Amiért a Bitcoin továbbra is legyőzheti a medvéket

-

Will Woo on-chain elemző kommentálta a Bitcoin (BTC) árfolyamának alakulását, megjegyezve, hogy a medvepiacra való visszatérés lehetséges.

Az X-en Woo megállapította, hogy a Bitcoin a Short-Term Holder (STH) támasza 58.900 dollárnál van.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Úgy vélekedett továbbá, hogy ennek az árnak a csökkenése szinte minden tézist érvényteleníthet egy potenciális bikapiacról.

bitcoin
Forrás: X

A veszély nem hagyott alább

Az STH-támasz mellett az elemző azt is kiemelte, hogy a Cumulative Volume Delta (CVD) elérte a csúcsot.

A CVD egy eszköz vételi és eladási nyomása közötti nettó különbséget méri egy közép- és hosszú távú időkereten belül.

Ha a CVD elérte a csúcsot, ahogy Woo említette, akkor a BTC árfolyamának csökkenése következhet.

Az elemző egyetértett az előrejelzéssel, és megjegyezte, hogy,

„Hosszabb távon: még hetek választanak el egy megfelelő bikás környezettől”.

A likvidációs hőtérképet megnézve értékeltük az elemző jóslatát. Ez a heatmap azt jósolja meg, hogy hol kerülhet sor nagyarányú likvidációra.

Így a kereskedők azonosíthatják a nagy likviditású területeket, az ellenállás és a támasz zónákat. A magas likviditáskoncentrációt mágneses zónának nevezik.

Ennél a pontnál a likviditási hőtérkép egy színváltozást emel ki, ami arra utal, hogy az árfolyam a pont felé mozdulhat.

A cikkírás idején a metrika azt mutatta, hogy a Bitcoin a 66.638 dollár felé mozdulhat. Itt 7,18 millió dollár értékű kontraktus likvidálódhat.

Azonban ha a BTC esik, a következő érdekes terület a 64.580 dollár lenne. Ekkor csak a Binance-on 29,17 millió dollár értékű nyitott pozíciók törlődhetnek.

bitcoin
Forrás: Coinglass

Röviden összefoglalva, a Bitcoinnak 60.000 dollárig kell lehúznia a long tőkeáttételes pozíciókat, hogy megerősítse ezt a medvefázist.

Amennyiben ez nem történik meg, a coin ára 72.000 és 75.000 dollár közé emelkedhet.

Maradj nyugodt, a BTC csökkenése nem ér véget

Habár a BTC bikás tendenciákat villantott, a Network Value to Transactions (NVT) arány megmutatta, hogy az elemzőnek lehet, hogy igaza van.

A kontextus kedvéért az NVT arány azt jelzi, hogy egy kriptopénz túlértékelt-e vagy sem. Ha a mutató kiugrik, az azt jelenti, hogy a kriptopénz túlértékelt lehet a tranzakciókhoz képest.

Az alacsony NVT-arány azonban azt jelenti, hogy a hálózat alulértékelt, és az árak rövid távon feljebb mozoghatnak.

E cikk írásakor a Bitcoin NVT-aránya magasabbra mozdult, ami arra utal, hogy az árfolyam túlértékelt lehet a jelenlegi piaci helyzethez képest.

Forrás: Santiment

Amennyiben a következő napokban is magas marad az érték, a Bitcoin árfolyama újabb korrekción mehet keresztül.

Woo azonban órákkal az eredeti bejegyzése után megosztotta a hosszú távú Bitcoin-előrejelzését.

Elmondása szerint az érme ebben a ciklusban elérheti a 91 ezer dollárt, az elkövetkező években pedig a 650 ezer dollárt.

Ezt a következtetést vonta le,

„Az új Bitcoin ETF-ek a medvepiaci mélyponton 91.000 dollár, a bikapiaci csúcson pedig 650.000 dollár árcélt hoznak, amint az ETF-befektetők az eszközkezelői ajánlásoknak megfelelően teljes mértékben bevetették magukat. Ez nagyon konzervatív számok. A Bitcoin meg fogja verni az arany cap-ot, amikor az ETF-ek befejezik a feladatukat”.

Kövesd a Kriptoworld-öt a Google News-on

Olvastad már? Mutatunk egy airdropot, amely 99 ezer dollár értékű Bitcoinnal csábít

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Mik azok az oszcillátorok a technikai elemzésekben?

A bitcoin kereskedésben a technikai elemzés fontos szerepet játszik, és az oszcillátorok kulcsfontosságú eszközök ebben a folyamatban.  Az évtizedek során kifejlesztett oszcillátorok segítenek az ármozgások és...

A legnagyobb növekedési potenciállal rendelkező kriptovaluták 2024-ben

Vendégbejegyzés Bármikor kezdődhet egy új bikafutás. A kriptopiac jelenleg nyugodt, sok altcoin még mindig a mélyponton van, és potenciálisan robbanásszerű növekedésre van kilátásban. A befektetők lelkesen figyelik...

A Bitcoin 100.000 dollárig: A mélypont és a robbanásszerű mozgások elemzése

A Bitcoin gyorsan 10%-ot esett, ami széleskörű félelmet okozott. A befektetők közül sokan súlyosan érintettek, számos befektető jelentős veszteségekkel és likvidálással néz szembe. Anthony Pompliano...

Masszív bálnák halmozzák fel a Ripple (XRP) és Ethereum tokeneket a piaci volatilitás közepette: Mi a következő lépés?

Vendégbejegyzés A nagybefektetők a kedvezőtlen piaci körülmények ellenére felvásárolják a Ripple (XRP) és egy új Ethereum tokent. Vajon mit jelent a bálnák érdeklődése az XRP jövőbeli árfolyamára...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!