A Kakao, Dél-Korea legnagyobb mobilszolgáltatója, és a Terra stablecoin projekt együttműködési szerződést írt alá egy blokkláncalapú fizetési rendszer kialakításának céljából – olvasható a Korea Times november 15-i cikkében.

 

Olvastad már? Illegális bitcointranzakciók és hűtlen kezelés 

A Kakao és a Terra együttműködése

A Klaytn, a Kakao blokkláncalapú platformja egy jól skálázható protokoll, átlagosan egy másodperces blokkgenerálási idővel. A platform a végfelhasználók számára biztosít lehetőséget különböző decentralizált alkalmazások (dApp) telepítésére, hogy maximálisan kihasználhassák a továbbfejlesztett teljesítményt és sebességet.

Forrás: wikimedia.com

A protokoll kettős csomópontrendszert alkalmaz, amely együttműködési csomópontokból és diverziós csomópontokból áll, ez előbbi az egyes tranzakciók számviteléért felelős, míg a második feladata olyan blokkok letöltése, amelyek nem igényelnek számviteli műveleteket.

A Terra egyébként egy Shin Hyun-Seung, TMON alapító által kezdeményezett stablecoin projekt. A TMON Korea legnagyobb online kiskereskedelmi platformja, amely havi több millió felhasználóval büszkélkedhet. A Terra is a TMON sokoldalú online hálózatán működik, egységes és akár a határokon is átnyúló fizetési megoldást biztosítva az ügyfelek számára.

A Terra és a Kakao együttműködésének célja egy kriptovaluta-alapú globális ökoszisztéma kialakítása, amely javít a blokklánc-technológia alkalmazásával kapcsolatban felmerülő problémákon, beleértve a skálázhatóságot, a sebességet és a megbízhatóságot.

 

A Kakao megoldása a Terra platform teljesítményének növelésére, és a közös kutatás végzése egy Klaytnhez hasonló stablecoin projekt létrehozása érdekében, mind a két vállalat együttműködésének célját képezik, ezekről Shin így beszélt:

„Egy ilyen blokkláncalapú fizetési rendszer legfontosabb tulajdonságai a sebesség, a stabilitás és megbízhatóság. A Terra a Klaytnel is együtt kíván működni annak érdekében, hogy ezekre a problémákra megoldást találjon, illetve, hogy a felhasználók számára valóban hasznos szolgáltatást biztosítson.”

A Klaytn sem marad le ha blokklánc-technológia alapú termékek készítéséről van szó. A protokoll üzemeltetését a Ground X, a Kakao blokklánc leányvállalata végzi.

A Klaytn októberben indult el, és olyan eszközkészleteket és útmutatókat vonultat fel, amelyek elengedhetetlenek a blokkláncfejlesztők és platformkészítők számára.

Ezek között megtalálható például egy natív pénztárca, amely az egyes Klaytn tokenek tárolására alkalmas; a Klaytnscope blokkböngészőt, amellyel a felhasználók nyomon követhetik a hálózat működését, beleértve az egyes blokkok létrehozását és tranzakcióját.

Ezen felül egy blokkláncközpontú együttműködési és közösségi felületet is biztosít, amelyen a technológiával kapcsolatos kérdésekre adott válaszok natív tokenekkel kerülnek jutalmazásra.

Jason Han, a Ground X vezérigazgatója véleménye szerint a Klaytn-Terra együttműködés hatalmas fejlődés, amely segít a két cég blokkláncszolgáltatók között elfoglalt pozíciójának megszilárdításában.

 

Forrás: btcmanager.com

 

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyd ki a többi hírt, és iratkozz fel hírlevelünkre. Ne felejtsd el nyomon követni oldalunkat a Facebookon az Instagramon és a Twitteren. Legyen szép napod!

Ha tetszenek a posztok és az oldalam, illetve szeretnéd támogatni a munkámat, akkor itt megteheted:

BTC: 37Vhz41ZecsMqmDkCntAmY8JUsu6Jp32DC

LTC: MGfcUc7YSHLbYuoEEaoFvhZBLRW1KuSnRE

ETH: 0x7A653baD688C5c09C2D8A4A1eb39C1505e48CaCd

KÖSZÖNÖM!