Ahogy az új belépők száma emelkedik, a Bitcoin készen áll az árfolyam emelkedésére?

-

A Bitcoin (BTC) kutatási szakértője, Axel Adler Jr. szerint a hálózathoz csatlakozó új címek száma napi átlagban 428.000-re emelkedett.

Adler bejegyzésében megjegyezte, hogy a növekedés november 17-e napja óta tart. Azt is hozzátette, hogy az emelkedés jóval magasabb volt, mint 2023 nagy részében.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A BTC emelkedni fog a kereslet pumpálása miatt?

Az új címek növekedése azt jelenti, hogy több résztvevőnek van első tranzakciója és egyenlege. Ez azt is jelenti, hogy a Bitcoin iránti kereslet növekszik.

Adlerhez úgy véli, hogy a kereslet megugrása a BTC magasabb árához vezethet.

Azonban bizonytalan, hogy mikor jön a kiugrás. A befektetőknek rövid távon érdemes szemmel tartaniuk az árfolyam alakulását, mivel több katalizátor is hatással lehet rá.

A cikkírás idején a BTC 43.688dolláron cserélt gazdát. Ez a január 3-án bekövetkezett összeomlás után gyors fellendülést jelzett a coin számára.

Az aktív címek tekintetében felfedeztük, hogy a Bitcoin lassan 765 000-nél kezdte az évet.

Január 4-én azonban a 24 órás aktív címek száma elérte az 1,08 milliót, derült ki a Santiment adataiból.

bitcoin

Forrás: Santiment

Az aktív címek segítenek jelezni a felhasználói aktivitás mértékét a blokkláncon.

Annak ellenére, hogy a cikkírás idején 958.000-re csökkent, az ugrás azt sugallta, hogy nem csak az új tárcák bonyolítottak tranzakciókat Bitcoinban. Ehelyett a meglévő felhasználók is növelték az interakciójukat.

Továbbá, az általános aktivitás növekedése összefügghet a Bitcoin ETF esetleges spot jóváhagyása körüli várakozással.

A közelmúltban vita alakult ki az amerikai SEC álláspontjáról az ETF-bejelentésekkel kapcsolatban.

A megbízható forrásokból származó vélemények többsége azonban a pozitív kimenetel felé hajlik.


A jóslatok szerint „Bitcoin a Holdra”

Emiatt megjelentek a jóslatok, amelyekben sokan megjegyzik, hogy a Bitcoin 50.000 dollár fölé mehet.

Mások szerint pedig a coin árfolyama még magasabbra emelkedhet, amint az ETF-ek zöld utat kapnak. Egyikük Arthur Hayes, a BitMEX kriptotőzsde társalapítója.

Hayes egy január 4-én megjelent blogbejegyzésében úgy vélte, hogy a Bitcoin meghaladhatja a korábbi All-Time High (ATH) értékét. Megemlítette azonban, hogy a BTC utána jelentős visszaesést tapasztalhat.

Megjegyezte:

„Könnyen elképzelhetőnek tartok egy 30-40%-os korrekciót a dollárlikviditás okozta szőnyeghúzás miatt. Éppen ezért nem tudok Bitcoint vásárolni, amíg ezek a márciusi döntési dátumok el nem múlnak”.

Technikai szempontból a BTC olyan kockázatos helyzetben van, amely megalapozhatja vagy elronthatja az árfolyamot.

Az írás pillanatában a 4 órás grafikonon látható, hogy 44.176 dollárnál van egy figyelemre méltó ellenállás, amely megakadályozta, hogy a coin újra tesztelje a 45.000 dollárt.

bitcoin
Forrás: tradingview.com

Ha a Bitcoin áttöri az ellenállást, és az ETF-ek zöld utat kapnak, akkor az árfolyam az 50.000 dolláros irányba emelkedhet.

Az is lehetséges, hogy az érték magasabbra emelkedik. Ha azonban a coin nem töri át az említett régiót, akkor egy lefelé irányuló mozgás következhet.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


A két lehetőség közül az előbbi tűnt valószínűnek. Ennek oka a Relative Strength Index (RSI) volt. A cikk írásakor az RSI 50,42 volt, ami a vételi lendület helyreállására utal.

Ha ez a lendület folytatódik, akkor könnyen lehet, hogy kezdetben 45.000 dollár felé törhet.

Olvastad már? A legjobb kriptopénzek kezdőknek, amelyeket most 2024-ben érdemes megvenniük

Kiemelt kép

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Miért emelkedett ma a Bitcoin ára?

A Bitcoin piacán ma gyors fellendülés következett be a 65.000 dollár közeli medvés kereskedési időszakot követően. A piaci tőke 1,3 billió dollárra ugrott, ami egy figyelemre...

Az ETH ETF lehetséges júliusi bevezetése, hogyan fogja újraértelmezni az altcoin piacot

Vendégbejegyzés Az ETH ETF júliusban tervezett elindítása jelentős változásokat hozhat az altcoinok piacán. Elemzők szerint ez a lépés hatással lehet a kereskedési stratégiákra és a piaci értékelésekre. A...

Sorra hagyják el a bálnák a Bitcoint, inkább a mesterséges intelligencia felé fordulnak

A hosszú távú bitcoin-tulajdonosok és a bányászok az elmúlt két hétben az eszköz legnagyobb eladói közé tartoztak. Úgy néz ki, most inkább a mesterséges intelligenciát...

Miért nem emelkedik az altcoinok árfolyama?

Egy ismert kriptoelemző, Miles Deutscher rámutatott egy alapvető problémára, amely miatt az altcoinok lemaradnak a növekedésben a jelenlegi piaci ciklusban. Minden nap ezer új versenyző lép...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!