Afrikában indít stablecoin oktatókampányt a Nodo és a Tether

-

A Tether stablecoin-kibocsátó partnerségre lépett a Nodoval, hogy a leendő afrikai felhasználók számára stablecoin oktatókampányt indítsanak.

Céljuk a lakosok tájékoztatása a stablecoinok felhasználási lehetőségeiről, és a tranzakciók végrehajtásának megkönnyítése a vállalat digitális eszközével.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A hat hónapos kampány keretében különféle rendezvényeket, workshopokat és a kriptoszakértőkkel a közösségi médiában tartott kérdezz-felelek–eseményeket valósítanak meg.

A Tether stablecoin-kibocsátó és a Web3 növekedési partnercég, a Nodo bejelentette, hogy a stablecoin- és a bitcoinoktatás előmozdítása érdekében Afrikában működnek együtt.

stablecoin
Forrás: X

A Tether ezt a partnerséget arra fogja felhasználni, hogy a leendő afrikai felhasználókat a stablecoinok felhasználási lehetőségeiről oktassa, és megkönnyítse a USDT-tranzakciókat.

A június 6-án kiadott nyilatkozatban a stablecoin-kibocsátó és a Nodo kifejezte, hogy oktatási tartalmak, anyagok és kvízek létrehozására összpontosítanak Afrika technológia iránt fogékony fiataljai számára.

Stablecoin oktatókampány a pénzügyi kirekesztettség ellen

Shogo Ishida, a Nodo társalapítója hangsúlyozta végső céljukat, az afrikai pénzügyi kirekesztettségi szakadékot a fejlettebb országokéhoz hasonlítani.

„Úgy véljük, hogy a piaci terjeszkedés elősegítése és a pénzügyi műveltség fejlesztése Afrikában, valamint a Tether afrikai jelenléte, a világ vezető digitális eszközszolgáltatója jelentős befolyást fog gyakorolni a régió pénzügyi akadályainak kezelésére és a nagyobb pénzügyi befogadás előmozdítására az oktatáson keresztül” – mondta Ishida.

Paolo Ardoino, a Tether vezérigazgatója kijelentette, hogy a kezdeményezés elsődleges célja a hagyományos pénzügyek újradefiniálása és a pénzügyi szabadság biztosítása Afrika alulszolgáltatott és banki szolgáltatásokkal nem rendelkező lakossága számára.

A nyilatkozat szerint a Nodo becslései szerint 200.000 afrikai blokklánc-felhasználónak is döntő szerepe van az együttműködés céljainak elérésében.

Kövesd a Kriptoworld-öt a Google News-on

Olvastad már? Az USA kezd megbarátkozni a bitcoinnal, ez fogja feltornázni az árfolyamot?

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Csökken a Bitcoin-tárcák száma, de ez egyáltalán nem baj

A Bitcoin tárcák száma jelentősen csökkent az elmúlt hónapban, ez derül ki a Santiment adataiból. Az árfolyam stabilizálódik A legutóbbi árfolyam-emelkedés ellenére, amely a Bitcoint ismét 65...

A legjobb kriptoprojektek érkező airdropokkal: Celestia, Dymension, és Algotech

Vendégbejegyzés A piac gyors változásokon megy keresztül, új kriptoprojektek és tokenek bevezetésének tanúja. Ennek egyik jelentős trendje az airdropok megjelenése, egy olyan stratégia, amelyben a projektek ingyenes...

Sebességet váltott a digitális rubel, közeledhet a tényleges bevezetés

Vlagyimir Putyin orosz elnök kijelentette, hogy itt az ideje az országban olyan környezetet teremteni, amely növeli a digitális rubel, azaz az orosz központi banki digitális...

3 érme, amit ne hagyj ki a nyaralás előtt

Mivel a kriptopiacok erősen bikás jeleket mutatnak, ez a legjobb időszak arra, hogy kedvező áron lépjünk be az egyes előértékesítésekbe. Azt követően, hogy a Bitcoin július...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!