Aktiválódott az Ethereum Constaninople és St. Petersburg hardfork

-

Kétszer is elhalasztották, de végre életbe lépett a Constantinople és St. Petersburg hardfork, ezzel négy különböző ethereum fejlesztési javaslatot (EIP-t) is aktiváltak.

Olvastad már? Már 50 coin és token a CoinCashnél – most 0,99% a váltási díj!

Február 28-án végre aktiválódott a két leginkább várt ethereumfejlesztés. A Constantinople és St. Petersburg hardfork a 7.280.000 blokk magasságában aktiválódott.
A két fejlesztés eredetileg külön jelent volna meg, de végül együtt adták ki őket.

Az Ethernodes.org szerint nem minden felhasználó kezdte el használni a fejlesztéseket. A Geth és Parity kliensek csupán 22.3 %-a kezdte el a Constantinoplet támogató verziót futtatni.
Ennek ellenére a jelentős kriptotőzsdék mind támogatják a fejlesztést, mivel jelentős javulásnak látják.
Elsőként a Binance, a Huobi és az OKEx jelentette be, hogy támogatni fogják a forkot. Már az első életbelépési próba előtt elkezdték figyelni az eseményeket.
Januárban a Coinbase és Kraken jelentette be utolsóként, hogy támogatják a forkot.

Az aktiválás felé vezető út

A Constantinople és St. Petersburg hardfork jelentős problémát old meg az Ethereum hálózatán, javítanak a hatékonyságán és módosítják a hálózat működési protokollját, az okosszerződések szabályait és a kliensek alkalmazásprogrami felületét.
A hardfork 3-ról 2 ethereumra csökkenti a blokkjutalmat. Ezen felül a felhasználók  arra is számíthatnak, hogy műveletek tranzakciós díja is kedvezőbb lesz.
Eredetileg 2018 őszén indult volna a Constantinople, de számos bugot találtak, ezért 2019 januárra tolódott az indulás. Mivel az indulás előtt találtak egy jelentős kiskaput, végül februárra tolták a forkot.
A kiskapun keresztül a támadók képesek lettek volna megszerezni felhasználók vagyonát egy „újrabelépő támadással.”
Ezért döntött úgy a csapat, hogy megvárják, amíg az egész rendszer támogatja a fejlesztési javaslatot és hogy egyszerre aktiválódjon a Constantinople és St. Petersburg hardfork.
A késedelmek ellenére végre életbe léptek a forkok, ezzel négy különböző ethereum fejlesztési javaslat is aktiválódott, ezek közül az egyik érinti az okosszerződések megváltozhatatlanságát.

A bányászoknak és a nodeoknak érdemes észben tartaniuk, hogy a jelentős frissítés miatt új kliensre kell frissíteniük, ami automatikusan frissíti magát a megfelelő blokkmagasság elérésekor. Ezzel megelőzhető, hogy a korábbi verziók külön blokkláncra szakadjanak.
Taylor Monahan, a MyCrypto blokklánctárca vezérigazgatója a következőt mondta:

 „Két héttel a fork előtt mindenki frissíti a szükséges szoftvereket, de az új funkciók ekkor még nem elérhetők. Amikor elérjük a szükséges blokkmagasságot mindenki számára elérhetőek lesznek a funkciók.
Így tudjuk megelőzni, hogy különböző láncok induljanak, ezt neveznénk úgy, hogy „megegyezési bug.”

 
Forrás: coinspeaker.com

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyd ki a többi hírt, és iratkozz fel hírlevelünkre. Ne felejtsd el nyomon követni oldalunkat a Facebookon a Telegramon és az Instagramon. Legyen szép estéd!
 

Legfrissebb bejegyzéseink

Miért lesz beleszólása az intézményeknek a BTC jövőjébe?

A CryptoQuant adatai szerint február eleje óta megugrott az 1000 és 10.000 Bitcoint (BTC) tartalmazó Unspent Transaction Outputs (UTXOs) száma. A BTC UTXO egy olyan mérőszám,...

A legjobb kriptók, amit a Bitcoin feleződése előtt meg kell vásárolni

Vendégbejegyzés A Bitcoin feleződésének közeledtével, amely várhatóan 2024 áprilisában bekövetkező jelentős esemény, a kriptopiac reflektorfénybe került, és a befektetők élénken figyelik a lehetséges elmozdulásokat, amelyek történelmileg...

Polygon (MATIC) technikai elemzés 02.22.

Prémium Polygon (MATIC) A Polygon Foundation szerződése szerdán az utolsó 273 millió MATIC tokent is kiosztotta, ezzel véget ért a vesting időszak. Ez a fejlődés azt jelenti, hogy...

Ripple (XRP) technikai elemzés 02.22.

Prémium Ripple (XRP) Az Amerikai Értékpapír- és Tőzsdefelügyeletet (SEC) bírálták a Ripple és egy kriptotőzsde ellen indított per miatt, a LEJILEX a Crypto Freedom Alliance of Texas...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!