A Bitcoin készen áll, hogy megdöntse minden idők legmagasabb szintjét

-

A kriptopiac emelkedik, a Bitcoin ára várhatóan felfelé emelkedik, ezt a BTC ETF-ek nettó beáramlásának növekedése hajtja, amely június 4-én majdnem elérte az 1 milliárd dollárt.

A múlt heti, 69.000 dollárra való visszaesés során további likviditást gyűjtött, a Bitcoin most arra készül, hogy a következő 48 órában elérje az eddigi legmagasabb értékét (ATH).


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A pénzeszközök e nagymértékű növekedése mellett más tényezők is hozzájárulnak a várható árfolyam-emelkedéshez.

A Bitcoin árfolyam-emelkedésének fő mozgatórugói

Egyrészt a Bitcoin árfolyamának jelenlegi konszolidációs időszakát pozitív jelnek tekintik, a szakértők szerint a Bitcoin jelenleg egy olyan fázisban van, amikor az árfolyama stabil marad.

Ők ezt a vihar előtti nyugalomhoz hasonlítják, ahol a Bitcoin készülődik arra, hogy magasabb árfolyamra ugorjon. Ez korábban is megtörtént már, és most is megtörténhet.

Másodsorban a Bitcoin közelmúltbeli feleződése a kínálat csökkenéséhez vezetett, ami kínálati sokkot okozott a piacon.

A történelem azt mutatja, hogy az ilyen események után a Bitcoin ára általában nagyot emelkedik, ez bizakodóvá tette a befektetőket a Bitcoin jövőjét illetően.

Emellett a Bitcoin spot tőzsdén kereskedett alapok (ETF-ek) közelmúltbeli jóváhagyása jelentősen megnövelte a Bitcoin-befektetések iránti keresletet.

A június 4-én rekordot döntő, 886 millió dolláros beáramlás özönlött a Bitcoin ETF-ekbe, ami aláhúzza az intézményi befektetők növekvő érdeklődését, és tovább lendíti a Bitcoin piaci lendületét.

Ami ezután következik

Ha összehasonlítjuk a Bitcoin mostani teljesítményét azzal, ahogyan a korábbi felezési események után teljesített, úgy tűnik, hogy a Bitcoin ezúttal még jobban teljesít.

Ez arra enged következtetni, hogy a Bitcoin árfolyama még jóval tovább emelkedhet.

A Bitcoin a cikkírásakor 70.913 dolláron mozog, ami enyhe emelkedést mutat az elmúlt 24 órában.

Ugyanakkor a kereskedési volumen 28%-kal csökkent, és 27 milliárd dolláron állapodott meg, 1,39 billió dolláros piaci kapitalizáció mellett.

Kövesd a Kriptoworld-öt a Google News-on

Olvastad már? A DTX lehet a következő nagy dolog a DeFi-ben, a Notcoin és a Solana versenytársa

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Évente 1000 csúcsszakember kiképzésére készül a nigériai kormány

A nigériai kormány éves képzési programot indított 1000 állampolgár számára a mesterséges intelligencia és a blokklánc területén, hogy Nigériát a globális gazdaságok elé helyezze, és...

A Bitcoin kiskereskedelmi érdeklődés csökken: A következő a sorban az Ethereum érmék a tőkeáramlásért?

Vendégbejegyzés A hétköznapi befektetők érdeklődése a Bitcoin iránt csökken. Ez az elmozdulás az Ethereum és alternatív tokenjei felé irányuló tőkeáramlást jelenthet. Az olvasók felfedezhetik, hogy mely digitális...

A legfőbb okok amiért az XRP ár jelentős emelkedést tapasztalhat

A kriptopiac megosztott a Ripple vs. SEC ügyben, és vegyes a véleményük a július 31-ig történő lehetséges megegyezésről vagy megoldásról. A spekulációkat tovább fűszerezve Zach Rector...

Bitcoinért kínál európai uniós állampolgárságot egy kriptoalap

Egy új alap elérhetővé tette a Bitcoin-tulajdonosok számára azt a lehetőséget, hogy a portugál aranyvízum-programon keresztül európai uniós polgárrá váljanak. Alessandro Palombo, az Unbound Fund társalapítója...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!