A Goldman Sachs szerint az AI még mindig lehet lufi

-

A Goldman Sachs és a Massachusetts Institute of Technology elemzői nemrégiben mélyre merültek a generatív mesterséges intelligencia (AI) piacában, hogy meghatározzák annak rövid és hosszú távú életképességét a befektetők számára.

A kutatásukban folyton visszatérő kérdés az volt, hogy a jelenlegi mesterséges intelligenciapiac egy kipukkanásra váró, növekvő buborék-e, vagy a technológia és az ipar következő következő nagy korszakát hozhatják-e el.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Sajnos a jelentés szerint a válasz nem ilyen egyszerű. A piaci különbségek, amelyek akkor jelentkeznek, amikor egy buborék hamarosan kipukkad, mint például a dotkomlufi kipukkanásakor.

Amikor egy „mindent vivő” alkalmazás turbózza fel a technológiát, mint például amikor Satoshi Nakamoto és társai feltalálták a kriptopénzt, túlságosan finomak lehetnek ahhoz, hogy észrevegyük őket, amíg túl késő nem lesz.

A mesterséges intelligencia egy buborék?

A jelentés interjúkat tartalmaz négy Goldman Sachs közgazdásszal és egy MIT közgazdászprofesszorral.

Az előrejelzéseik megoszlottak a három Goldman Sachs közgazdász között, akik azt jósolják, hogy a mesterséges intelligencia „killer” alkalmazása hamarosan elérkezhet.

Egy Goldman Sachs közgazdász és az MIT professzor azonban szkeptikusabbnak tűntek, különösen rövid távon.

Daron Acemoglu, az MIT professzora szerint:

„Figyelembe véve a mai generatív mesterséges intelligencia technológia fókuszát és architektúráját… a valóban átalakító változások nem fognak gyorsan bekövetkezni, és valószínűleg kevés – ha egyáltalán lesz ilyen – fog megtörténni az elkövetkező 10 évben.”

Jön a mesterséges intelligencia gyilkos alkalmazása?

Az ellenérv azonban, hogy a jelenlegi beruházások és vállalati kiadások nem olyan radikálisak a korábbi technológiák piaci ciklusaihoz képest.

Bár még nem világos, hogy pontosan mi lesz a mesterséges intelligencia gyilkos alkalmazása, a jelenlegi fejlődés alapján egyes elemzők szerint a növekedési pálya folytatódhat.

Ez azért jelentős, mert a jelentésből kiderül, hogy az elemzők előrejelzése szerint „a technológiai óriások és más vállalatok a következő években több mint 1 billió dollárt fognak költeni mesterséges intelligenciával kapcsolatos beruházásokra”.

Ilyen mértékű nagyrészt infrastrukturális beruházások mellett a beruházásokból származó termékeknek és szolgáltatásoknak elég erősnek kell lenniük ahhoz, hogy támogassák és fenntartsák a jelenlegi és jövőbeli finanszírozást.

Kövesd a Kriptoworld-öt a Google News-on

Kash Rangan, a Goldman Sachs amerikai szoftverrészvények elemzője szerint a kilátások a jelenlegi befektetések nagysága ellenére pozitívak.

Eric Sheridan, a Goldman Sachs amerikai internetes részvények elemzője hasonló véleményt fogalmazott meg egy interjúban:

„Lehetetlen végigülni a generatív mesterséges intelligencia képességeinek bemutatóit a vállalati rendezvényeken vagy fejlesztői konferenciákon, és nem izgatottan távozni a hosszú távú lehetőségek miatt.”

Ennek a potenciálnak a kiaknázása azonban attól függ, hogy a generatív mesterséges intelligencia hamarosan tömegesen alkalmazásra kerül-e az iPhone-okon.

Olvastad már? Az altcoinok listája, amelyek készen állnak a piaci figyelem felkeltésére

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Mémcoin őrület augusztusban: Legjobb választások a kripto szakértők részéről

Vendégbejegyzés A kriptopiac jelenleg nyugodt, de bikafutás várható. Ez az időszak jó belépési lehetőséget kínál az altcoinok számára, amelyek emelkedőben vannak. Az értékrobbanás hamarosan bekövetkezhet. A várakozás...

Polygon, Mantle árfolyam elemzés 07.23.

Prémium Polygon, Mantle A kriptopénzek piacán továbbra is jelentős árfolyam-ingadozás tapasztalható, az Ethereum ETF tőzsdei bevezetése órákra van. Figyelemre méltó, hogy az ETH árfolyama 3520 dolláron jegyzik, 20,871...

Jupiter (JUP) árfolyam elemzés 07.23.

Prémium Jupiter (JUP) A Jupiter (JUP) pénteken az 1 dolláros ellenállás felett zárt, és a június 2. hetében elvesztett terület felett. A mai napon a JUP volumen zavart...

1 milliárd dollárnyi BNB tokent égetett el a Binance

Majdnem egy milliárd dollárnyi Binance Coin égett el, amikor a BNB Alapítvány végrehajtotta legújabb, minden eddiginél nagyobb égetését. A BNB Alapítvány nemrég jelentette be a...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!