Az Akoin társalapítója elmagyarázza, hogyan fog működni Akon City

-

Jon Karas, az Akoin elnöke azt állítja, hogy Akon kriptovárosa lehet az a kísérleti terep, melyekre az afrikai gazdaságoknak szükségük van.  
Akon Cityt, azaz az Akoin tokenekkel „működtetett” szenegáli, 2.000 hektáros kriptoprojektet képviselő üzletember elmagyarázta, hogyan fog működni a futurisztikus, 6 milliárd dolláros város.

Az énekes Akonnal közösen alapított Akoin kriptovaluta fehér könyvét márciusban tették közzé, mely azt állítja, hogy utility tokenként célja az afrikai piac, mely „atomcseréket” tesz lehetővé kriptovaluták, fiat valuták és mobiltelefon-egyenlegek (melyek népszerű értéktárolók az országban) között. A platformot a Stellar (XLM) hálózatán fogják elindítani.
A futurisztikus város nem csupán egy vágyálom, a projekt ugyanis 6 milliárd dolláros beruházási szerződést írt alá az Egyesült Államok KE International mérnöki vállalatával, és 4 milliárd dollárt gyűjtött az első két szakasz finanszírozására.
Az első szakasz a jövő év elején kezdődik és 2023-ra fejeződik be, a teljes projekt pedig tíz éven belül lesz kész.
 

De mégis mit jelent mindez?

A Cointelegraph Jon Karast, azaz az Akoin társalapítóját és elnökét kérdezte.
Ő úgy nyilatkozott, hogy amint Akon City 2030-ra elkészül 2030, a város gyakorlati eszközöket fog kínálni a lakosoknak a kriptó mindennapi életben való felhasználásához, lehetővé téve annak további elfogadását Afrikában.

„Szeretnénk együttműködni a kormánnyal, hogy a blokklánc-technológiát minden olyan dologra alkalmazhassuk, melyek a városi infrastruktúrát jellemzik – mint például az adókra, behozatali vámokra, és egyéb, kereskedelemmel kapcsolatos tevékenységre” – mondta Karas.

„Úgy gondoljuk, ez lehetővé teheti számukra, hogy a nyomon követés, vámszedés és hasonló dolgok zökkenőmentesen működjenek.”
Karas kijelentette, hogy a város autonóm közlekedési rendszere a svájci Kripto-völgy felépítéséből szerzett inspirációt.

„Akármennyit utazol villamossal, kriptokártyáddal egy bitcoin (vagy altkoin) elenyésző részével fizethetsz” – mondta az Akoin társalapítója.

Karas azt is hozzátette, hogy a lakosok a kriptók segítségével kifizethetik adójukat, üzleti engedélyeiket, de még akár alapvető szolgáltatásokra is használhatják azokat.

„Rengeteg blokkláncalkalmazás létezik, melyek még futurisztikusabbá és zökkenőmentesebbé teszik a várost” – mondta Karas, kiemelve, hogy a város egyéb afrikai vezetők és országok számára fogja bemutatni a technológia lehetőségeit.

„Hiszünk abban, hogy a blokklánceszközök és -szolgáltatások a legfontosabb olyan tényezők közé tartoznak majd, melyek segítik Afrika fejlődését az elkövetkezendő évtizedekben, illetve, hogy azok a dolgok, amelyekhez az emberek a technológián keresztül hozzáférhetnek, képesek véghez vinni állandó és monumentális változtatásokat.”

Hozzátette, hogy minden, amit a projekt fejlődése közben elér, arra fog összpontosítani, hogy „eszközökhöz, szolgáltatásokhoz, csapatokhoz és oktatáshoz biztosítson hozzáférést, hogy nemcsak Afrikában, de egyéb növekvő gazdaságokban is javítsa az életminőséget”.

Olvastad már? Robert Kiyosaki: Vásárolj bitcoint, közeleg a bankválság

Forrás: cointelegraph.com
Kiemelt kép: coincentral.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin ára eléri a 70.000 dollárt, amint BTC ETF vásárlása megugrik

Az elemzők szerint a Bitcoin árfolyama új csúcsok felé tart most, hogy a közelmúltbeli konszolidációs szakasz véget ért. A Bitcoin árfolyam a hőn áhított 70.000 dolláros...

Ez olyan, mintha 10 dollárért SOL-t vásárolnál: A szakértők ezeket az altcoinokat nevezik meg Solana jövőbeli versenytársaiként

A blokkláncplatformok versenyének birodalmában az altcoinok egy válogatott csoportja robusztus teljesítményével kelt hullámot, és a jól ismert Solana hálózat lehetséges riválisaiként pozícionálja őket. Mi teszi ezeket...

Vége a mémszezonnak? Mi vár a mémérmékre?

A mémérmék alig egy-két héttel ezelőtt voltak a csúcson, és jelentősen felülmúlták a többi altcoint az úgynevezett „mémszezon" alatt. Ez a trend azonban megfordult, és...

Mikor ér véget a Bitcoin bull run?

A Bitcoin 65.000 dollárra emelkedése reményt adott az instabil kriptopiacoknak. A Bitcoin visszatérését követően egyes altcoinok 10%-20%-kal megugrottak, így a befektetők kíváncsiak, hogy ez vajon...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!