A fedezeti alapok shortolják a bitcoint

-

A pénteki visszaesés közepette, miután a bitcoin 68.450 dollárra esett, a Commodity Futures Trading Commission (CFTC) legfrissebb Commitments of Traders (COT) jelentése azt jelzi, hogy a fedezeti alapok jelentős téteket tesznek a bitcoin ellen.

Míg a kriptorajongók és elemzők már jó ideje optimisták a bitcoin (BTC)-t illetően, különösen amikor az árfolyam megközelítette a 72.000 dolláros küszöböt, a fedezeti alapok a bitcoin értékének csökkenésére számítanak.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Bearish hangulat uralkodik a fedezeti alapoknál

Június 7-én, amikor a BTC 68.450 dollárig zuhant, majd szerényen 69.000 dollár fölé emelkedett, a Zerohedge pénzügyi hírportál felhívást tett közzé az X közösségi médiaplatformon, kiemelve egy „nagy ugrást és új rekordot a bitcoin fedezeti alapok nettó shortolásában”.

fedezeti alapok
forrás: X

Ez pénteken 19:29-kor volt. Nyolc órával korábban a Zerohedge jelentette, hogy a CFTC legutóbbi heti COT-frissítése valószínűleg a rekordszintű BTC fedezeti alapok nettó shortolásának jelentős növekedését fogja mutatni. Ez a jóslat meglehetősen pontos volt, amit a jelentés is megerősített.

Forrás: X

A nettó short pozíciók jelentős emelkedése lényegében a piaci hangulat jelentős változását jelzi, legalábbis a fedezeti alapok körében.

A shortolási aktivitás növekedése arra utal, hogy a fedezeti alapok nagyobb mértékben fogadnak a bitcoin árfolyamának csökkenésére.

Az ilyen pozíciókat jellemzően azok veszik fel, akik értékcsökkenésre számítanak, azzal a céllal, hogy a csökkenő árakból jelentős nyereséget gyűjtsenek.

Időnként az intézményi szereplők, például a fedezeti alapok negatív kilátásai befolyásolhatják a szélesebb piaci hangulatot, ami fokozott volatilitáshoz és a BTC árakra gyakorolt lefelé irányuló nyomáshoz vezethet.

A precíziós kereskedés itt kezdődik, Útmutató a TradingView sikeres használatához!

A BTC árak hirtelen megugrása azonban tönkreteheti a short pozíciókat, percek alatt eltörölve azokat.

Lényegében ez történt pénteken, amikor azonban BTC a 69.000 dolláros határ alá esett, a long pozíciókat likvidálták.

Ha a bitcoin árfolyama drámai mértékben emelkedne, a jelentős short pozíciókkal rendelkező fedezeti alapok jelentős pénzügyi veszteségekkel szembesülnének.

Minél magasabbra emelkedik az árfolyam, annál nagyobbak a veszteségek a BTC short pozíciót birtoklók számára.

Ez a forgatókönyv potenciálisan short squeeze-t válthat ki, amikor a gyors árnövekedés arra kényszeríti a shortolókat, hogy visszavásárolják pozícióikat a veszteségek korlátozása érdekében, ami tovább növeli a bitcoin árfolyamát.

Tény, hogy a bitcoin kereskedés világában még a legjobb tervek is váratlan fordulatokat hozhatnak.

Kövesd a Kriptoworld-öt a Google News-on

Olvastad már? Íme, mi történt ma a kriptopénzek piacán

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Hallatlanul megugrott az amerikai munkanélküliség, de a BTC és 99BTC remekel, vásároljunk most?

Olyan kritikus amerikai gazdasági adatok láttak napvilágot július 18-án, csütörtökön, amelyekről neked is tudnod kell, hiszen befolyásolhatják a Bitcoin jövőbeni értékét. Gyengélkedő munkaerőpiacra utal az,...

Breaking: Joe Biden hivatalosan is visszalép a 2024-es elnökválasztási versenytől

Joe Biden elnök vasárnap bejelentette, hogy befejezi újraválasztási kampányát. A döntés hátterében a demokraták körében növekvő aggodalmak állnak, hogy a 81 éves politikus nem tudna második...

3, egy kávéscsészénél olcsóbb érme, amelyek 2024-ben megváltoztatják az életünket ☕

Vendégbejegyzés A kriptopiac nyugalomban van a várva várt bikafutás előtt. Az Altcoinok jelenleg jó belépési ponton vannak, de máris emelkednek, és bármelyik pillanatban robbanásra készen állnak. A...

Nagyon optimista Bitcoin árelőrejelzés a Mechanism Capital részéről

A geopolitikai erők kezdenek megmozdulni a Bitcoin körül, egy elemző szerint bármi lehetséges a digitális valuta árfolyamát illetően. A Bitcoin potenciálisan elérheti az 1 millió dollár...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!