Egy piacfigyelő szerint tovább nőtt a bitcoin iránti kereslet

-

A CryptoQuant piacfigyelő platform elemzői a Bitcoin (BTC) iránti kereslet megugrását állapították meg a nagybefektetők és az állandó tulajdonosok részéről.

Bár ez sok mindent jelenthet a kriptoipar számára, a kereslet és kínálat törvényei szerint pozitív jelnek tekinthető.

A CryptoQuant legutóbbi heti jelentésében a piaci szakértők szerint a BTC keresletnövekedésének felgyorsulása szükséges a fenntartható árfolyam-ralihoz. Ezért a BTC hamarosan jelentős áremelkedést produkálhat.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Bitcoin kereslet növekedése felgyorsul a piacfigyelő szerint

A CryptoQuant megállapította, hogy a BTC-kereskedők eladási nyomása csökkent, mivel befejezték a nyereségfelvételt.

Jelenleg a nem realizált profitmarzsok 3% körül mozognak, szemben a március eleji 69%-kal, és az elemzők egyelőre sokkal kisebb eladási nyomásra számítanak a kereskedők részéről.

Miközben az értékesítési nyomás alacsony marad, a kereslet növekszik. A BTC iránti kereslet felgyorsulása jól látható az Egyesült Államokban a Bitcoin tőzsdén kereskedett alapok (ETF) piacára érkező beáramlások fellendülésében.

Ezek a befektetési eszközök május közepe óta 19 napos beáramlási szériában vannak, és az utóbbi időben több százmillió dolláros beáramlást regisztráltak.

A CryptoQuant szerint az ETF-ek teljes állománya a május 1-jei 819 ezerről több mint 859 ezerre nőtt.

A keresleti hullámból a Bitcoin bálnák sem maradtak ki, hiszen több mint 1 milliárd dollárral gyarapították a hálózatot.

A Bitcoin-bálnák jelenlegi tevékenysége hasonló a 2020-as on-chain mozgásukhoz, mielőtt a BTC 10.000 dollárról 70.000 dollárra emelkedett.

Akkor a BTC hat hónapon keresztül 10.000 dollár körül mozgott, nagy on-chain aktivitással, amit később tőzsdén kívüli ügyletként azonosítottak.

A precíziós kereskedés itt kezdődik, Útmutató a TradingView sikeres használatához!

Még nincs rali

Továbbá, az állandó BTC-tulajdonosok száma az elmúlt 30 napban több mint 70 000-re nőtt, ami április vége óta a legnagyobb növekedés.

Az ilyen piaci szereplők keresletének növekedése gyakran magasabb árakkal jár együtt.

Érdekes módon az ether (ETH) iránti kereslet a BTC-vel azonos mértékű növekedést mutat, különösen azóta, hogy az amerikai Értékpapír- és Tőzsdefelügyelet jóváhagyta a spot Ethereum ETF-ek elindítását.

Az állandó tulajdonosok napi vásárlásai és az ETH-befektetők teljes állományának növekedése jelentősen megnőtt.

A CryptoQuant elemzői azonban nem tudták alátámasztani sem a BTC, sem az ETH árfolyam-ralizását, mivel a stabilcoinok likviditása még nem nyerte vissza növekedési pályáját.

A stablecoin-likviditás megugrása általában piaci rallyk előjeleinek számít.

Kövesd a Kriptoworld-öt a Google News-on

Olvastad már? Illegális piramisjátékok ellen indítottak pert New Yorkban

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A vicces Sealana ICO-ja hamarosan kiteszi a STOP táblát

A Solana napjainkra a mém érmék blokkláncává vált, és már számos sikertörténetet nézhetett végig közvetlenül az első sorból. Az idei, 2024-es év különösen eseménydús a...

A Binance együttműködik a makaói igazságszolgáltatással a bűnüldözés megerősítése érdekében

A Binance, az egyik vezető kriptovaluta-tőzsde, összefogott a makaói igazságszolgáltatással, hogy úttörő szerepet vállaljon egy személyes bűnüldözési képzési programban, ami jelentős mérföldkő a bűnüldöző szervekkel...

A szakértők fogadásokat kötnek a mémcoin rallyra a jelenlegi mélypont után: Melyik emelkedik először?

Vendégbejegyzés A mémcoinok a közelmúltban figyelemre méltó zuhanást éltek át, ami felkeltette az elemzők és a kereskedők érdeklődését. A piaci feltételek 2024-ben bikás trendnek kedveznek, a szakértők...

John Bollinger megtörte a csendet a Bitcoin áráról

A Bitcoin árfolyama az egekbe? John Bollinger feltárja a legfontosabb piaci meglátásait. John Bollinger, pénzügyi elemző és a Bollinger-szalagok megalkotója nemrég megosztotta gondolatait a Bitcoin (BTC)...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!