A Bitcoin vezeti az NFT-eladásokat

-

Az Ethereum ismét a második helyre csúszott az NFT kereskedési volumen tekintetében, a Bitcoin hálózat immár második alkalommal utasítja maga mögé ezen a téren is.

A CryptoSlam adatai alapján a Bitcoinon decemberben 881 millió dollárnyi adásvételt bonyolítottak a felhasználók, míg az Ethereum esetében ez a szám csupán 353 millió dollár.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Tavaly novemberben az Ethereum kereskedési volumene első alkalommal csökkent a Bitcoin forgalmának a szintje alá, mégpedig nem is kevéssel, 10%-kal.

A Bitcoin hálózaton egyre népszerűbb NFT-k, az inscriptions néven futó tokenek, és az egyik legfőbb protokoll, az Ordinals az elmúlt két hónap során újból nagy figyelmet keltett, és nagy nyomot hagyott a blokkláncon.

Az Ordinals forgalmának köszönhető, hogy december 16-án a hálózati díjak összesített mértéke újabb rekordot ért el, aznap 10 millió dollárnyi jutalékot gyűjtöttek be a bányászok.

Ennyit fizettek a felhasználók az Ordinals tokenek létrehozásáért, ez derül ki a Dune Analytics adataiból.

NFT
Forrás: Dune Analytics

Az Ordinals iránti megnövekedett igény persze azt is jelenti, hogy a blokkokba foglalható tranzakciókból több lesz, mint amennyi a rendelkezésre álló hely, így a jutalékok is megnőnek.

A jelenlegi becslések alapján az Ordinals által létrehozott tokenek foglalják el a hálózati sávszélesség nagyjából 39%-át a Bitcoin esetében.

Forrás: Dune Analytics

Az Ethereum forgalma csökkent, viszont abszolút értékben több tranzakciót végeztek a hálózatán, mint amennyit a Bitcoinon rögzítettek.

A bitcoin esetében 493 ezer tranzakció került blokkba, míg az Ethereum ugyanebben az időperiódusban 698 ezer tranzakciót kezelt.

Az év eleje óta a Bitcoin vezeti az NFT-eladások listáját, az eddig eltelt négy nap alatt összesen 61 millió dollárnyi kereskedési forgalommal.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


Az Ethereum esetében az idei forgalom egyelőre csak 27 millió dollár, ez derül ki a CrptoSlam számaiból.

A Bitcoin nagyobb aktivitása ellenére a piac egészét tekintve az NFT-szektor kisebb visszahúzódást tapasztalt az utóbbi időszakban, mind a forgalom, mind az egyes kollekciók kapitalizációját illetően.

Forrás: NFTGo

Az egész piacot összesítve látható, hogy az elmúlt hét napban 10%-os visszahúzódás történt, és a teljes NFT-piac volumene nem haladja meg a 116 millió dollárt, a kapitalizációt tekintve pedig 3%-os a gyengülés.


Olvastad már? A Visa bemutatja a Web3 hűségprogramot

Kiemelt kép

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A Binance együttműködik a makaói igazságszolgáltatással a bűnüldözés megerősítése érdekében

A Binance, az egyik vezető kriptovaluta-tőzsde, összefogott a makaói igazságszolgáltatással, hogy úttörő szerepet vállaljon egy személyes bűnüldözési képzési programban, ami jelentős mérföldkő a bűnüldöző szervekkel...

A szakértők fogadásokat kötnek a mémcoin rallyra a jelenlegi mélypont után: Melyik emelkedik először?

Vendégbejegyzés A mémcoinok a közelmúltban figyelemre méltó zuhanást éltek át, ami felkeltette az elemzők és a kereskedők érdeklődését. A piaci feltételek 2024-ben bikás trendnek kedveznek, a szakértők...

John Bollinger megtörte a csendet a Bitcoin áráról

A Bitcoin árfolyama az egekbe? John Bollinger feltárja a legfontosabb piaci meglátásait. John Bollinger, pénzügyi elemző és a Bollinger-szalagok megalkotója nemrég megosztotta gondolatait a Bitcoin (BTC)...

Tovább gyorsul a kriptoeszközök adoptációja

Richard Teng, a világ legnagyobb kriptotőzsdéje, a Binance vezérigazgatója szerint a digitális pénzügyi eszközök és a Web3 által generált változás csak az internet, a telefonok...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!