Három kriptós cég ellen is eljárást indítottak az ausztrál hatóságok

-

Az ausztrál értékpapír-felügyeleti hatósága, az ASIC bejelentette, hogy három, kriptoipari befektetési vállalat ellen is eljárást indítottak, lakossági információk alapján.

A cégek a gyanú alapján különböző kriptopénz-befektetési csomagokat árusítanak a befektetők számára, de a hatóságok úgy vélik, nagy a kockázata a pénz hűtlen kezelésének.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A sajtónyilatkozat alapján az ASIC polgári pert indított a három érintett vállalkozás, valamint ezek ügyvezetői ellen.

A hatóság úgy véli, a három befektetési cég több, mint 450 befektetőt tudott már vásárlásra bírni, akik különböző engedélyezetlen kriptós befektetési csomagokat vettek meg, amelyek állítólag a bányászat segítségével generálnak bevételt a tulajdonosaik számára.

A dokumentumokból kiderül, hogy a befektetők összesen 41 millió dollárnyi összeget költöttek eddig ezekre a csomagokra, amelyeket a három cég úgy árusít, mint jövedelmező bányászati opciók.

A vállalatok az NGS Crypto Pty Ltd, az NGS Digital Pty Ltd, és az NGS Group Ltd, amelyek Brett Mendham, Ryan Brown, és Mark Ten Caten vezetésével működnek.

Az Ausztrál Szövetségi Bíróság úgynevezett likvidátorokat jelölt ki a cégek részére, ez a módszer azt jelenti, hogy a vállalatokhoz beérkezett befektetési pénz a kijelölt megbízottak kezelésébe kerül, így a cég közvetlenül nem tud hozzáférni.

A bíróság indoklása szerint ez jó megoldás a befektetői vagyon megvédésének, mivel nagy a kockázata a pénzek eltűnésének.

Az ASIC elnöke, Joe Longo személyesen is kiadott egy figyelmeztetést, amelyben arra intette a befektetőket, hogy legyenek óvatosak a hasonló kriptopiaci lehetőségekkel kapcsolatban.

„Az ausztrál befektetők, akik úgy döntenek, hogy efféle alapokba teszik a pénzüket, legyenek tisztában a kockázatokkal, amelyek az ilyen típusú befektetések esetén felmerülhetnek. Az eljárásaink remélhetőleg a kriptoipar számára is figyelmeztetést adnak, hogy tisztában legyenek vele, az ASIC figyel a jogszabályok betartására és a befektetővédelemre.”

A hatóság a nyilatkozatában úgy fogalmazott, hogy a szervezet lépéseket tesz az olyan cégek ellen, akik az ausztrál piacon akarnak különböző befektetési lehetőségeket értékesíteni, viszont nem rendelkeznek az ehhez szükséges engedélyekkel, jogosultságokkal.

Amennyiben a befektetők hivatalosan kapcsolatba akarnak lépni a cégekkel, a likvidátorokon keresztül, írásban tehetik ezt meg.

Kövesd a Kriptoworld-öt a Google News-on

Olvastad már? Elszökött a rendőrség elől a Binance egyik vezetőségi tagja

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A legjobb 3 Ethereum token, amivel 2024-ben kriptomilliomossá válhatsz

Az Ethereum tokenek hatalmasat emelkedtek a kriptopiacon az Ethereum ETF-ek jóváhagyásával kapcsolatos közelmúltbeli bejelentés miatt. A kriptoelemzők arra számítanak, hogy az Ethereum hálózat és az összes...

Top 5 altcoin, hogy egy kis befektetésből vagyont termeljünk

A kriptopiac 2024-ben is pezseg. Elérkezett lehet a pillanat, hogy felfedezzük az altcoinokat, amelyek hatalmas potenciális nyereséget kínálhatnak. Ez az útmutató öt olyan ígéretes lehetőségbe...

Tranzakciós adót vezetne be Törökország a kriptokereskedésre

Törökország új adók bevezetésére készül, beleértve a kriptopénz-kereskedelemre kivetett 0,03%-os tranzakciós adót, egy jelentős adóügyi reform részeként. A lépés célja az ország 2023-as földrengések okozta...

Mark Cuban szerint a „Gensler” miatt Biden elveszítheti az elnökséget, a DTX Exchange túlszárnyalhatja az olyan DeFi titánokat, mint a Chainlink és az Avalanche

Vendégbejegyzés Mark Cuban szerint a SEC elnöke, Gary Gensler nagyban befolyásolhatja a következő elnökválasztást. Cuban úgy véli, hogy szigorú politikája Joe Biden elnöki székébe kerülhet az...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!