmúltban.

A token mainstream elfogadottsága mellett a növekvő befektetői közösség számára a SHIB már elérhető a legnépszerűbb kriptotőzsdéken is, beleértve a Binance.US-t és a Crypto.com-ot.

Új magyar kriptovaluta a piacon.

A Dogecoin (DOGE) spinoff körüli hájp egy hosszabb bikapiaci időszaknak tulajdonítható, amely magas profitot hozott a kisbefektetők számára.

Amint a Kriptoworld is beszámolt, egy 35 éves szupermarket-raktárvezető által 2021 elején tett 8000 dolláros befektetése mára több mint egymillió dollárt ér.

Olvastad már? Kanada történelmének legnagyobb egyszemélyes lopását követte el egy tinédzser

Forrás: cointelegraph.com

Kiemelt kép: The Focal Project

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!