A Binance elemzése szerint a JPM Coin egyelőre nem fog versenybe szállni a Ripple XRP-vel

-

A Binance kriptotőzsde kutatással foglalkozó részlege kiadott egy elemzést a JPMorgan Chase nemrég bejelentett stabilkoinjáról.

Olvastad már? Aktiválódott az Ethereum Constaninople és St. Petersburg hardfork

Az elemzés szerint az új koin „egyelőre minimálisan szállna versenybe” a Ripple XRP tokenjével. A kutatást március elsején tette közzé a Binance Research.
Ahogy korábban megírtuk, a JPMorgan Chase nemrég bejelentette, hogy egy új blokklánc alapú pénzügyi elszámolásokra alkalmas szolgáltatási indít.

Ez egy stabilkoin lenne, JPM Coin néven és 1:1 arányban a bank amerikai dollárkészlete fedezné.
A Binance Research szerint, a JPM Coin a kezdetekben pénzügyi elszámolásokra és pénzügyi intézmények közötti tranzakciókra fog összpontosítani és egy privát Quorum blokkláncrendszeren futna, mely az Ethereum (ETH) blokkláncának egy mellékága.
A bankok közötti kifizetések terén a JPM Coin egyelőre nem szállna versenybe a Ripple XRP tokenjével, mivel a Ripple egy több bankot kiszolgáló „közbenjáró lenne, a fiat és kriptopénzek között”, a JPM Coin ezzel szemben egy zárt hálózaton működne.
Ha figyelembe vesszük, hogy a JPMorgan Chase ügyfeleinek összesen 2,6 billió dollárra van a banknál, akkor a JPM Coin

„lenne a legnagyobb intézmény, mely stabilkoint bocsájt ki és mivel blokkláncon futna, követhető lenne a kereskedelemben forgó készlet és az összpiaci érték.”

A kutatás szerint a JPM Coinban megvan a lehetőség, hogy „a harmadikgenerációs stabilkoinok hírnöke legyen”, melyek a hagyományos pénzügyi rendszereket célozná meg és meghatározott célokra használnák őket, privát blokkláncokon.
A tether (USDT) számít első generációs stabilkoinnak, melyet 2018 során követtek a „másodgenerációs” stabilkoinok.
A JPM Coin jelentősen olcsóbbá és hatékonyabbá teheti a hagyományos üzleti szolgáltatásokat, de a jelenleg is elérhető stabilkoinok piacára nem lesz nagy hatása.

 „A nagy bankoknak és pénzügyi intézményeknek nagy előnye van a fiat pénzek által fedezett stabilkoinok terén, de ezek nem fogják leváltani a publikusan kereskedett stabilkoinokat, mivel csak zárt rendszereken és privát blokkláncokon fognak működni.”

Továbbá az is feltételezhető, hogy a JPM Coint más bankok sem fogják használni, mivel azok képesek lesznek saját kriptopénzeket indítani, ha szükségesnek találják.
Jamie Dimon a JPMorgan Chase vezérigazgatója a héten elmondta, hogy a JPM Coin idővel elérhető lenne a fogyasztók számára is és később kiterjesztenék a felhasználási lehetőségeit is.

Világszerte egyre többen figyelnek fel a stabilkoinok jelentőségére, olyan bankóriások is, mint a japán Mizuho Financial Group és a Mitsubishi UFJ Financial Group is szeretne saját japán yenhez kötött tokent indítani.
Számos hír is megjelent a napokban arról, hogy a Facebook is saját fiatpénzhez kötött kriptopénz indítana és integrálná az üzenetküldő alkalmazásaiba.
Forrás: cointelegraph.com

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyd ki a többi hírt, és iratkozz fel hírlevelünkre. Ne felejtsd el nyomon követni oldalunkat a Facebookon a Telegramon és az Instagramon. Legyen szép napod!

Legfrissebb bejegyzéseink

Ezrek tolonganak az ingyen kriptóért

A Solana lánc egy újabb nyerő mém érmét készített a kriptó befektetőknek. A SMOG sárkányos érme lángnyelvei olyan messzire érnek, hogy már több ezernyi harcos...

A Bitcoin bálnák követése egyáltalán kifizetődő?

Annak ellenére, hogy a Bitcoin (BTC) ára magasabb szintre emelkedett, az új adatok azt sugallják, hogy a bálnák nem a legkedvezőbb ügyleteket biztosították a Bitcoinjaikért. A...

A Polygon (MATIC) végre 1 dollárt ér, de ezek az altcoinok 10 dollárra ugorhatnak

Vendégbejegyzés A Polygon (MATIC) a 2021-es figyelemre méltó növekedésről mint top Layer 2 skálázási megoldásról áttért, és késedelemmel szembesült a tranzakciós sebesség és a költségek javítását...

Az Ethereum eladással szembesülhet, ha eléri ezt az ártartományt

Az Ethereum (ETH) legutóbbi, 3000 dolláros ársávba való emelkedését követően a nyereséges kereskedők száma megnőtt, majd csökkent. Mivel most az árfolyam e tartomány alá esett, fennáll...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!