A spot Bitcoin ETF-ek forgalma elapad, de a kriptopiaci rutin folytatódik

-

A spot Bitcoin tőzsdén kereskedett alapok a beáramlások csökkenését mutatják, mivel a mögöttes eszköz továbbra is korrigál.

A második egymást követő kereskedési napon a tizenegy újonnan indított spot Bitcoin ETF-ből kilencnek nulla volt az alapforgalma.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A Farside Investors ideiglenes adatai szerint április 12-én és 15-én csak a Grayscale és a BlackRock esetében volt áramlás, mivel minden más alap inaktív volt.

A Grayscale GBTC-ből való folyamatos pénzkiáramlás azt is jelenti, hogy a nettó aggregátum az elmúlt két kereskedési napon ismét negatívba fordult.

Az általános kriptoeszköz befektetési termékek szintén kifelé áramlottak, 126 millió dollárt veszítettek az elmúlt héten a CoinShares szerint.

bitcoin
Forrás: X

Stagnál a Bitcoin ETF-áramlás

A BlackRock iparágvezető IBIT alapja továbbra is lendületben tartja a kripto ETF piacokat a beáramlásokkal, ezek azonban csökkennek. Április 15-én az IBIT-be 73,4 millió dollárnyi beáramlás érkezett, ami a negyedik kétszámjegyű beáramlás ebben a hónapban.

Azonban ez nem volt elég ahhoz, hogy semmissé tegye a GBTC-ből történt 110 millió dolláros kiáramlást, ami tegnap 36,7 millió dolláros nettó kiáramlást eredményezett az összes Bitcoin ETF esetében.

A Grayscale kiemelt alapja mostanra 308.379 BTC-t szivárogtatott ki, ami a jelenlegi árfolyamokon körülbelül 19 milliárd dollárt ér.

Ez az alap által tartott összes BTC körülbelül felének felel meg, mielőtt január közepén spot ETF-é alakult át.

A Fidelity FBTC alapjának újabb nullás napot kellett megélnie, és pénteken véget ért a beáramlási sorozat.

Ennek ellenére a CryptoQuant vezérigazgatója, Ki Young Ju rámutatott, hogy annak ellenére, hogy az ETF-kereslet stagnált az utóbbi hónapban, „a láncon belüli felhalmozás továbbra is nagyon aktív, még akkor is, ha az ETF-elszámolási tranzakciókat nem vesszük figyelembe”.

A nagy ETF hírek ezen a héten a spot BTC és ETH ETF-ek jóváhagyása volt Hongkongban, ami „a kínai pénz rendszerbe való belépésének tesztkörnyezeteként szolgál” – mondta a Boxmining alapítója, Michael Gu.

„Az amerikai spot Bitcoin ETF-ek több eszközzel rendelkeznek, mint a teljes HK ETF-piac”kommentálta az ETF-elemző Eric Balchunas.

Folytatódik a kriptokorrekció

Ennek ellenére a távol-keleti hírek nem voltak elegendőek ahhoz, hogy megfordítsák a jelenlegi piaci visszaesést, amelynek következtében a teljes kapitalizáció további 3,8%-kal csökkent a nap folyamán.

A teljes kapitalizáció február vége óta a legalacsonyabb szinten van, 2,5 billió dollárra esett vissza.


A precíziós kereskedés itt kezdődik, Útmutató a TradingView sikeres használatához!

A Bitcoin a keddi ázsiai kereskedés során további 1,8%-kal, 63 000 dollárra esett a cikk írásakor.

Az Ethereum 2%-ot esett 3100 dolláron, és sok altcoin is keményebb csapást kapott. Ide tartozik a Solana (SOL) 8%-ot zúzott, a Toncoin (TON) pedig 7%-ot zuhant a nap folyamán.

Kövesd a Kriptoworld-öt a Google News-on

Olvastad már? Három kriptós cég ellen is eljárást indítottak az ausztrál hatóságok

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Captain Tsubasa NFT focijáték debütál az Oasys blokkláncon

A klasszikus japán anime sorozat, a Captain Tsubasa bemutatta NFT focijáték formájában tér vissza az Oasys blokkláncra. A web3-as játékokra specializálódott Oasys május 20-án jelentette be,...

Ez az új kripto előértékesítés közelít a 3 millió dollárhoz

Képzelj el egy kriptovalutát, amelyben egyesül az internet mém kutyák iránti megszállottsága és a mesterséges intelligencia (AI) világa. A WienerAI (WAI) csapata pontosan ezt hozta el...

A Bitcoin ára eléri a 70.000 dollárt, amint BTC ETF vásárlása megugrik

Az elemzők szerint a Bitcoin árfolyama új csúcsok felé tart most, hogy a közelmúltbeli konszolidációs szakasz véget ért. A Bitcoin árfolyam a hőn áhított 70.000 dolláros...

Ez olyan, mintha 10 dollárért SOL-t vásárolnál: A szakértők ezeket az altcoinokat nevezik meg Solana jövőbeli versenytársaiként

A blokkláncplatformok versenyének birodalmában az altcoinok egy válogatott csoportja robusztus teljesítményével kelt hullámot, és a jól ismert Solana hálózat lehetséges riválisaiként pozícionálja őket. Mi teszi ezeket...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!