Afrikában indít mesterséges intelligencia képzési programokat az Intel

-

Az Afrikai Fejlesztési Bank (AfDB) és az Intel technológiai óriáscég egyesítette erőit, hogy hárommillió afrikait és 30.000 kormányzati tisztviselőt képezzenek ki fejlett mesterséges intelligencia (AI) készségekkel.

Az AfDB honlapján található nyilatkozat szerint az együttműködés célja az afrikai digitális ökoszisztéma forradalmasítása.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Az afrikai digitális átalakulás ösztönzése

A kezdeményezés célja, hogy sok afrikai számára olyan fejlett technológiákhoz szükséges készségeket biztosítson, mint a mesterséges intelligencia, a robotika és az adattudomány, amelyek kulcsfontosságúak a gazdasági növekedés és a termelékenység fokozásához Afrikában.

A partnerség célja, hogy afrikaiakat képezzenek ki a mesterséges intelligencia területén, lehetővé téve a kontinens számára, hogy aktívabb szerepet játsszon a technológia fejlesztésében, és hozzájáruljon annak folyamatos innovációjához.

A képzési program várhatóan pozitív hatással lesz különböző ágazatokra, többek között a mezőgazdaságra, az egészségügyre és az oktatásra.

A társadalmi-gazdasági kihívások kezelése és a termelékenység javítása elősegítheti a fenntartható fejlődést és javíthatja Afrika általános életminőségét.

Bienvenu Agbokponto Soglo, az Intel afrikai kormányzati ügyekért felelős igazgatója kifejezte az Intel lelkesedését a partnerség iránt.

Soglo elmondta, hogy az Intel együtt kíván működni az afrikai kormányokkal annak érdekében, hogy a fejlett technológiák, például a mesterséges intelligencia mindenki számára elérhetővé váljon, függetlenül lakóhelytől, nemtől vagy etnikai hovatartozástól, segítve ezzel az embereket a digitális gazdaságban való részvételben.

A közlemény szerint a partnerség túlmutat az egyéni képzésen.

Segít továbbá az afrikai országoknak, regionális csoportoknak és kontinentális szervezeteknek egységes politikákat és szabályokat kidolgozni az olyan digitális technológiákra, mint a mesterséges intelligencia, az 5G és a felhőalapú számítástechnika, egységes megközelítést teremtve a digitális átalakuláshoz egész Afrikában.

A precíziós kereskedés itt kezdődik, Útmutató a TradingView sikeres használatához!

Afrika és a mesterséges intelligencia

Bár az afrikai országok jelenleg próbálnak felzárkózni a mesterséges intelligencia területén, Nigéria nemrégiben jelentős előrelépést tett első többnyelvű nagy nyelvi modelljének elindításával, amelynek célja, hogy vezető szerepet töltsön be a mesterséges intelligencia fejlesztésében az egész kontinensen.

Az erőfeszítések ellenére Nigéria, sok más afrikai országhoz hasonlóan, jelentős tehetséghiánnyal küzd az olyan mesterséges intelligencia-technológia kiépítésében, amely olyan technológiai óriások képességeivel vetekszik, mint az OpenAI, a Google és a Meta.

Emellett a mesterséges intelligenciamodellek képzésének magas költségei jelentős akadályt jelentenek a technológiai iparágon kívüli egyének és szervezetek számára, ami akadályozza őket abban, hogy részt vegyenek a mesterséges intelligencia forradalmában.

Az OpenAI-t példaként említve a vállalat vezérigazgatója, Sam Altman megemlítette a GPT-4 magas képzési költségeit és igyekezett 7 billió dollárt gyűjteni egy olyan projekthez, amely a félvezető chipek hatalmas globális hiányával foglalkozik.

Kövesd a Kriptoworld-öt a Google News-on

Olvastad már? A fedezeti alapok shortolják a bitcoint

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Az altcoinok dacolnak a medvés trendekkel 2024 júniusában: Bonk (BONK), Algotech (ALGT), és Oasis Network (ROSE)

Vendégbejegyzés A kriptopénzek világában, ahol a piaci hangulat gyorsan változhat, néhány kiválasztott altcoin ellenáll az iparágban uralkodó medvés trendeknek 2024 júniusában. Ezen ellenálló eszközök közül kiemelkedik a...

Már több az aktív cím a Telegram blokkláncán, mint az Ethereumon

A Telegram által fejlesztett The Open Network, a TON blokklánc ebben a hónapban folyamatosan felülmúlta az Ethereumot a napi aktív címek száma alapján. Rengeteg felhasználó, hatalmas...

A vicces Sealana ICO-ja hamarosan kiteszi a STOP táblát

A Solana napjainkra a mém érmék blokkláncává vált, és már számos sikertörténetet nézhetett végig közvetlenül az első sorból. Az idei, 2024-es év különösen eseménydús a...

A Binance együttműködik a makaói igazságszolgáltatással a bűnüldözés megerősítése érdekében

A Binance, az egyik vezető kriptovaluta-tőzsde, összefogott a makaói igazságszolgáltatással, hogy úttörő szerepet vállaljon egy személyes bűnüldözési képzési programban, ami jelentős mérföldkő a bűnüldöző szervekkel...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!