Adathalászok támadják az OpenSea felhasználóit

-

Számos OpenSea felhasználó panaszkodott arról, hogy adathalász próbálkozásokkal szembesültek, amelyek során a különböző fejlesztői eszközökhöz való hozzáférést akarják megszerezni a támadók, vagy éppen hamis NFT-kollekciókat reklámoznak.

A platform figyelmeztetést adott ki, hogy az OpenSea-t nem hekkelték meg, a felhasználóknak viszont ennek ellenére nem szabad ismeretlen linkekre kattintania.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A platform fejlesztői november 13-án hívták fel a felhasználók figyelmét a közösségi médiában, hogy ez az új típusú csalás terjedni kezdett, és, hogy a valódi cél a különböző fejlesztői jogosultságok megszerzése lehet, nem kizárólag az NFT-k ellopása, vagy a felhasználói tárcák megszerzése.

A közösségi médiában arra is felhívta a figyelmet az OpenSea, hogy a felhasználók ne nyissanak meg gyanús linkeket, miután a Redditen többen is panaszkodtak az emailek érkezésére.

„Évek óta nem használtam az OpenSea-t, és most hirtelen egy csomó emailt kaptam, hogy ajánlatok érkeztek a kollekciómra. Napi három-négy levél is jön, holott előtt évekig csend volt. A kérdés, hogy meghekkelték az OpenSea rendszerét? A cím, amelyre a levél jött, kifejezetten az OpenSea használatára lett létrehozva, és a platformot már korábban is érte támadás. Szóval ez most egy újabb hekkelés?”

Alig pár héttel ezelőtt az OpenSea egyik partnere komoly biztonsági hibát fedezett fel, amely a felhasználók API-kulcsait érintette.

Az OpenSea levélben értesítette az érintetteket, elmondva, hogy a támadás miatt a fejlesztői email-címek és az azokhoz tartozó API-kulcsok kiszivároghattak.

A platform akkor is felhívta a figyelmet arra, hogy semmiképpen ne legyenek megnyitva a gyanús forrásokból származó linkek, levelek.

2022 februárjában is adathalász támadást szenvedtek el az OpenSea felhasználói, szintén külső forrásból érkező levelek segítségével.

Emellett arról is megindult a pletyka, hogy a platform működését lehetővé tévő okosszerződésben valamilyen kódhiba lehet.

Ebben a kérdésben is vizsgálódni kezdett az OpenSea csapata, de egyelőre több részletet nem tudni az események alakulásáról.

A mostani támadás előtt nem sokkal azt nyilatkozta a cég, hogy az alkalmazottai 50%-ától megválik, hogy egy kisebb létszámú gárdával folytassák a platform fejlesztését.

Az OpenSea elleni támadás ismét rávilágít a tényre, hogy a kriptoközösség tagjainak fokozott figyelemmel kell eljárnia, mikor a különböző szolgáltatóktól leveleket, értesítéseket kapnak.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


Az adathalászat elkerülésének az egyik legegyszerűbb módja, ha megbizonyosodunk a küldő személyéről, és arról, hogy a kapott link ténylegesen arra a helyre vezet, amelyet mondanak.

Emellett mindig emlékezni kell arra a tényre, hogy a kriptoipari vállalkozások soha, semmilyen körülmények között nem szokták elkérni a felhasználók kódjait vagy privát kulcsait, az ilyen típusú érzékeny adatokra egyetlen cégnek sincsen szüksége a szolgáltatásai működtetéséhez.


Olvastad már? A Mutant Ape NFT-k alkotója bűnösnek vallja magát

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A MicroStrategy legfrissebb Bitcoin vásárlása

A MicroStrategy legutóbbi Bitcoin (BTC) vásárlásának utóhatásai miatt a medvék azon tűnődnek, vajon megváltoztak-e az idők. A Bitcoin árfolyama ugyanis nem zuhant úgy, ahogy azt...

Optimism (OP) technikai elemzés 12.01.

Prémium Optimism (OP) Az Optimism (OP) az L2 szektor állapota miatt kihívásokkal nézett szembe. Egy nemrégiben készült jelentés mélyebben elmerült ezekben a következményekben, és abban, hogy a DEX...

Elon Musk: „B*szódjanak meg a hirdetők!”

A milliárdos vállalkozó a The New York Times éves konferenciáján fejtette ki a nézeteit a hirdetők hozzáállásáról, élő tévéadásban. A Fehér Ház antiszemita és rasszista...

Történelmi bukáshoz közelíthet az amerikai dollár

Peter Schiff, az ismert közgazdász a közösségi médiában osztotta meg a gondolatait az USA pénzrendszeréről, és a felvázolt kép távol van az idillitől. Hogy mennyire...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!