Mike Novogratz nem akarja, hogy a Bitcoin elérje az 1 millió dollárt

-

A közelmúltban a Scott Galloway-vel készített Prof G Pccodban Mike Novogratz, a jól ismert befektető és a kriptopénzre összpontosító Galaxy Digital pénzügyi szolgáltató cég alapítója aggodalmát fejezte ki a Bitcoin 1 millió dolláros értékének elérésével kapcsolatos lehetséges következményekkel kapcsolatban.

Konkrétan kritizálta a kockázati tőkés és a Coinbase korábbi technológiai igazgatója és Amerika-ellenes propagandista Balaji Srinivasan közelmúltbeli jóslatát, azt sugallva, hogy az ilyen túlzó felhívások megterhelhetik a kriptoipar és az amerikai kormánytisztviselők közötti kapcsolatokat.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

„Miközben a dollárt máshol támadják, ez nem segít. Én magam nagyon óvatos voltam, hogy ne legyek drámai” – jegyezte meg.

Novogratz azzal érvelt, hogy a Bitcoin a kormányok irányításának bizonyítványául szolgál, mivel tükrözi a kormányok képességét a populista kiadások kezelésére és a stabilitás fenntartására.

Megjegyezte, hogy a Bitcoin Satoshi Nakamoto általi eredeti létrehozását a kormányzati populizmussal és a stabilitás és a civil társadalom későbbi eróziójával kapcsolatos aggodalmak vezérelték.

A kriptoiparról szólva Novogratz hangsúlyozta az óvatos befektetés fontosságát és a volatilis piacon való navigálás kihívásait.

Kiemelte, hogy számos kriptovállalat váltáson ment keresztül, és a kormányellenes álláspontról a legitimitásra és a szabályozási megfelelésre való törekvés felé mozdult el.

A CFTC által a Binance ellen a közelmúltban indított perrel kapcsolatban a kriptomogul kijelentette, hogy nem hiszi, hogy a tőzsde jelentős bajban van, és hogy az állítólagos jogsértések többsége 2021 előtt történt.

Amikor Sam Bankman-Friedről, az FTX ellentmondásos vezérigazgatójáról kérdezték, Novogratz úgy vélekedett, hogy szerinte Bankman-Fried börtönbüntetésre számíthat a tettei miatt, bár az okokat nem részletezte.

Novogratz kitért a SEC szerepére is a kriptoipar szabályozásában, utalva arra, hogy a múltbeli hibák miatt az ügynökség talán túlkorrigál.

Reményét fejezte ki, hogy az amerikai igazságszolgáltatási rendszer kevésbé lesz politikailag befolyásolt a kriptorendszer szabályozásának megközelítésében.

Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.

Ami a kriptoiparba vetett hit helyreállítását illeti, a türelem és a kemény munka fontosságát hangsúlyozta.

Kiemelte az olyan befolyásos személyiségek bevonását, mint Abbie Johnson, akik látják a digitális eszközökben rejlő potenciált, mint a globális pénzügyi rendszeren belüli értéktároló.

zeta

Olvastad már? Bobby Lee, a Bitcoin veterán optimista a Bitcoin jövőjével kapcsolatban

Kiemelt kép:

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Solana – Long vagy short? A SOL kereskedők álláspontja

A Solana alapítvány legutóbbi frissítése szerint a Solana devnet sikeresen újraindult és újraindította a normál működést. A fejlesztői környezet április 19-én a hajnali órákban ment tönkre....

72 embert tartóztatnak le a JPEX-botrány kapcsán

A hongkongi rendőrség 29,37 millió dollár értékű, a JPEX-hez kapcsolódó pénzeszközöket fagyasztott be a városállam állítólagos legnagyobb csalásában. A hongkongi hatóságok több mint 70 személyt tartóztattak...

A Bitcoin negyedik feleződése immár befejeződött

Ime, mit jelenthet a most befejezett felezés a bányászok és a befektetők számára. A Bitcoin negyedik feleződése, a kriptopénzek világában négyévente bekövetkező, nagy várakozással kísért esemény...

A szakértők szerint ezek a rejtett kripto drágakővek hamarosan berobbannak

Vendégbejegyzés A kriptopiac bővelkedik lehetőségekben, mivel 2024-ben új szakaszba lép. A szakértők néhány kiválasztott kriptovalutára összpontosítottak, amelyek jelentős növekedésre vannak kilátásban. Ebben a cikkben mélyrehatóan elemezzük ezeket...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!