Arra számítanak az elemzők, hogy a BTC árfolyama megismétli a korábbi években látott mintázatot

-

Hamarosan megindulhat felfelé a BTC árfolyama, a kereskedők szerint az oldalazó mozgás nagyon hasonló a korábbi években látotthoz, és a felezés közeledtével igazi fordulópontot jelenthet majd a november megérkezése.

Az eddigi felezési ciklusok során a felezés előtti novemberben mindig hegymenetbe fordult az ár, és sokan úgy vélik, hogy ez valószínűleg most is így fog történni.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A CryptoCon grafikonját megvizsgálva látható, hogy a mostani mintázat nagyon hasonló a korábbi felezések előtt látott mozgásokkal, és egyes elemzők szerint ugyanezt lehetett megfigyelni minden egyes felezés előtt, az előző évek második, harmadik negyedévében.

A dátumokat elemezve azt láthatjuk, hogy a november 21-e hozta el a fordulópontot az árfolyam számára, akkor kezdődött meg a felezés előtti emelkedés.

2015 közepén fél éven keresztül oldalazott az ár, mielőtt novemberben elkezdett erősödni.

Ugyanez történt 2019-ben is, az év nagy részét különösebb mozgás nélkül töltötte az árfolyam, a grafikont kisimultnak lehetett nevezni, és végén aztán nekirugaszkodott, és megindult felfelé, az új csúcsok irányába.

bitcoin
BTC árfolyam teljesítménye minden egyes felezés után. Forrás: Miles Deutscher

Az elemzők és a kereskedők szerint most teljesen ugyanez játszódik le a piacon, 200 nappal a felezés előtt, ahogyan 2015-ben és 2019-ben is, az árfolyam 60%-kal alacsonyabban áll, mint a rekord.

Még előttünk állhat egy újabb alj, egy eladási hullám, november közepén, az elemzők szerint ezt az eshetőséget sem szabad kizárni.

A bányászati blokkjutalom-felezés jövő év áprilisában, vagy május elején lesz esedékes, alig több, mint fél év múlva.

Markus Thielen, a kriptopiaci pénzügyi szolgáltatásokkal foglalkozó Matrixport kutatási vezetője október 9-én viszont arra figyelmeztetett, hogy 2024-ben tényleg felfelé indulhat a BTC árfolyama, de igazából nem a felezés miatt.

„Jelenleg a legnagyobb hatású makrogazdasági faktor a Federal Reserve kamatpolitikája. 2019-ben a Fed leállt a kamatemeléssel, a BTC pedig hatalmas áremelkedéssel reagált, most pedig ugyanezt a lépést láthatjuk megismétlődni a Fed részéről.”

bitcoin

Fed kamatemelések és BTC ára Forrás: Matrixport

Olvastad már? Jim Cramer figyelmeztetés adott ki Bitcoinnal kapcsolatban

Forrás: cointelegraph.com

Kiemelt kép: Sharo Era képe a Pixabay -en.

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A Revolut három év várakozás után megszerzi a brit banki engedélyt

A Revolut hároméves szabályozási folyamat után megszerezte a brit banki engedélyt, ami jelentős mérföldkő a terjeszkedésben, és megszilárdítja pozícióját a hazai piacon. A londoni székhelyű fintech...

A Solana útja az 500 dollárig: A stratégiai lépés és az altcoinok készen állnak a következő lépésre

Vendégbejegyzés A Solana értékének 500 dollár felé történő robbanása nagy port kavar a kriptovilágban. A Solana csapatának stratégiai lépései mozgatják ezt az emelkedő tendenciát, és mindenhol...

Ripple (XRP) árfolyam elemzés 07.25.

Prémium Ripple (XRP) A kriptopiaci összeomlásban a top altcoinok masszív napközbeni esést regisztrálnak, ami egy FUD-rohamot jelez. A Ripple (XRP) árfolyama azonban lényegesen kisebb esést és alacsonyabb árfolyam-visszautasítást...

Ethereum (ETH) árfolyam elemzés 07.25.

Prémium Ethereum (ETH) A kriptopénzek piaca jelentős, 3,47%-os korrekciót regisztrált az elmúlt 24 órában. Továbbá, a top kriptopénz tokenek is hasonló árfolyammozgást mutattak, letörve a fontos szintjeiket. Ráadásul az...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!