Apa és fia duót ítéltek börtönbüntetésre Bitcoin pénzmosás miatt

-

A „Xanaxman” egy jövedelmező dark webes vállalkozást működtetett, amely 9.138 Bitcoin-t keresett tiltott szerek eladásából (2013. november – 2017. június között).

Egy Maryland állambeli lakosú apa-fiú duót elítéltek egy dark webes kábítószer-kereskedelemben és Bitcoin-pénzmosásban való részvételért.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A 72 éves Joseph Farace-t január 8.-án 19 hónap szövetségi börtönbüntetésre ítélték, amiért segített fiának, a 38 éves Ryan Farace-nak a tiltott kábítószer-értékesítésből származó Bitcoin-bevételek tisztára mosásában.

Bitcoin pénzmosási rendszert tártak fel Marylandben

A korábban már elítélt bűnözőt, Ryan Farace-t 54 hónap szövetségi börtönbüntetésre ítélték, amelyet két év felügyelt szabadlábra helyezés követ.

Az ítéletet Griggsby bíró 2023. január 5-én hozta meg az Egyesült Államok marylandi kerületi bíróságán.

A vádak abból eredtek, hogy 2018 novemberében korábban már elítélték egy olyan rendszer miatt, amelynek keretében a közismert „Xanax” néven ismert alprazolam tablettákat gyártott és terjesztett a darknet piactereken keresztül Bitcoinért cserébe.

Az ügyben különböző bűnüldöző szervek, köztük a kábítószer-ellenes hatóság, az Internal Revenue Service – Criminal Investigation és a helyi rendőrkapitányságok nyomoztak.

A bírósági dokumentumokból kiderült, hogy a „XANAXMAN” fedőnéven ismert Ryan Farace több mint 9.138 Bitcoin-t kapott a darknetes piacterekről, amelyek a korábbi ítéletéhez kapcsolódtak.

A kábítószerből származó bevételek visszaszerzésére tett kísérletében Ryan Farace együttműködött a hatóságokkal a 2018-as bűncselekmények miatt kiszabott ítéletét megelőzően.

Az ítélethirdetés után azonban a bűnüldöző hatóságoknak sikerült további kábítószerből származó bevételeket visszaszerezniük Bitcoin formájában.

Bár Ryan Farace azt állította, hogy nem tud hozzáférni a 2018-as elítéléséhez kapcsolódó, feltáratlan Bitcoinhoz, a 2019 októberétől 2021 áprilisáig tartó börtönbüntetése alatt apjával, Joseph Farace-szal és másokkal együttműködve további bevételeket mosott tisztára különböző pénzügyi tranzakciók révén.

A tranzakciók között szerepelt a Bitcoin átutalása online tőzsdékre és kiskereskedőkhöz, ami Joseph Farace javát szolgálta.

A börtönben Ryan Farace egy csempészett mobiltelefon segítségével kommunikált az apjával, és titkosított e-mail szolgáltatások segítségével beszélték meg a vásárlásokat és átutalásokat.

Több mint 2.874 bitcoint foglaltak le

Ryan Farace 2020 augusztusában arra utasította Joseph Farace-t, hogy utaljon át több mint 2.874 bitcoint egy harmadik félnek nemzetközi bankolási célokra, a tárca címét pedig egy börtönkönyvtár könyvében található kódolt üzenetben adta meg.

Joseph Farace 2020 szeptemberében befejezte a megadott Bitcoin átutalását a harmadik félnek, amely összegek mindegyike Ryan Farace 2018-as kábítószer-bűncselekményeiből származó bevétele volt.


A precíziós kereskedés itt kezdődik, Útmutató a TradingView sikeres használatához!

Ezt követően a szövetségi ügynökök 2021. február 10-én lefoglalták a teljes összeget, amelynek piaci értéke a lefoglalás időpontjában 65 millió és 150 millió dollár között mozgott.

Egy további 58.7 bitcoint, amely szintén Ryan Farace kábítószer-kereskedelméhez kapcsolódik, 2021. május 11-én foglaltak le.

A nyomozás során lefoglalt összes Bitcoinról Ryan és Joseph Farace-nak le kell mondania.


Olvastad már? TradingView, avagy minden, amit a kriptokereskedésről tudni akartál

Kiemelt kép

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A Binance együttműködik a makaói igazságszolgáltatással a bűnüldözés megerősítése érdekében

A Binance, az egyik vezető kriptovaluta-tőzsde, összefogott a makaói igazságszolgáltatással, hogy úttörő szerepet vállaljon egy személyes bűnüldözési képzési programban, ami jelentős mérföldkő a bűnüldöző szervekkel...

A szakértők fogadásokat kötnek a mémcoin rallyra a jelenlegi mélypont után: Melyik emelkedik először?

Vendégbejegyzés A mémcoinok a közelmúltban figyelemre méltó zuhanást éltek át, ami felkeltette az elemzők és a kereskedők érdeklődését. A piaci feltételek 2024-ben bikás trendnek kedveznek, a szakértők...

John Bollinger megtörte a csendet a Bitcoin áráról

A Bitcoin árfolyama az egekbe? John Bollinger feltárja a legfontosabb piaci meglátásait. John Bollinger, pénzügyi elemző és a Bollinger-szalagok megalkotója nemrég megosztotta gondolatait a Bitcoin (BTC)...

Tovább gyorsul a kriptoeszközök adoptációja

Richard Teng, a világ legnagyobb kriptotőzsdéje, a Binance vezérigazgatója szerint a digitális pénzügyi eszközök és a Web3 által generált változás csak az internet, a telefonok...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!