A legnagyobb német bank bitcoinos szolgáltatásokat indít

-

A Landesbank Baden-Württemberg 2024 második felétől már bitcoin-kezelést is ajánl az ügyfeleinek, így azok a pénzintézetnél helyezhetik letétbe a kriptopénzüket, a bank tárcáit használva.

Első körben az intézményi ügyfelek számára lesz elérhető ez a szolgáltatás, az ausztriai Bitpanda tőzsde közreműködésével.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A német bank egyik vezető tisztviselője, Jürgen Harengel a sajtónak adott interjújában úgy fogalmazott, hogy a pénzintézet jelentős emelkedést tapasztalt a bitcoin iránti érdeklődés szintjében, az ügyfelek egyre nagyobb arányban jelzik, hogy ilyen szolgáltatásokra is szükségük lenne.

A bank az osztrák tőzsdével, a Bitpandával kezdett együttműködésbe, amely saját intézményi letétkezelési szolgáltatást nyújt, a Bitpanda Custody platformon keresztül.

Ennek a szolgáltatásnak ráadásul további funkciói is vannak, defi alkalmazások is elérhetők rajta keresztül, és a Bitpanda azt is elmondta, hogy a vállalkozás az angliai pénzügyi hatóság, az FCA engedélyeivel is rendelkezik, teljes mértékben szabályozottan működik.

Gonzalo Lamas, a Bitpanda kommunikációs vezetője elmondta, az együttműködésnek köszönhetően a Landesbank számára lehetőség nyílik, hogy az ügyfelei számára a Bitpanda digitális szolgáltatásait is ajánlhassák, köztük a letétkezelést.

„A Landesbank ügyfelei ezentúl hozzáférnek a mi szolgáltatásainkhoz, infrastruktúránkhoz, és így lehetőségük nyílik különböző kriptoeszközök, például bitcoin vagy ether birtoklására, letétkezelésére. Ez az együttműködés lehetővé teszi, hogy a Landesbank teljes digitális szolgáltatási palettát nyújthasson az intézményi ügyfeleinek, magas biztonsági szint mellett, innovatívan.”

A német bankoknak is fel kell készülni a MiCA törvény hatályba lépésére

Nem a Landesbank az egyetlen, amelyik elkezdett a kriptoiparban is mozgolódni.

A Deutsche Bank 2023 szeptembere óta dolgozik a saját letétkezelési szolgáltatásán, a svájci Taurus startup közreműködésével, akik a kriptopénzek tárolását, és a tokenizációt végzik.

Idén februárban a DZ Bank, Németország másidik legnagyobb pénzintézete jelentette be, hogy saját kriptokereskedési platformot indítana még az idei évben, korábban pedig, még tavaly novemberben, elindították a bitcoin-letétkezelési szolgáltatásukat.

A bankok ráadásul egyre nagyobb mértékben fektetnek energiát a hamarosan hatályba lépő MiCA szabályozásra, azaz a kriptopiaci egységes jogszabályok életbe lépésére, amely idén decemberben várható.

Addigra a kriptotőzsdéknek teljes mértékben szabályozott vállalkozássá kell válniuk.

„A 2024-es év kétségtelenül a MiCA éve, és az egész EU egy teljesen új keretrendszerre fog áttérni a kriptopénzeket illetően, amely hatással lesz a kriptopénzekre, azok kibocsátóira, és a különböző kriptoipari vállalkozásokra is.”

A törvénycsomag végső változata még kialakulás alatt áll, és a jelenlegi konzultációk során akarják véglegesíteni, hogy pontosan milyen követelmények is fognak életbe lépni idén év végén.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


A tisztviselők elmondása alapján a MiCA fogja meghatározni, hogy a jövőben hogyan lesznek használhatók a kriptopénzek a kontinensen, hogyan lehet ezekhez kapcsolódó vállalkozást indítani, és, hogy hogyan léphetnek be a piacra az ilyen cégek.

Kövesd a Kriptoworld-öt a Google News-on

Olvastad már? Három év börtönt kapott a biztonsági szakértő, aki két tőzsdét is meghekkelt

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Kombinált bitcoin- és etheralapot bocsátanának ki a Nasdaq-on – hírösszefoglaló

A Hashdex egy kombinált Bitcoin és Ether kriptoalap elindítását tervezi a Wall Streeten, miután az Egyesült Államokban zöld utat kapott a szabályozó hatóságoktól. Ugyanebben az időszakban...

Nem a kripto-ETF-eknek kedvez a Federal Reserve legújabb lépése

A Federal Reserve múlt heti álláspontja a jelek szerint csökkentette az intézményi befektetők piacokba vetett bizalmát, mivel a múlt héten az összes kriptotőzsdei tőzsdén kereskedett...

A SEC jóváhagyta az Ethereumot: Felkészülés az altcoin piaci fellendülésre

Vendégbejegyzés A SEC közelmúltbeli döntése újfent a figyelem középpontjába állította az egyik vezető kriptovalutát. A piaci szereplők kíváncsian várják, hogy ez a fejlemény hogyan befolyásolja a szélesebb...

Bajban a Trump token – eladásba kezdtek a bálnák

Egy jelentős mémcoin bálna, 3,7 millió dollár profitot könyvelhetett el, miután értékesítette MAGA (TRUMP) tokenjeit a jelenlegi piaci hullám közepette. A „0x52C0” azonosítóval jelölt bálnatárca az...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!