A Binance 2 milliárd dollár értékű FTX részvényeket birtokolt

-

Számos új részletre derült fény, ahogy Caroline Ellison, az FTX Alameda Research befektetési ágának korábbi vezérigazgatójának vallomása október 11-én folytatódott.

A tanúvallomás fényt derített arra, hogy mi zajlott zárt ajtók mögött a két egymással összefonódott szervezetnél.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Ellison elmondta a bíróságnak, hogy a Binance 2 milliárd dollár értékű FTX-részvényeket birtokolt.

Az FTX alapítója, Sam Bankman-Fried „SBF”, aki történetesen szintén Ellison exe, 2021-ben vissza akarta vásárolni ezeket a részvényeket.

A Binance egyébként gondot okozna az FTX-nek, gondolta SBF. Sőt, arra kérte, hogy az Alameda hitelkeretét használja fel a Binance kivásárlására.

Ellison megerősítette, hogy az FTX soha nem hozta nyilvánosságra az Alameda hitelkeretét az ügyfelei, a befektetők vagy a könyvvizsgálók előtt.

Az SBF még azt is mondta Ellisonnak, hogy az FTT-t vegye fel az Alameda mérlegére, hogy hiteleket kapjon a Genesis-től.

A Genesis egyike volt azoknak a független kriptohitelezőknek, amelyek az Alameda hitelkeretét alkották.

Ellison megjegyezte,

„Úgy gondoltam, hogy ez félrevezető volt.”

De azért mégis megtette.

A befektetőknek szóló felhívás auditálása

Ellison tisztában volt az FTX és az Alameda közötti pénzcserével. Elmondása szerint 2020-ban még az SBF-nek is felvetette a kérdést.

De ő azt mondta neki, hogy a könyvvizsgálók nem fogják vizsgálni ezeket a tranzakciókat. A könyvvizsgálat ehelyett csak a befektetők megszólítására irányult.

Ellison beszélt az FTX által tett ellentmondásos politikai adományokról is. Ryan Salame, az FTX egyik magas rangú vezetője 35 millió dolláros kölcsönt kapott az Alamedától, amelyet arra használt fel, hogy republikánus politikusoknak juttatott adományokat folyósítson.

Az Alameda volt vezérigazgatója azt is elmondta a bíróságnak, hogy a múltban több hasonló ügylet miatt feltételezte, hogy az FTX ügyfélpénzei az ő szervezete számára is rendelkezésre állnak.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


Tisztában volt azzal, hogy az Alameda nem tudja visszafizetni a hiteleit, és folyamatosan emlékeztette erre SBF-et.

Ő azonban elhárította ezeket az aggodalmakat, mivel tovább akarta bővíteni a beruházásokat.

A tanúvallomásból az is kiderült, hogy SBF úgy gondolta, „5% esélye” van arra, hogy egy nap az Egyesült Államok elnöke legyen!


Olvastad már? Arra számítanak az elemzők, hogy a BTC árfolyama megismétli a korábbi években látott mintázatot

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Ez olyan, mintha 10 dollárért SOL-t vásárolnál: A szakértők ezeket az altcoinokat nevezik meg Solana jövőbeli versenytársaiként

A blokkláncplatformok versenyének birodalmában az altcoinok egy válogatott csoportja robusztus teljesítményével kelt hullámot, és a jól ismert Solana hálózat lehetséges riválisaiként pozícionálja őket. Mi teszi ezeket...

Vége a mémszezonnak? Mi vár a mémérmékre?

A mémérmék alig egy-két héttel ezelőtt voltak a csúcson, és jelentősen felülmúlták a többi altcoint az úgynevezett „mémszezon" alatt. Ez a trend azonban megfordult, és...

Mikor ér véget a Bitcoin bull run?

A Bitcoin 65.000 dollárra emelkedése reményt adott az instabil kriptopiacoknak. A Bitcoin visszatérését követően egyes altcoinok 10%-20%-kal megugrottak, így a befektetők kíváncsiak, hogy ez vajon...

A nagy piaci szereplők ezen a héten vásárolnak kriptovalutákat

Miközben a 2024-es bikafutás egyre nagyobb lendületet vesz, egyes kulcsszereplők figyelemre méltó lépéseket tesznek a kriptopénzpiacon. Ezek a piacvezetők befektetési döntései gyakran jelzik a trendeket, értékes...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!