A SEC jelentős támogatást kap a Coinbase jogi harcban

-

A SEC Amicus Curiae új beadványban próbálja lerombolni a Coinbase értékpapír-érvelését

Az Egyesült Államok Értékpapír- és Tőzsdefelügyelete (SEC) nemrégiben megkapta a szükséges támogatást az Észak-Amerikai Értékpapír-felügyelők Szövetségétől (NASAA), amely most Amicus Curiae-ként jár el a Coinbase Global Inc. elleni jogi harcban.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A testület azzal érvelve nyújtotta be a támogatását, hogy a szabályozási szigorítás középpontjában álló digitális eszközöket nem szabadna „valamiért különlegesként” kezelni.

A testület azzal is érvel, hogy a végrehajtási intézkedés nem tekinthető „újszerűnek vagy rendkívülinek”, mivel egy digitális valutakereskedési platformról van szó.

A SEC és a Coinbase vitájának középpontjában az a vád áll, hogy az utóbbi olyan digitális valuták listáját támogatja, amelyek be nem jegyzett értékpapíroknak minősülnek.

A szabályozó által megjelölt tokenek közé tartozik többek között a Cardano (ADA), a Solana (SOL) és a Filecoin (FIL).

A NASAA a SEC támogatásában azt mondta, hogy ami az értékpapír-törvényeket illeti, nem szabadna preferenciális bánásmódot alkalmazni.

„A SEC elmélete ebben az ügyben összhangban van az ügynökség régóta fennálló nyilvános álláspontjával […] Emellett a bevett jog keretein belül van” – áll a testület főtanácsadójának közleményében.

Felfokozott ellentámadás Figyelemre méltó, hogy a Coinbase nem egyedül küzd az amerikai SEC ellen ezzel a konkrét váddal kapcsolatban, mivel a Binance is szembesül a kapcsolódó jogi megpróbáltatásokkal.

A Coinbase azonban indítványt nyújtott be a per elutasítására (MTD), arra hivatkozva, hogy a bizottság túllépte az értékpapír fogalmát.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


A Coinbase-nek van jogalapja arra, hogy a bíróságtól az ügy elutasítását kérje, mivel Analisa Torres bírónő július 13-i ítélete a Ripple Labs kontra SEC ügyben megfelelő precedenst képezett, amelyre összpontosítani lehet.

A SEC elsősorban azt jegyezte meg, hogy az érme másodlagos piactereken történő programozott értékesítése nem minősül értékpapírnak.

Mivel a Coinbase egy másodlagos piactér, ahol többek között ADA, FIL és SOL értékpapírokkal kereskednek, nem felelős a szabályozó által vádolt bűncselekményért.

Olvastad már? A Bitcoin ára a napi „halálkereszt” után a támaszért küzd

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Ez olyan, mintha 10 dollárért SOL-t vásárolnál: A szakértők ezeket az altcoinokat nevezik meg Solana jövőbeli versenytársaiként

A blokkláncplatformok versenyének birodalmában az altcoinok egy válogatott csoportja robusztus teljesítményével kelt hullámot, és a jól ismert Solana hálózat lehetséges riválisaiként pozícionálja őket. Mi teszi ezeket...

Vége a mémszezonnak? Mi vár a mémérmékre?

A mémérmék alig egy-két héttel ezelőtt voltak a csúcson, és jelentősen felülmúlták a többi altcoint az úgynevezett „mémszezon" alatt. Ez a trend azonban megfordult, és...

Mikor ér véget a Bitcoin bull run?

A Bitcoin 65.000 dollárra emelkedése reményt adott az instabil kriptopiacoknak. A Bitcoin visszatérését követően egyes altcoinok 10%-20%-kal megugrottak, így a befektetők kíváncsiak, hogy ez vajon...

A nagy piaci szereplők ezen a héten vásárolnak kriptovalutákat

Miközben a 2024-es bikafutás egyre nagyobb lendületet vesz, egyes kulcsszereplők figyelemre méltó lépéseket tesznek a kriptopénzpiacon. Ezek a piacvezetők befektetési döntései gyakran jelzik a trendeket, értékes...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!