Három év börtönt kapott a biztonsági szakértő, aki két tőzsdét is meghekkelt

-

Ez az első eset, hogy az USA-ban börtönbüntetést kapott valaki azért, mert kihasználta egy okosszerződés kódhibáját, a bíróság ráadásul az ellopott 12 millió dollár visszafizetésére is utasítást adott.

Az elkövető két decentralizált tőzsdét támadott meg, és ezért három évet kell börtönben töltenie.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Shakeeb Ahmed, a kiberbiztonsági mérnökként dolgozó szakembert két tőzsde megtámadásával vádolták meg, és az eljárás során a bíróság bűnösnek találta.

Az ítélet hároméves börtönbüntetés lett, és az elkövetőnek az ellopott pénzt is vissza kell adnia, amelyeket a tőzsdék tárcáiból tudott megszerezni. Ezek mértéke meghaladja a 12 millió dollárt.

Az amerikai ügyészség által kiadott sajtónyilatkozatból kiderül, hogy Ahmed több, mint 5 millió dolláros bírságot kell, hogy fizessen a Nirvana, és egy másik, meg nem nevezett decentralizált tőzsde részére, és ezen felül börtönbüntetést is kapott a 34 éves elkövető.

A kriptós sajtóban tavaly decemberben jelent meg a hír, hogy az év korábbi részében, egy támadás során egy decentralizált tőzsde kódjában lévő hibát kihasználva nagy összeget tudtak ellopni a hekkerek.

Miután a tárcákat kiürítette, Ahmed megpróbálta eltűntetni a nyomait, és privacy coinokra váltotta a megszerzett javakat.

Ennek viszont nem lett meg a kívánt eredménye, és 2023 júliusában a rendőrség letartóztatta az elkövetőt.

A bíróság végül csalás vádjában találta bűnösnek, és ezért kapta a börtönbüntetést.

Az ügyészség szerint Ahmed büntetése remélhetőleg elrettentésül szolgál a többi hekker számára, akik hasonló cselekedetet terveznek.

„A mai napon Shakeeb Ahmed börtönbüntetésre lett ítélve, az első esetben az USA történetében, amely során egy okosszerződés megtámadásáért büntetnek meg valakit. Az elkövetőnek vissza kellett szolgáltatnia az ellopott javakat is. Nem számít, mennyire kifinomult módszerekkel próbálkozott eltűntetni a nyomait, a nyomozás során a rendőrségi erők sikeresen felderítették ezeket, és az igazságszolgáltatás elé állították az elkövetőt.”

Kövesd a Kriptoworld-öt a Google News-on

Olvastad már? A TON coin riasztása: Itt a top 5 kriptovaluta, amibe azonnal be kell fektetni!

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Eladni, vásárolni vagy tartani? Itt a legjobb stratégia az Ethereum ETF jóváhagyása után

Az Amerikai Értékpapír- és Tőzsdebizottság (SEC) zöld utat adott nyolc Ethereum tőzsdén kereskedett alapnak (ETF), ami izgalmat keltett a kriptoközösségben. Az Ethereum árfolyama azonban a jóváhagyás...

Mi az a felhőbányászat? A MAR mining megtanítja, hogyan lehet napi 1000 dollárt keresni a felhőbányászat segítségével

Vendégbejegyzés Mivel egyre több játékos lép be a kriptopénzek piacára, a bányászat egyre összetettebbé válik, és egyre nagyobb számítási teljesítményt igényel. A bányászat egyre összetettebbé válik...

5 legjobb filléres kripto, amit ma érdemes megvenni

A 2024-es bikafutás felgyorsulása miatt a megfelelő kriptovaluták alacsony áron történő megtalálása a növekedésre éhes befektetők számára kulcsfontosságú lehet. Ebben a válogatásban öt hatalmas potenciállal rendelkező...

Vajon a BNB 2024-ben megdönti az eddigi csúcsát?

A Binance Coin (BNB) az elmúlt években kiemelkedő teljesítményt nyújtott a kriptopénzpiacon. A kérdés azonban minden befektető fejében ott motoszkál: Vajon a BNB idén meg...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!