A SEC találkozik a tőzsdei képviselőkkel a várt Spot Bitcoin ETF jóváhagyása érdekében

-

A bennfentesek szerint a SEC pénteken értesítheti a kibocsátókat a jóváhagyásról, ami a jövő héten lehetővé teheti a spot Bitcoin ETF-ek kereskedését.

A FOX Business szerint az amerikai tőzsdefelügyelet (SEC) közel áll több spot Bitcoin tőzsdén kereskedett alap (ETF) jóváhagyásához.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A főbb tőzsdékkel, köztük a New York Stock Exchange (NYSE), a Nasdaq és a Chicago Board Options Exchange (CBOE) tőzsdéivel tartott kulcsfontosságú megbeszélések sorozatában a SEC a hírek szerint véglegesíti a sokat várt spot Bitcoin tőzsdén kereskedett alapok (ETF-ek) iránti kérelmek felülvizsgálatát.

Az amerikai SEC közeledik a spot Bitcoin ETF-ekről szóló döntéshez

A megbeszélések középpontjában a 19b-4 bejelentések felülvizsgálata és véglegesítése áll. A tőzsdék által az ETF-kibocsátók nevében benyújtott beadványokat a SEC-nek jóvá kell hagynia, mielőtt az ETF-eket a nyilvánosság számára értékesíteni lehet.

A megbeszélések pozitívan jelzik, hogy a SEC zöld utat adhat néhány, ha nem is az összes, a nagy pénzkezelőktől és kripto cégektől származó, spot Bitcoin ETF-ekre vonatkozó tucatnyi kérelemnek.

Bár a végleges döntés még nem született meg, bennfentesek szerint az ügynökség már most pénteken elkezdheti értesíteni a kibocsátókat a jóváhagyásról. Ez a fejlemény azt eredményezheti, hogy a spot Bitcoin ETF-ek kereskedése a jövő héten megkezdődhet.

Az ETF-elemzők és -kibocsátók továbbra is optimisták, és arra számítanak, hogy a SEC január 10-én vagy azelőtt kedvező döntést hoz.

Ez a lehetséges jóváhagyás a kriptopiac iránti ingadozó bizalom közepette történik.

A közelmúltban a Matrixport egy kutatási jegyzete azt sugallta, hogy a Gary Gensler elnök által vezetett SEC elutasíthatja az összes spot Bitcoin ETF kérelmet a Bizottság jelenlegi demokrata többsége és a kriptopénzekkel szembeni történelmileg tartózkodó hozzáállása miatt.

Ez a spekuláció hozzájárult a Bitcoin árfolyamának több mint 7%-os eséséhez, miután kedden közel 45 000 dollárra ugrott, amit az ETF jóváhagyásának reménye táplált.

A Spot ETF-ek lehetséges hatásai a kripto befektetésekre

Ha a SEC jóváhagyja a spot Bitcoin ETF-eket, az mérföldkövet jelentene a kriptopénz-ágazat számára, mivel a jelenleg jóváhagyott határidős ETF-eknél alacsonyabb költséggel biztosítana a lakossági befektetőknek nagyobb hozzáférést a világ legnagyobb digitális eszközéhez.

Továbbá az ETF-ek bevezetése olyan megbízható és szigorúan szabályozott pénzkezelő cégeken keresztül, mint a BlackRock vagy a Fidelity, kiszélesítheti a befektetői kört, és többeket csábíthat arra, hogy a kriptopénzeket is bevegyék befektetési portfólióikba.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


A SEC szóvivője kijelentette, hogy a regisztrációs nyilatkozattal vagy a 19b-4 utasításokkal kapcsolatos bármilyen döntés megjelenik az EDGAR-on, és közzéteszik az ügynökség honlapján és a Federal Register-ben.

A január 10-i döntési határidő közeledtével a pénzügyi világ lélegzetvisszafojtva figyeli, hogy a SEC megnyitja-e az utat a kriptopénz-befektetések új korszaka előtt.


Olvastad már? Mégis mi történik itt? A Dogecoin kaotikus ármozgást produkál

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Kiterjedt FUD-dal néz szembe a Bitcoin a közösségi oldalakon

A Santiment Bitcoinra vonatkozó közösségi hangulatjelzője pirosan villog, mivel a vezető kriptovaluta árfolyama a 65.000 dolláros szint körül mozog. A Santiment kriptopénz-intelligencia platform adatai szerint a...

A piaci szakértő, aki 2023-ban sikerre vitte a Solana-t, öt altcoint azonosított 55x potenciáljával

Vendégbejegyzés A piaci szakértő, aki korábban a Solana 2023-ban sikerre vitte, most öt új altcoint emel ki, amelyek jelentős növekedési potenciállal rendelkeznek. A jelenlegi, 2024-es bikafutamban...

3 millió dollárt sikerült visszaszereznie a Krakennek a Certikkel folytatott fiaskója után

Nick Percoco, a Kraken biztonsági főnöke megerősítette, hogy a kriptotőzsde visszaszerezte a számlájáról nemrég ellopott pénzösszegeket, amit egy sebezhetőséget követően veszített el. Június 20-án Percoco az...

Maximalizáld a hozamod: fedezd fel a mesterséges intelligencia előnyét az RCO Finance-szel

Vendégbejegyzés A jelenlegi AI hype közepette egy úttörő AI kriptokereskedési platform, a RCO Finance kihasználta az AI és a gépi tanulás (ML) erejét, hogy forradalmasítsa a...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!