Dél-Korea betilthatja a hitelkártyás bitcoin-vásárlást

-

A távol-keleti ország pénzügyi hatóságai a pénzmosási aggodalmaiknak adtak hangot, mikor megtiltanák, hogy a helyiek tengerentúli tőzsdéken vásároljanak kriptopénzeket a hitelkártyáikkal.

Az FSC, Dél-Korea pénzügyi hatósága egy beadvánnyal fordult a kormányhoz, egy új törvényjavaslattal, amellyel megtiltanák a helyi állampolgárok számára, hogy hitelkártyával vásároljanak kriptopénzt külföldi tőzsdékről.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A január 3-án beadott dokumentumokban az FSC aggodalmait fejezte ki, hogy ha a Dél-koreai lakosok külföldről vásárolnak kriptopénzt, akkor egyrészt ez a pénz kikerül az országból, a helyi intézmények fennhatósága alól, másrészt ez akár pénzmosási problémákat is felvethet.

„A helyi pénzek illegálisan elhagyhatják így az országot, mikor külföldi tőzsdén vásárol valaki kriptopénzt, és felmerülhet a kockázata a pénzmosásnak, spekulációnak, illetve ezek népszerűsítésének egyaránt. A virtuális pénznemek jelenleg nem használhatók fizetőeszközként.”

A jelenlegi Dél-koreai törvények értelmében a helyi kriptotőzsdéket kizárólag akkor használhatják az ügyfelek letétek befizetésére, vagy kiutalásra, ha teljes körűen azonosították magukat.

A külföldi tőzsdéken viszont nem mindenhol követelik ezt meg, nem mindenhol érvényesek az ilyen szabályok.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


A pénzügyi hatóság a beadvány után a lakossági véleményezésre vár, az ország állampolgárainak február 13-ig van lehetőségük hozzászólni, és megosztani a gondolataikat a törvényjavaslattal kapcsolatban.

Az elképzelések szerint ezután egy felülvizsgálaton megy majd keresztül a javaslat, amely során kibővítik és letisztázzák, majd még 2024 első felében be is vezethetik akár a végleges változatot.

Olvastad már? A Bitcoin vezeti az NFT-eladásokat

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Masszív bálnák halmozzák fel a Ripple (XRP) és Ethereum tokeneket a piaci volatilitás közepette: Mi a következő lépés?

Vendégbejegyzés A nagybefektetők a kedvezőtlen piaci körülmények ellenére felvásárolják a Ripple (XRP) és egy új Ethereum tokent. Vajon mit jelent a bálnák érdeklődése az XRP jövőbeli árfolyamára...

A Bitcoin visszapattan, rövid időre 60.000 dollár alá esett: Mi a következő lépés?

A Bitcoin (BTC), a legnagyobb piaci kapitalizációval rendelkező kriptopénz június 24-én rövid időre 60.000 dollár alá esett. Május 3. óta ez volt az első alkalom,...

A Chainlink készen áll a nagy kitörésre?

A Chainlink (LINK) hetekig tartó csökkenés után erős fellendülést produkált. A közelmúltban bekövetkezett fordulat során a 12,96 dollár körüli támaszszintet is átlépte. Az ebből a...

4 kriptoprojektet nevezett meg szakértő, amelyek idén nyáron nagy hozamot hozhatnak

Vendégjegyzés A bikafutás és az altcoin-szezon a láthatáron van, a piaci feltételek stabilak, az altcoinok pedig potenciálisan robbanásszerű növekedésre készülnek. Az iparági bennfentesek előrejelzése szerint bizonyos kriptoprojektek...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!