Mivel az Ethereum piaci iránya továbbra is bizonytalan, mi várható most?

-

Az Ethereum (ETH) Futures Open Interest szeptember eleje óta 9%-kal emelkedett, annak ellenére, hogy a coin árfolyammozgása ebben az időszakban szűkös volt.

A Coinglass adatai szerint a vezető altcoin Open Interest-je a cikkírás idején 5,43 milliárd dollár volt.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Az Open Interest a származtatott piacon lévő, forgalomban lévő kontraktusok teljes számát jelenti.

Ez a piac általános aktivitásának mérőszáma, és a befektetői hangulat mérésére használható.

ethereum
Forrás: Coinglass

Ha az ETH Open Interest értéke nő, az azt jelenti, hogy az ETH Futures kontraktusok teljes száma, amelyek még nem kerültek elszámolásra, megnőtt.

Ez egy bikás jel, mivel arra utal, hogy több befektető nyit új pozíciókat az ETH-ban, és hogy egyre nagyobb a kereslet az eszköz iránt.

A Open Interest egy hónapja tartó emelkedését azonban „semleges vagy negatív” finanszírozási ráták kísérték, jegyezte meg a Kaiko kriptokutató cég az X-en (korábban Twitter) nemrég közzétett bejegyzésében.

A pozitív finanszírozási ráták azt jelzik, hogy a vevők fizetnek az eladóknak azért, hogy nyitva tartsák a szerződéseiket, ami arra utal, hogy a piac bikás.

Másrészt a negatív finanszírozási ráták azt jelzik, hogy az eladók fizetnek a vevőknek, hogy nyitva tartsák a szerződéseiket, ami arra utal, hogy a piac medvés.

Ha egy eszköz határidős piacán semleges vagy negatív finanszírozási rátákat látunk, az arra utal, hogy a piacnak nincs egyértelmű iránya vagy tendenciája.

Ez arra utal, hogy nem uralkodik a piacon erős bikás vagy medvés hangulat, és a kereskedők továbbra is bizonytalanok a piac következő irányát illetően.

A csökkenő tendencia az Ethereum spot piacán is megfigyelhető.

A CoinMarketCap adatai szerint a cikk megjelenésének időpontjában egy Ethereum 1577 dollárért kelt el.

Az ETH árfolyamának csökkenése jellemezte az eddigi hónapot. Az október 2-i rövid, 1700 dollár feletti kitérő után az alt árfolyama azóta lefelé tendál. Az elmúlt héten az ETH árfolyama 5%-ot esett.

Az alt értékének folyamatos csökkenése erősítette az érme spot piacának csökkenő tendenciáját.

E cikk írásakor az ETH napi grafikonon megfigyelt árfolyama veszélyesen közel kereskedett a Bollinger sávok mutatójának alsó sávjához.

Ha egy eszköz ára így kereskedik, az arra utal, hogy az eladási nyomás jelentősen meghaladja a vételi lendületet.

Bár ez jelezte a potenciális túladott állapotokat és egy közelgő rövid távú árfolyam-emelkedést vagy visszalépést, az ETH kulcsfontosságú momentummutatói, amelyek a megjelenés időpontjában a megfelelő semleges vonalak alatt voltak, nem jelezték, hogy ez egyhamar megtörténhet.

Hasonlóképpen, az érme Aroon Down Line (kék) a szerkesztési időben 100%-on állt. Ezt a mutatót a trend erősségének és a potenciális trendfordulópontok azonosítására használják egy kriptoeszköz ármozgásában.

Ha az Aroon Down vonal közel 100, akkor ez azt jelzi, hogy a csökkenő trend erős, és hogy a legutóbbi mélypontot viszonylag nemrég érték el.

ethereum
Forrás: TradingView

Olvastad már? Arra számítanak az elemzők, hogy a BTC árfolyama megismétli a korábbi években látott mintázatot

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

PEPE (PEPE) technikai elemzés 12.06.

Prémium PEPE A PEPE, az egyik legnépszerűbb mém coin, egy hete emelkedő tendenciát mutat. A Dogecoin (DOGE) és a Shiba Inu (SHIB) kistestvére kitört a hosszú távú ellenállási...

Még el sem indult a BlackRock Bitcoin ETF, de valaki már bevásárolt belőle

Valaki 100 ezer dollárért vásárolt Bitcoin ETF-et a BlackRock-tól, pedig még nem került nyilvánosságra, hogy a Tőzsdefelügyelet engedélyezte volna a befektetési óriás számára az alap...

Az ING elemzői úgy vélik, fordulat jöhet a Fed kamatpolitikájában

A pénzintézet elemzői szerint a Federal Reserve változtathat a jelenlegi kamatpolitikáján, hiszen az amerikai gazdasági mutatók optimista képet vetítenek előre, tehát nagy enyhülés közeledhet, jelentős...

Mutatjuk, hogy miért lehetesz a WSM-mel a 2024-es bikafutam egyik legnagyobb nyertese

Vendégbejegyzés Nagy a nyüzsgés a Wall Street Memes ($WSM) háza táján. Az ökoszisztéma láthatóan továbbra is növekedik, és az új, kripto alapokkal rendelkező Wall Street Memes...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!