A Bitcoin ára a napi „halálkereszt” után a támaszért küzd

-

A Bitcoin ára eltörli az összes havi nyereségét, a Bitcoin kereskedők azt jósolják, hogy a 27.000 dollár nem sokáig marad meg.

A Bitcoin ma október 11-én lefelé tört , amikor a 27.000 dollár a hónap eleje óta először került igazi tesztelésre.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A BTC ára a napi „halálkereszt” után a támaszért küzd

A Cointelegraph Markets Pro és a TradingView adatai egyre növekvő éjjeli BTC árfolyam-gyengülést követtek nyomon, beleértve a Bitstampon is tett egy kitérőt 26.978 dollárig.

A Bitcoin így októberben teljes körbe ért, és a szeptemberi havi zárás után látott összes nyereséget eltörölte.

A napközbeni teljesítményt elemezve a népszerű kereskedő, Skew megjegyezte a két mozgóátlag (MA) közötti interakciót, valamint egy úgynevezett „halálkeresztet”.

Márciusban megjegyezte, hogy a 100 napos MA a 200 napos megfelelője fölé keresztezte – ez egy „aranykereszt” esemény, amely hagyományosan az elkövetkező felfelé ívelést jelzi.

„Itt technikailag most volt a halálkereszt, így ha lejjebb megyünk, akkor egyfajta squeeze felé hajlik, hogy végül újra teszteljük a 200D MA-t, mielőtt trendbe kerülnénk”olvasható az X kommentár egy része.

A napi grafikon szerint a 200 napos MA a BTC/USD számára merev ellenállásként működik a korai „Uptober” nyereség ellenére.

Az október 9-én megerősített halálkereszt óta a pár közel 1000 dollárt, azaz 3,4%-ot vesztett.

bitcoin
BTC/USD 1 napos grafikon 100-200 MA-val. Forrás: TradingView

Alacsonyabb időkereteken a Skew kiemelte a 27.300 és 26.800 dollárt, mint kulcsfontosságú szinteket.

„A medvék itt a 4órás EMA trend elvesztésével árkontrollt gyakorolnak, ha az árfolyam 27.300 dollár fölé áll vissza, azt erősségnek fogom tekinteni” – írta.

„Ami még fontosabb, hogy minden fellendülésnek spot vezéreltnek kell lennie innen nézve, nem zárja ki a squeeze-t. 26.800 dollár alatt ez nekem gyengének fog tűnni.”

Crypto Tony kereskedőtársa elárulta, hogy már rövidre zárta a BTC-t, miután a váltást elindította, amikor a Bitcoin 27.200 dollár alá esett.

A népszerű kereskedő, Jelle eközben egyetértett azzal, hogy a jelenlegi 27.000 dolláros szintekről vagy fellendülés, vagy összeomlás következik, megjegyezve, hogy „a kiaknázatlan likviditást kivonták”.

„Azonnali visszavásárlást vártam volna – ez azt sugallja, hogy a piac lejjebb akar haladni” – tette hozzá a legutóbbi kommentárjának egy része.

Vajon a Bitcoin kirajzolja a halving megelőző „makro-alacsony szintet”?

A BTC jelenlegi árviselkedése tovább táplálta a konzervatív nézeteket arról, hogy a Bitcoin hogyan alakulhat a következő hónapokban.

Azok között, akik jelentősen alacsonyabb szinteket – beleértve a 20.000 dollárhoz való visszatérést – tartottak fenn lehetőségként, volt a Rekt Capital népszerű kereskedője és elemzője.

Miután a Rekt Capital a júliusi csúcsokról való potenciális hosszú távú összeomlást szemlélte, megismételte, hogy a BTC/USD heti grafikonjáról eddig hiányzott egy makrogazdasági magasabb mélypont 2022 végéhez képest.

Egy kísérő grafikon 20.000 dollár körüli célt adott erre vonatkozóan, a Bitcoin következő, 2024 áprilisában bekövetkező blokktámogatási felezési eseményre való felkészülés részeként.

Amennyiben egy makroalacsony szintre kerülne, a Bitcoin az előző ciklus feleződés előtti, 2019-es év viselkedését másolná, derült ki.

Olvastad már? Meglepő választ adott a Google Bard arra a kérdésre, hogy milyen magas lesz a Bitcoin árfolyama 2024-ben

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A legjobb altcoinok listája a hosszú távú nyereségért

Conor Kenny elemző és befektető megosztott egy listát azokról az altcoinokról, amelyek szerinte maximális nyereségre képesek a közelgő bikafutás során. A lista első helyén a kriptovaluták...

Szeptemberi kitörésre készülhet a bitcoin

A Bitcoin volatilitási jelzései mindössze kétszer mutattak ilyen erős torzítást a bikák javára a coin története során – derült ki a heti BTC árfolyamgrafikon elemzéséből. Az...

Vége a mémszezonnak? A PEPE és a SHIB megtorpan, a MEME új ATL-el, de a CYBRO új csúcsokat döntöget

Vendégbejegyzés A kriptopiac továbbra is nyugodt, miközben a következő bikafutásra vár. A befektetők jó belépési ponton keresik az altcoinokat. A legutóbbi trendek vegyes teljesítményt mutatnak a népszerű...

A BlastUP idén nyáron átlépheti az 1 dolláros határt? A befektetők óvatosak a NOT, RNDR és a NEAR tekintetében

Vendégbejegyzés A kriptopiac nyugodt, várva a következő bikafutást. Az altcoinok jó belépési pontokat kínálnak, a nagyobb kitörésre való felkészültség jeleit mutatják. Közülük néhány token, mint a NOT,...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!