A Facebook elkezdett „Facebook Coint” árulni kriptotőzsdéknek

-

A Facebook „ott szeretne sikert aratni, ahol a bitcoin elbukott” a titokzatos kriptoprojektjével, egy New York Timesban (NYT) megjelent cikk szerint.

Olvastad már? Elemzők szerint 2019 utolsó negyedévére érhet véget a bitcoin medve piaca

Számos anonim forrástól idézett a Times, az ő vallomásaikból körvonalazódott ki a projekt, ami kriptopénzt szeretne integrálni az üzenetküldő szolgáltatásokba.

A Facebook újradolgozná az üzenetküldési rendszerét és azt az általa birtokolt három üzenetküldő alkalmazásába integrálná, melyek a WhatsApp, a Messenger és az Instagram.
A Times szerint ez 2,7 milliárd felhasználó számára tenné elérhetővé az új kriptopénzt.
A Times szerint egy kriptopénzek által támogatott fizetési rendszer, mely üzenetküldési alkalmazásokba lenne integrálva.
Nem új ötlet, számos nemzetközi üzenetküldéssel foglalkozó cégóriás dolgozik hasonló projekteken, mint a koreai Kakao, a japán Line és az orosz Telegram.
A Facebook a kriptoprojektjét a PayPal korábbi elnöke, David Marcus vezeti és a projekt azután indult, hogy a Telegram sikeresen zárta két ICO-ját is. Összesen 1,7 milliárd dollárt összegyűjtve a Telegram Open Network (TON) számára.
A Facebook nagyjából 50 mérnököt bízott meg a kriptopénz fejlesztésével. Másik két forrás szerint annyira fontos a projekt titokban tartása, hogy a rajta dolgozó csapat egy külön irodát kapott.
Öt különböző forrás szerint is valószínűsíthető, hogy egy fiatpénzhez kötött stabilkoinon dolgoznak, melynek értéke három különböző valutához is kötve lenne, a megszokott egy helyett ebből, hárman is elmondták, hogy a Facebook már elkezdte terjeszteni a „Facebook Coint” különböző meg nem nevezett kriptotőzsdéken.

A centralizálás és az, hogy mennyire fogja a Facebook megengedni, hogy a tranzakciók decentralizáltak legyenek még mindig kérdéses.
A Times megkérdezett számos szakértőt, akik szerint a Facebook is hasonló technikai és szabályozási problémákba fog ütközni, mint olyan vezető kriptopénzek, mint a bitcoin.
2018 decemberében már hallhattunk pletykákat arról, hogy egy kriptopénzt integrálna a Facebook a Whatsappba.
Akkor is elmondta számos anonim forrás, hogy egy stabilkoinról lenne szó.
A mostani információáradat azzal is egybeesik, hogy a Facebook számos blokklánccal kapcsolatos álláshirdetést tett közzé a tavalyi évben.
Forrás: cointelegraph.com

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyd ki a többi hírt, és iratkozz fel hírlevelünkre. Ne felejtsd el nyomon követni oldalunkat a Facebookon a Telegramon és az Instagramon. Legyen szép napod!

Legfrissebb bejegyzéseink

Az elemzők szerint a legjobb kriptok a piaci csökkenése ellenére

Vendégbejegyzés A kriptopiac jelenleg egy összetett környezetben navigál, mivel a befektetők és a piaci szereplők várják a közelgő Bitcoin Halving eseményt, amely várhatóan 2024. április 22-én,...

A Bitcoin 150.000 dollárig 2024-ben? Miért mondja a vezető ezt az árjóslatot?

A Bitcoin küzd a visszautasítás után, amely azt követően következett be, hogy az árfolyam 53.000 dollárt tesztelt az árfolyamgrafikonon. Az árfolyam február 20-án 51.774 dollárról néhány...

Digitális aranyláz: Hogyan alakítja át a kriptovaluta a sportfogadási piacot?

Vendégbejegyzés A kriptovaluta, amely egykor még csak egyszerű érdeklődést kapott a technológia rajongóitól, ma már rengeteg különböző iparágban, köztük a sportfogadásban is előszeretettel alkalmazzák. Ez a...

Az Ethereum Alapítvány fontos bejelentést tesz közzé

Az Ethereum Alapítvány kulcsfontosságú bejelentést tett, amely inspirálni fogja a kutatást és fejlesztést a Zero-Knowledge proof-ok és a ZK L2 szabványok területén. A ZK finanszírozás első...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!