Az Akoin társalapítója elmagyarázza, hogyan fog működni Akon City

-

Jon Karas, az Akoin elnöke azt állítja, hogy Akon kriptovárosa lehet az a kísérleti terep, melyekre az afrikai gazdaságoknak szükségük van.  
Akon Cityt, azaz az Akoin tokenekkel „működtetett” szenegáli, 2.000 hektáros kriptoprojektet képviselő üzletember elmagyarázta, hogyan fog működni a futurisztikus, 6 milliárd dolláros város.

Az énekes Akonnal közösen alapított Akoin kriptovaluta fehér könyvét márciusban tették közzé, mely azt állítja, hogy utility tokenként célja az afrikai piac, mely „atomcseréket” tesz lehetővé kriptovaluták, fiat valuták és mobiltelefon-egyenlegek (melyek népszerű értéktárolók az országban) között. A platformot a Stellar (XLM) hálózatán fogják elindítani.
A futurisztikus város nem csupán egy vágyálom, a projekt ugyanis 6 milliárd dolláros beruházási szerződést írt alá az Egyesült Államok KE International mérnöki vállalatával, és 4 milliárd dollárt gyűjtött az első két szakasz finanszírozására.
Az első szakasz a jövő év elején kezdődik és 2023-ra fejeződik be, a teljes projekt pedig tíz éven belül lesz kész.
 

De mégis mit jelent mindez?

A Cointelegraph Jon Karast, azaz az Akoin társalapítóját és elnökét kérdezte.
Ő úgy nyilatkozott, hogy amint Akon City 2030-ra elkészül 2030, a város gyakorlati eszközöket fog kínálni a lakosoknak a kriptó mindennapi életben való felhasználásához, lehetővé téve annak további elfogadását Afrikában.

„Szeretnénk együttműködni a kormánnyal, hogy a blokklánc-technológiát minden olyan dologra alkalmazhassuk, melyek a városi infrastruktúrát jellemzik – mint például az adókra, behozatali vámokra, és egyéb, kereskedelemmel kapcsolatos tevékenységre” – mondta Karas.

„Úgy gondoljuk, ez lehetővé teheti számukra, hogy a nyomon követés, vámszedés és hasonló dolgok zökkenőmentesen működjenek.”
Karas kijelentette, hogy a város autonóm közlekedési rendszere a svájci Kripto-völgy felépítéséből szerzett inspirációt.

„Akármennyit utazol villamossal, kriptokártyáddal egy bitcoin (vagy altkoin) elenyésző részével fizethetsz” – mondta az Akoin társalapítója.

Karas azt is hozzátette, hogy a lakosok a kriptók segítségével kifizethetik adójukat, üzleti engedélyeiket, de még akár alapvető szolgáltatásokra is használhatják azokat.

„Rengeteg blokkláncalkalmazás létezik, melyek még futurisztikusabbá és zökkenőmentesebbé teszik a várost” – mondta Karas, kiemelve, hogy a város egyéb afrikai vezetők és országok számára fogja bemutatni a technológia lehetőségeit.

„Hiszünk abban, hogy a blokklánceszközök és -szolgáltatások a legfontosabb olyan tényezők közé tartoznak majd, melyek segítik Afrika fejlődését az elkövetkezendő évtizedekben, illetve, hogy azok a dolgok, amelyekhez az emberek a technológián keresztül hozzáférhetnek, képesek véghez vinni állandó és monumentális változtatásokat.”

Hozzátette, hogy minden, amit a projekt fejlődése közben elér, arra fog összpontosítani, hogy „eszközökhöz, szolgáltatásokhoz, csapatokhoz és oktatáshoz biztosítson hozzáférést, hogy nemcsak Afrikában, de egyéb növekvő gazdaságokban is javítsa az életminőséget”.

Olvastad már? Robert Kiyosaki: Vásárolj bitcoint, közeleg a bankválság

Forrás: cointelegraph.com
Kiemelt kép: coincentral.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

Bitcoin technikai elemzés 02.04.

Prémium Bitcoin A Bitcoin árfolyama jelenleg 23 300 dollár körül mozog, 24 órás kereskedési volumene 25 milliárd dollár. A CoinMarketCap listáján, a piaci kapitalizációja pedig meghaladja a 449...

Miért emelkedik a bitcoin?

Robert Kiyosaki, a népszerű pénzügyi író nemrégiben részletesebben is megosztotta a gondolatait arról, hogy miért emelkedik a bitcoin, vagy éppen az arany és az ezüst,...

A Fantom (FTM) feltámadása, vagy bikacsapda?

A Fantom kétségkívül az egyik olyan érme a piacon, amely januárban jelentős emelkedést produkált. Napi időkeretben nézve, január 1. és e cikk írásának időpontja...

Bitcoin technikai elemzés 02.03.

Prémium Bitcoin A Bitcoin ma kicsit vissza húzódott,mivel a piaci volatilitás nőtt a legutóbbi amerikai nem mezőgazdasági bérszámfejtési jelentés (NFP) miatt. A csütörtöki 24 091 dolláros csúcsot...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!