A Bitdeer bemutatta az eddigi leghatékonyabb Bitcoin-bányász chipjét

-

A Bitdeer Technologies Bitcoin-bányászati vállalat bemutatta a SEAL04 chipet az újonnan bevezetett SEALMINER rig technológiai ütemtervében.

A 2025 második negyedévében megjelenő SEAL04 chip az előrejelzések szerint 5J/TH (joule per terahash) energiahatékonyságra lesz képes.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Egy sajtóközlemény szerint az ütemterv a bányászat átláthatóságának növelését célozza, kezelve a bányászok elvárásait a technológiai fejlesztésekkel és a berendezések szállításával kapcsolatban, miközben adatelemzéseket biztosít a gépek képességeiről, a készletekről és a vásárlási magatartásról.

Úttörő szerepet játszik az alacsony fogyasztású Bitcoin-bányászatban

A Bitdeer kijelentette, hogy a SEAL04 chip fogja működtetni a negyedik generációs SEALMINER gépet, amelyet 2025 negyedik negyedévétől kezdődően fognak sorozatban gyártani és szállítani.

A gép energiafogyasztását 5,5-6J/TH-re optimalizálják, ami az átlagos 29J/TH alatt van.

A Bitcoin (BTC) bányászatának problémát okozott az energiafogyasztás. Ezért a bányászati vállalatok azóta fokozott erőfeszítéseket tesznek annak érdekében, hogy a folyamat kevesebb energiát fogyasszon.

A kazahsztáni tiltás után a bányászok túlnyomórészt az észak-amerikai zöldebb hálózatokra vagy fenntartható, hálózaton kívüli helyszínekre költöztek.

Egy ilyen energiahatékonyságú chip bevezetése jelentős technológiai előrelépést jelenthet a kriptovaluta-bányászatban.

Ez a chip sokkal jobb Bitcoin-bányászati teljesítményt nyújt, minimális energiafogyasztás mellett, ami alacsonyabb üzemeltetési költségeket és kisebb környezeti lábnyomot eredményez a bányászok számára.

Korábbi chipfejlesztések

Márciusban a Bitdeer bejelentette a SEAL01, egy 4 nanométeres Bitcoin-bányászati chip sikeres kezdeti tesztelését, amelynek energiahatékonysága 18,1 joule per terahash. Ezt a Sealminer A1 bányászberendezésben használták.

Bitcoin-bányász
Forrás: X

A korábbi SEAL01-et egy félvezetőgyártó 4 nanométeres technológiájával tervezték. A vállalat azt állította, hogy a chip 18,1 J/TH energiahatékonysági arányt tudott elérni.

A chipek kulcsfontosságú szerepet játszanak a kriptopénz bányászatában, mivel ezek a hardverkomponensek felelősek a blokklánc tranzakcióinak érvényesítéséhez és az összetett számítások elvégzéséért.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


A hír egy héttel azután érkezett, hogy a Tether megállapodást kötött a Bitdeerrel.

Egy május 31-i hivatalos bejelentés szerint legfeljebb 150 millió dollár értékben vásárolja meg részvényeit zártkörű forgalomba hozatal keretében.

A Tether vezérigazgatója, Paolo Ardoino szerint a Bitdeer az egyik legerősebb vertikálisan integrált szolgáltató a Bitcoin-bányászatban, köszönhetően csúcstechnológiáinak és erőteljes kutatás-fejlesztési erőfeszítéseinek.

2023 májusában a Bitdeer Technologies Group és Bhután szuverén befektetési ága, a Druk Holding and Investments (DHI) összefogott, hogy környezetbarát és szénmentes digitális eszközbányászati tevékenységet hozzon létre a Bhutáni Királyságban.

Kövesd a Kriptoworld-öt a Google News-on

Olvastad már? A Bitcoin készen áll, hogy megdöntse minden idők legmagasabb szintjét

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Toncoin (TON) árfolyam elemkedés 06.14.

Prémium Toncoin (TON) A Bitcoin árfolyamának csökkenése mellett, ami az altcoinok szektorának visszaeséséhez vezetett, bizonyos nagy teljesítményt nyújtók emelkednek az árral szemben. Ilyen teljesítményt nyújt a Toncoin (TON),...

A MicroStrategy bejelentette a 650 millió dolláros értékpapír visszaváltását

A MicroStrategy Incorporated a mai napon sajtóközleményben jelentette be, hogy teljes mértékben vissza kívánja váltani a 2025-ben esedékes, 650 millió dollár értékű, 0,750%-os, átváltható, elsőbbségi...

Az altcoinok dacolnak a medvés trendekkel 2024 júniusában: Bonk (BONK), Algotech (ALGT), és Oasis Network (ROSE)

Vendégbejegyzés A kriptopénzek világában, ahol a piaci hangulat gyorsan változhat, néhány kiválasztott altcoin ellenáll az iparágban uralkodó medvés trendeknek 2024 júniusában. Ezen ellenálló eszközök közül kiemelkedik a...

Már több az aktív cím a Telegram blokkláncán, mint az Ethereumon

A Telegram által fejlesztett The Open Network, a TON blokklánc ebben a hónapban folyamatosan felülmúlta az Ethereumot a napi aktív címek száma alapján. Rengeteg felhasználó, hatalmas...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!