Arany-e a bitcoin, vagy sem?

-

A bankszektor jelenlegi gyengélkedése miatt több nagybefektető is úgy véli, hogy a Bitcoin és az ETH megfelelő menekülőeszközként viselkedhet, és védelmet nyújthat a gazdasági nehézségek idején.

Az ARK Investment vezetője, Cathie Wood is ezen a véleményen van, de vannak mások, akik viszont nem értenek egyet vele.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Wood a napokban adott egy interjút, és ennek során mondta el, hogy a jelenlegi bankcsődök esetén lenyűgöző volt látni, hogy a bitcoin mennyire ellenáll a makrogazdasági nyomásnak, mennyire rugalmasan viseli a helyzetet a többi tech-befektetéssel szemben.

A BTC és az ETH így tényleges menekülőeszközként viselkedhet.

„Fel fogják forgatni a jelenlegi világrendet. Mit is csinál a BTC és az ETH? A legalapvetőbb elképzelés az egész mögött az, hogy menekülőeszközök legyenek, ugyanúgy, ahogyan az arany. Ez egy nagyon jó elképzelés, és sokkal szélesebb körű elterjedést hozhat majd, mint ahogyan azt az emberek elképzelik. A kriptoeszközök biztonságot jelenthetnek egy bizonytalan világban, és ez rávilágít arra, hogy a világ változik. Az innovációt nem lehet megállítani.”

Wood szerint mikor az elterjedés elér majd egy bizonyos szintet, akkor a kriptopénzek politikai témává is válnak majd.

Ekkor pedig egyértelművé válik majd a hétköznapi emberek számára is, hogy milyen szabályozói nyomás helyeződik az iparágra, hogy az amerikai kormány fenn tudja tartani a kontrollt a pénzrendszer és a pénz felett.

Nem mindenki ért egyet Wood nézeteivel, köztük Ray Dalio, a Bridgewater Associates alapítója sem.

Ez a befektetési alap a világ legnagyobbja, Dalio pedig nemrégiben úgy vélekedett, hogy szerinte a bitcoin nem működhet pénzként, hiszen túlságosan volatilis, a központi bankok pedig nem fogják használni.

„A BTC nem jó értéktároló, nem jó csereeszköz, és ezért nem hatékony pénzként sem. Túl volatilis, és ezért nem hinném, hogy alternatíva lehetne az arany számára. A központi bankok és az államok nem akarják használni, betilthatják, és agyonszabályozhatják, ahogy csak akarják.”

Dalio szerint az arany számít a központi bankok egyik kedvenc tartalékeszközének, a dollár és az euró mellett.

Korábban rendkívüli innovációnak nevezte a bitcoint, nemrégiben viszont úgy fogalmazott, hogy egy inflációkövető kriptopénz jobban szolgálná a fogyasztókat, jobban meg tudná őrizni a vásárlóerőt.

Mondta ezt annak ellenére, hogy az infláció szó szerint a vásárlóerő csökkenése.

zeta

Olvastad már? Bobby Lee, a Bitcoin veterán optimista a Bitcoin jövőjével kapcsolatban

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!

Legfrissebb bejegyzéseink

ONDO (ONDO) árfolyam elemzés 04.13.

Prémium ONDO (ONDO) Az ONDO (ONDO) függetlenítette magát a szélesebb kriptopiactól, mivel a napi grafikonja zöld maradt, míg mások elvéreztek. Tény, hogy az ONDO-nak sikerült az altcoinok királyát,...

A CYBRO előértékesítése: A Dogecoin, Shiba Inu és Dogwifhat befektetői mellett, lovagolja meg a hype-ot, és szerezz profitot!

Vendégbejegyzés A kriptopiacon zajlik a legújabb előértékesítési lehetőség, látszólag olyan nagy nevek nyomdokaiba lépve, mint a Dogecoin és a Shiba Inu. Egy új játékos lép a...

Dogecoin long vagy short? Íme, hol állnak a kereskedők a DOGE 13%-os esése után

A piac elemzése során kiderült, hogy a kereskedők a Dogecoin (DOGE) legutóbbi küzdelmei ellenére is pozitívan álltak a Dogecoin hozamához. A DOGE korábban úgy tűnt,...

😲 Érezd az izgalmat: Ezeket a kriptókat robbanás előtt állnak, és Te is beszállhatsz!

Vendégbejegyzés A kriptopiac bővelkedik a lehetőségekben, ahogy a 2024-es bikafutás megindul. Egyes kriptovaluták kiemelkednek a tömegből, jelentős növekedést ígérve. A befektetők, akik a következő nagy lehetőséget keresik,...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!